Geri Dön
Gündem Türkiye yeni yıla coşkuyla girdi! İşte yurttan yeni yıl kutlamaları

Türkiye yeni yıla coşkuyla girdi! İşte yurttan yeni yıl kutlamaları

Türkiye'nin dört bir yanında yeni yıl coşkuyla karşılandı. İşte yurdun dört bir yanından yeni yıl kutlamaları...

Türkiye yeni yıla coşkuyla girdi! İşte yurttan yeni yıl kutlamaları

TAKSİM MEYDANI'NDA YENİ YILA BÖYLE GİRDİLER

İstanbullular ve turistler yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde eğlenerek karşıladı. Meydanda toplananlar geri sayımın ardından 2023 yılına coşkuyla girdi.

İstanbullular ve turistler yeni yılı Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde karşıladı. Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi'nde bir araya gelen ve aralarında turistlerin de bulunduğu çok sayıda kişi, geri sayımın yapılmasının ardından yeni yıla merhaba dedi. Saatlerin 00.00'ı göstermesiyle binlerce kişi yeni yıl coşkusunu birlikte yaşadı. Şarkılar söyleyerek ve dans ederek yeni yıla karşılayan binlerce kişi, renkli görüntüler oluşturdu. Sosyal medya fenomeni “Hiko Baba' da yeni yıla Taksim'de girdi.

Mustafa Mert KARACA-Oğuzhan CİN-Nedim BAYHAN-Mikail BIYIKLI/İSTANBUL,(DHA)


NİŞANTAŞI'NDA YENİ YIL BÖYLE KARŞILANDI

Nişantaşı Meydanı'nda toplanan kalabalık dakikalar kala geriye sayarak yeni yıla girdi.

Yeni yıl için Nişantaşı Meydanı'nda konser programı düzenlendi. Meydanda çok sayıda kişi toplandı. Gece boyu eğlenenler, 2023 yılına saniyeler kala sekizden geriye doğru saydı. Nişantaşı'nda toplananlar yeni yılı coşkuyla karşıladı. 

Yalın Onat ERGÖR - Hami YEŞİLYURT/İSTANBUL,(DHA)

PALANDÖKEN'DE 'YENİ YIL' COŞKUSU

Kış turizminin önemli merkezlerinden Palandöken'i tercih eden tatilciler, hava sıcaklığının sıfırın altında 7 dereceye kadar düştüğü soğukta, gökyüzünü aydınlatan havai fişek eşliğinde meşaleli kayak gösterisini izleyerek yeni yıla girdi.

Deniz seviyesinden 3 bin 176 metre yükseklikteki Palandöken'in 2 bin 500 rakımındaki otellerin önündeki kayak pistinde düzenlenen yeni yıl kutlaması, akşam saatlerinde başladı. Otellerin balo salonunda canlı müzik eşliğinde eğlenen konuklar, meşaleli gece kayak etkinliğinin ardından havai fişek gösterisini izledi. İran, Rusya, Ukrayna, Almanya ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen yerli ve yabancı turistlerle dolan Palandöken'de eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti. Davetliler gece yarısına kadar süren kutlamalara otellerin diskoteğinde devam etti. Oteller, gecenin ilerleyen saatlerinde davetlilere dondurmalı pasta ve çorba ikramında bulundu.

Yeni yıla coşkuyla giren tatilciler, barış dileklerinde bulundu. Erzurum'a arkadaşları ile Antalya'dan gelen Yasemin Dalgıç, "Aslen Ukraynalıyım. Antalya'da yaşıyorum, buraya yeni yıl için geldik. Pistler çok güzel. Tatilde çok mutluyuz ve keyifli geçiyor" diye konuştu.

Turgay İPEK/ ERZURUM, (DHA)

KAPADOKYA'DA YENİ YILA COŞKUYLA GİRDİLER

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistler yeni yıla coşkuyla girdi.

Kapadokya bölgesinde yerli ve yabancı turistlerin yılbaşı kutlamaları için en fazla ilgi gösterdiği mekanlar, volkanik tüfler içerisine oyularak yapılan yeraltı eğlence merkezleri oldu. Bölgeye gelen yerli ve yabancı turistler, 2023 yılını eğlence merkezlerinde karşıladı. Turistler, havai fişek gösterileriyle eğlendi.

Ahmet KORKMAZER/ NEVŞEHİR, (DHA)


ESKİŞEHİR'DE 'YENİ YIL' COŞKUSU

Eskişehir’de ışıl ışıl süslenen ve trafiğe kapalı olan İsmet İnönü Caddesi’nde toplanan yaklaşık 5 bin kişi, yeni yıla soğuk havaya rağmen meşale yakıp, eğlenerek girdi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, yeni yıl öncesinde cadde ve sokakları rengarenk süsledi. Kentin meşhur barlar sokağı ve eğlence mekanlarının dışında trafiğe kapalı olan ve kentin en işlek yerlerinden biri olan İsmet İnönü Caddesi’nde soğuk havaya rağmen yaklaşık 5 bin kişilik kalabalık toplandı. Sokak partisine katılanlar hep bir ağızdan 10'dan geriye saydı ve saatler 00.00'ı gösterince coşkuyla 2023’e ‘merhaba' dedi. Yeni yıla girildiği an Porsuk Çayı üzerinden onlarca havai fişek atıldı. Caddede toplananlar yeni yılın ilk dakikalarını meşale yakıp eğlenerek kutladı.

EĞLENCEYİ BIRAKIP AMBULANSA YOL AÇTILAR

Kalabalık, caddeden geçecek ambulansı gördüğünde ise eğlenceyi bırakıp koridor açtı ve sağlık ekibinin geçişini alkışlarla sağladı. Eskişehir Emniyet Müdürlüğü de kentteki yılbaşı kutlamaları için yaklaşık 1611 kadar personel görevlendirerek güvenliği sağladı. Kutlamalar sırasında herhangi bir olumsuz yaşanmadığı belirtildi. 

'ŞEHİR 750 KAMERAYLA TAKİP EDİLİYOR'

Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, beraberindeki İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ercan Atasoy ile birlikte yeni yılda görev yapan polis ve jandarma ekiplerini uygulama noktalarında ziyaret etti. Eskişehir Şehir Hastanesi’ne giden Vali Ayyıldız ve beraberindekiler çalışanları ve hastaları ziyaret ederek yeni yıllarını kutladı.

Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) bünyesindeki 750 kameralı mobese merkezine geçen Vali Ayyıldız, personelin yeni yılını kutlarken, kentteki durumu kameralardan takip etti. Eskişehir’de olumsuzluk yaşanmaması için yaklaşık 2 bin güvenlik personelinin görevinin başında olduğunu ifade eden Vali Ayyıldız, 2Malum 2023 yılı Cumhuriyetimizin 100'üncü yıl dönümü. Bu anlamda bizim için özel önem atfeden bir seneyi kutlayacağımız yıl. Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması noktasında üzerimize her zamankinden daha fazla görevler düştüğünün bilincinde olarak bu yılı daha güzel geçireceğimize inanıyoruz" dedi.

Engin ÖZMEN- Caner AKSU/ ESKİŞEHİR, (DHA)


ULUDAĞ YENİ YILA 'KAR'SIZ GİRDİ

Kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ, hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle yeni yılı karsız karşıladı. 2022 yılını kar yağışıyla karşılayan Uludağ, 2023'ü ise sakin karşıladı. 

Türkiye'nin en büyük kış ve doğa sporları merkezi olan Uludağ’da beklenen kar yağışının düşmemesi nedeniyle 2023 yılını karlarla karşılamak isteyen bazı turistler rezervasyonlarını iptal etti ve otellerdeki doluluk oranı yüzde 50'ye kadar düştü. Yeni yıla Uludağ’da girmek isteyen bazı turistler ise Oteller Bölgesi'nde düzenlenen etkinliklerle yeni yılı karşıladı.

Yeni yıla günler kala rezervasyon talebinin arttığını söyleyen bir otelin yöneticisi Erdem Başarır, yeni yılı Uludağ’da karşılamak isteyen misafirleri için etkinlikler düzenlediklerini belirterek, "Misafirlerimiz eğleniyor. Onlara özel programlar yaptık. 2023 yılına misafirlerimiz Uludağ'da çok güzel bir şekilde giriyor. Uludağ'da yılbaşı çok önemlidir. Tüm misafirlerimiz karlar altında yılbaşına girmek için sıraya giriyorlardı. Bizim rezervasyonlarımız aralık başında tamamen doluydu ama kar yağmayınca ciddi bir şekilde farklı noktalar tercih edildi. Uludağ'da kar olmasa da eğlence devam eder. Burada yeni yıla girmek ayrıcalıktır" dedi. 

İsmail Hakkı SEYMEN/ BURSA, (DHA)

ANTALYA'DA GELENEK BOZULMADI; 2023'Ü DENİZDE KARŞILADILAR

Antalya'da yaz- kış denize girenler grubu, yeni yılı denizde karşıladı.

Antalya'da yaz- kış denize girenler grubu, 2023'ü de Konyaaltı Sahili'nde denize girerek karşıladı. Yaklaşık 20 yıldır yaz- kış denize girenler grubu, pandemi dönemi haricinde her sene yeni yıla denizde girerken, bu yıl geleneklerine devam etti. Toplanan yaklaşık 30 kişilik grup, sahilde yaktıkları ateş ile ellerinde Türk bayrakları ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk posteriyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’nde 10'dan geriye sayıp, saatler gece yarısını gösterdiğinde hep birlikte denize girdi. Grup üyeleri, hava sıcaklığının 11, deniz suyu sıcaklığının ise 20 dereceyi gösterdiği kentte denizin keyfini doyasıya sürdü.

MEYVE YEDİLER

Sahilde toplanan yaklaşık 30 kişilik ekip, denize girmeden ve girdikten sonra yanlarında getirdikleri meyveleri yedi.

'SU BİRAZ SOĞUK GELDİ AMA BEN İLK KEZ GELİYORUM'

Yeni yılı denizde karşılayan Mehmet Aydoğan, "Yeni yılda her zamanki gibi denizde karşıladık. Herkesin yeni yılını kutluyoruz. Denizde yeni yılı karşılamak gayet güzel" dedi.

Denizin sağlık olduğunu belirten Nail Avcı, "Denize girmek her zaman güzeldir. Bütün dünyaya güzel mesajlar vermek istiyoruz. Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir dünya istiyoruz. Her yıl biz yeni yılı denizde karşılıyoruz" diye konuştu.

Fikri Demirayak ise "Herkesin yeni yılını kutluyorum. Her sene olduğu gibi bu sene de denizde girdik yeni yıla. Biz bu duruma alışığız. Suyun içi de çok güzel" dedi.

11 yaşındaki Atlas Mutlu da "Herkesin yeni yılını kutluyorum. Su biraz soğuk geldi ama ben ilk kez geliyorum" ifadelerini kullandı.

Adem AKALAN/ ANTALYA, (DHA)

EDİRNE'DE BULGAR TURİSTLER YENİ YILI EĞLENCE MEKANLARINDA KARŞILADI

Edirne'de 2023, trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi ve eğlence mekanlarında gerçekleştirilen etkinliklerle karşılandı. Kutlamaların adreslerinden Saraçlar Caddesi'ni dolduran yüzlerce kişi, yerel sanatçıların konseriyle eğlenirken, eğlence mekanlarını dolduran çok sayıda Bulgar turist ise yeni yılı coşkuyla karşıladı.

Edirne'de, yılbaşı kutlamaları kapsamında kentte trafiğe kapalı Saraçlar Caddesi eğlencenin adresi oldu. Yerel sanatçıların sahne aldığı caddeyi dolduran çok sayıda kişi, yeni yılı müzik eşliğinde karşıladı. Görüş mesafesinin 50 metreye kadar düştüğü kentte yoğun sis, kalabalığı eğlencesine engel olamadı. Sevdikleriyle birlikte caddeyi dolduranlar, Edirne Belediyesi'nin düzenlediği konserle coştu. Yeni yıla saniyeler kala geri sayımın yapıldığı caddedekiler, 2023'ü sevdikleriyle kutladı.

BULGAR TURİSTLER EĞLENCE MEKANLARINI DOLDURDU

Kentte eğlencenin bir başka adresi ise eğlence mekanları oldu. Eğlence mekanlarını dolduran Türk vatandaşların yanı sıra, Bulgar turistler de yeni yıl eğlencelerine ilgil gösterdi. Bulgar turistler, Türk oyun havaları eşliğinde bol bol dans ederken, hatıra fotoğrafı çekilmeyi de unutmadı. Yeni yıla saniyeler kala sevdikleriyle 2023'ü karşılayan Bulgar turistler sonrasında ise eğlencelerine devam etti.

KEŞAN’DA AÇIK HAVA PARTİSİ

Edirne’nin Keşan ilçesinde yılbaşı nedeniyle belediye tarafından Hastane Caddesi üzerindeki Keşan Lisesi önünde açık hava partisi düzenlendi. Yılbaşı eğlencesi nedeniyle bir bölümü trafiğe kapatılan Hastane Caddesi’ne gelenler, DJ performansı eşliğinde doyasıya eğlendi. Kalabalığa ücretsiz olarak çorba dağıtıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için alanda güvenlik önlemi aldı. Saatler 00.00’ı gösterdiğinde de havai fişek gösterisi yapıldı.

Olgay GÜLER- Ünsal YÜCEL- Uğur AKAGÜNDÜZ/ EDİRNE, (DHA)


BODRUM 2023'E TEOMAN'LA GİRDİ

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, yılbaşı konseri Teoman sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sahne alan Teoman hayranlarına sevdiği şarkıları söyledi.

Saatler, 00.00’ı gösterdiğinde binlerce yerli ve yabancı turist 2023’e merhaba dedi. Bodrum Belediyesi tarafından organize edilen ve 5 gün süren yılbaşı partisi düzenlendi. Yılbaşı gecesi binlerce kişi Belediye Meydanını doldurdu. Kutlama öncesinde vatandaşlar geniş güvenlik önlemleri altında alana alındı. DJ Ersin Show'un sahne aldığı kutlamada binlerce yerli ve yabancı turist coşku dolu anlar yaşadı. Yılbaşı etkinlikleri kapsamında şarkıcı Teoman sahne aldı. Yaklaşık 2 saat sevilen şarkılarını seslendiren Teoman'a hayranları eşlik etti. Alanı dolduran binler unutulmaz dakikalar yaşadı. Konserde 2023'e saniyeler kala geri sayım yapıldı. Yerli ve yabancı turistler 10'dan geriye sayarak 2023'ye coşkuyla girmenin keyfini doyasıya yaşadı.

Fırat AKAY/ BODRUM (Muğla), (DHA)