Geri Dön
Gündem Şile Limanı’nda balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Şile Limanı’nda balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Balık sezonu av yasağının 1 Eylül’de son bulmasıyla Şile Belediyesi tarafından her sezon başında düzenlenen Şile balıkçılarına ve tüm balıkçı esnafına “Vira Bismillah” balıkçılık sezon açılış töreni gerçekleştirildi.

Şile Limanı’nda balıkçılar ‘Vira Bismillah’ dedi

Şile Limanında gerçekleşen törene Garnizon Komutanı Hv Svn Albay Hazel Yılmaz, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, AK Parti İlçe Başkanı Erdoğan Akgül, MHP İlçe Başkanı Mustafa Pıçak, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, balıkçı esnafı ve vatandaşlar katıldı

Törende konuşan Şile Su Ürünleri Kooperatifi Başkan Yardımcısı Bahattin Gümrah “Bende ekmeğini denizlerde arayan balıkçı esnafıyım. Yeni sezonun balıkçı esnafımıza bol bereketli olmasını diliyorum. İnşallah balık bol olur insanımız özlemle bekledikleri özellikle Şile palamut balığını doya doya yer” dedi.

Şile Liman Başkanı Mustafa Öztürk, Şile balıkçılarının ilçede görev yaptığı sürede beyefendiliklerini her zaman önde gördüm ve her daim bizlere destek oldular. Tabi bizlerde onların yanında oluyoruz. Ekmeğini denizde arayan hele hele ağır hava şartlarında dahi denizlerde olan tüm balıkçı esnafına hayırlı bir sezon diliyorum diyerek konuşmasını sonlandırdı.

PALAMUT BALIĞINA COĞRAFİ İŞARET ALMANIN İLK ADIMI ATILDI

Şile’nin turizm ilçesi, balıkçı ilçesi, tarım ilçesi olduğuna dikkat çeken Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, “Yaz sezonunun yavaş yavaş sonlanmasının hemen ardından Şile yeni bir sezona merhaba diyor. Balıkçılık sezonunun meşakkatli yolculuğuna esnafımız bugün başlıyor. Allah kazançlarını bol eylesin. Hani bir örnek veririz Şile Bezi ile ilmik ilmik işleniyor diye, işte aynı örneği balık ağlarının hazırlanması için de söylemek mümkün. Bu sezon inşallah palamut balığı denizlerimizde bol olur ve söz verdiğimiz gibi Palamut Balığı Festivalimizi gerçekleştirebiliriz. Onların destekleri bizler için önemli. Ayrıca İstanbul’un tek coğrafi işaretine sahip iki ürünü var bir tanesi Şile bezi bir diğeri Şile kestane balı. Şimdi sıra Şile palamut balığında ve ilk adımı atarak gerekli müracaatları yaptık” dedi.

Başkan Ocaklı, konuşmasının sonunda balıkçı esnafı için gerekli malzemelerin saklanması adına hazırlanan depoların anahtarlarını imzalanan protokol ile teslim etti. Program balık ağlarının balıkçı teknesine yüklenmesi ve sembolik olarak denize açılmasıyla son buldu.