Geri Dön
Gündem NFT projesiyle eğitime destek sağlanacak

NFT projesiyle eğitime destek sağlanacak

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), gelecek kuşaklara bir imza niteliği taşıyacak NFT projesine imza atıyor. Proje ile çocuklar gelecek ile kurdukları hayallerini resimlere döküyor. Çizim yaptıkları resimler, yüksek çözünürlükte dijital görsellere çevrilerek NFT objesi haline getirilecek. Projenin satışlardan elde edilecek kârın tamamı, çocukların eğitimi için TEGV’e bağışlanacak.

NFT projesiyle eğitime destek sağlanacak

TEGV (Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) gelecek kuşaklara bir imza niteliği taşıyacak NFT projesi ile çocukların yaratıcılıklarını arttırmayı amaçlıyor. NFT projesinde “Gelecekteki Ben” ve “Benim Kahramanım” temalı resimlerdeki karakterler, grafikerlerle dijital ortamda yüksek çözünürlükte çizilerek NFT haline getirilecek. Projede, futbolcu Taylan Antalyalı karakteri ile yayınlanan çizgi film tanıtımı büyük ilgi görüyor.

 NFT TEMALI RESİMLER NİTELİKLİ DİJİTAL DEĞERE DÖNÜŞECEK

 Proje ile TEGV, öğrenim alanlarında çocuklara ilk olarak, gelecekte nasıl bir hayat yaşamak istediklerini soruyor, hayal yeteneklerini geliştirerek, kendilerini nasıl tanımladıklarını ve ne tür işlerde çalıştıklarını düşündürüyor ve gelecekte olmak istedikleri dünyayı inşa etmelerini istiyor. NFT projesi ile çocukların yaptıkları her işin ve yarattıkları her yeni fikrin, gelecekte ne kadar önemli olacağını anlamaları hedefliyor. Gelecekte önemli bir yerde olacaklarının farkındalığı yaratılarak, çocuklardan “Gelecekteki Ben” ve “Benim Kahramanım” temalı resimler isteniyor. Bu resimlerin hikayeleştirilmesi ile neden bu meslekleri tercih ettikleri çocuklara soruluyor.  

 NFT PROJESİ İLE ÇOCUKLAR GELECEKTEKİ DÜNYALARINI YARATIYOR

 TEGV, öğrenim alanlarındaki çocuklara ilk olarak, gelecekte nasıl bir hayat yaşamak istediklerini hayal etmeleri isteniyor. Bu amaçla kendilerini nasıl tanımladıklarını ve ne tür işlerde çalıştıklarını düşündürüp, gelecekte olmak istedikleri dünyayı inşa etmelerini isteniyor. Bu noktada eğitmenler, çocukların çalışmak istediği meslek guruplarının hayatımızda ne kadar etkin olduğunu ve toplum için bu insanların ne kadar önemli olduğunu anlamalarını sağlanıyor.

 Çocukların süper güçleri olmayan, kendileri ve yaşadıkları toplumlar için oldukça faydalı birer kahraman olacaklarını görmelerine olanak tanınıyor. Gelecekte olmak istedikleri yerler ve meslekler yaratılarak çocuklardan temalı resimler isteniyor.

 GELECEĞİN METAVERSE TEKNOLOJİLERİNE NFT İMZASI

 Singapur merkezli Blokzincir (Blockchain) teknoloji şirketi Blatform’un CMO’su Ertan Turhan, “Yepyeni teknolojilerinin kullanılacağı ve kendi içeriği ile Dünya’da bir ilk olacak projede, çocuklardan gelecekte nasıl bir dünyada var olmak istediklerini öğreniyoruz. Bu dünyada kendilerini nerede gördüklerini anlamak bizim için çok önemli. Kendi seçecekleri mesleklerin, aslında hayatımızda ne kadar önemli olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Kendilerinin bu meslekleri neden seçtiklerini öğrenerek, düşüncelerini resme dökmelerini sağlıyoruz. İşte bu aşamadan sonra süper teknolojiler devreye giriyor. Çünkü geleceğimize imza atacak çocuklar bugünün “süper” diye nitelendirdiğimiz teknolojilerine, bizden çok daha çabuk adabte olarak, hayatın içinde kullanıyor olacak. Bizler onlara, NFT ile yeni ufuklar açıyoruz. Onların düşünceleri ve fikirleri ile oluşturdukları hayal ürünlerini, önce fiziksel olarak resimlerde görmek ve sonrasında ise, bunların dijitaldeki değerlerine değer katmak, onları çok fazlasıyla heyecanlandıracak ve heveslendirecek bir çalışma. Üstelik bu proje ile çocuklar yaşıtlarına da hem örnek, hem de destek olmuş olacak. Bu haliyle bile birçok birleşeni aynı yumakta toplayan bir zincir! Ve buna bizler, Blokzincir teknolojilerini kullanarak altyapı sağlıyoruz” dedi.

 TEGV PROJEJİ 5 AŞAMALI NFT ORGANİZASYONU OLARAK PLANLADI

 Organizasyon 5 bölümde kurgulanıyor. Çocukların karakterini geliştirdikleri ilk aşamanın ardından, gelişimine ve düşünce dünyasına dair bilgiler oluşturuluyor.  Çocukların zihinsel gelişimlerine katkı sağlayarak, gitmek istedikleri yönlere teşvik ediliyor. Böylece çocukların hayal dünyalarındaki gelecek olgusunu gerçek hayata yansıtmaları bekleniyor.

 Blatform CMO’su Ertan Turhan açıklamasının devamında, “NFT üzerine taşıyacağımız projedeki “Kahramanım ol”, “Benim Kahramanım”, “Gelecekteki Ben” çocuklarımızın aslında gelecekte olmayı hayal ettikleri kendi rol modellerini yaratarak yeni bir dünya oluşturmaları bekleniyor.  Bu noktada Taylan Antalyalı devreye giriyor. Çünkü Taylan Antalyalı, futbolu bir meslek olarak seçmiş ve başarılara imza atmış gerçek bir kahraman. Onun da çocuklukta kurdukları hayaller ve gösterdiği emekler var. Bu hayal ve emekler ile buralara gelebildiği bir gerçek. Bu aslında çocukların gelecekte oluşturdukları karakterlere de bir örnek teşkil ediyor. NFT ile çocuklarımızın el emekleri ve düşünceleri ile gerçekleştirdikleri her bir eser, sonsuz bir değer haline dönüşüyor. Onları destekleyecek her bireyin ve gönüllünün aynı zamanda onların ve onlar gibi olacak tüm çocuklarımızın da eğitimlerine katkısı olacak” diyerek projenin önemine dikkat çekti.

 NFT RESİM KOLLEKSİYONLARI EĞİTİME KATKI SAĞLAYACAK

 TEGV, diğer tüm yardımseverler gibi hayal kurarak kendilerini bir yerlere getirmiş insanların, çocuklara başarabilecekleri bir dünya yaratmalarında destek oldukları bir ortamı blokzincir teknolojileri ile hayata geçiyor.  Seçilecek resimlerde yer alan karakterler, bir tasarımcı yardımı ile daha estetik hale getirilecek ve tişört, şapka ve telefon kılıfı modellemeleri üzerine uygulanacak. Belli sayıda karakterler, belirlenen sayıda tişört, şapka ve telefon kılıfları üzerine basılacak.

 Bu ürünler TEGV Store’dan satışa çıkacak. Zaman zaman Taylan Antalyalı ve TEGV’in iletişimi ile ürünlerin bazılarının yanında Taylan ile fotoğraf çekimleri gerçekleştirilecek. Ürünleri satın alacak kişiler, üzerinde resmi bulunan çocukların hayaline, bu ürünleri satın alarak destek verecekler. Projenin satışlardan elde edilecek karın tamamı, çocukların eğitimi için TEGV’e bağışlanacak ve ürünleri satın alanlar, çocukların hayallerine katkıda bulunmuş olacak.

 NFT KOLEKSİYONU

 Seçilecek resimlerde yer alan karakterler, ayrıca bir grafiker ile dijital ortam için tekrar yüksek çözünürlükte çizilecek ve birer NFT haline getirilecekt. Aşağı yukarı 10 adet NFT üretilmesi planlanıyor. Bu NFT’ler mintlenip belli bir adede ulaştırılırsa, belli bir bedelden, daha az adette tutulursa da açık artırma üzerinden satılmasını planlanıyor. Bu satışın ve operasyonun tüm işleyişi ve sorumluluğu Taylan Antalyalı, dolayısı ile Unite’d Ajans üzerinden yapılacak. Satılan NFT’leri alan kişilere belli inisiyatifler de verilecektir. Bunlar belli sayıda maç biletleri, imzalı formalar, Taylan ile tanışma ve beraber maç izleme etkinlikleri, Taylan ve çocuklarla beraber TEGV’in etkinliklerine katılmak gibi organizasyonlara imza atılabilecek.

 PROJE NFT SUMMİT İSTANBUL’DA TANITILACAK

 NFT Projesi, 28-29 Mayıs 2022’de İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda (International Convention and Exhibition Center-ICEC) düzenlenecek olan NFT Summit İstanbul 2022 zirvesinde sektörün önde gelen firmaları ve katılımcılara tanıtılıcak. Projenin NFT altyapısını üstlenecek olan Blatform, zirvede Diamond Sponsor, Keynot konuşmacı ve katılımcı olarak yer alıyor.