Geri Dön
Gündem Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında 5 şüpheli, mevcutlu olarak ifade verdi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından sorgulanan şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Sinan Ateş cinayeti soruşturmasında  5 şüpheliden 1'i tutuklandı

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile 30 Aralık 2022'de, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'ndeki binadan çıktığı sırada motosikletli 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Bozkurt omzundan yaralanırken, Sinan Ateş hayatını kaybetti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında aralarında 2 emniyet mensubunun da bulunduğu 5 şüpheli mevcutlu olarak ifadeye çağrıldı. Edinilen bilgiye göre; şüpheliler, polis eşliğinde adliyeye getirilerek soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi.

1 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması kapsamında aralarında 2 emniyet mensubunun da bulunduğu 5 şüpheliyi mevcutlu olarak ifadeye çağırdı. Şüpheliler, polis eşliğinde adliyeye getirilerek soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısına ifade verdi. Şüphelilerden biri tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Savcılık, 4 şüpheli hakkında nöbetçi hakimlikten adli kontrol talebinde bulundu. Nöbetçi sulh ceza hakimliği tarafından sorgulanan şüphelilerden biri tutuklanırken, diğer 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.