Son dakika 2023 haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan 2023 gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan 2023 haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 16.226 2023 haberi bulunmuştur.
Yeniden Refah Partisi Suat Kılıç, MYK toplantısı sonrası açıklamalarda bulunduYeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, “İnansak da inanmasak da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon yüzde 44, 38, asgari ücretliye yapılan artış yüzde 30, SSK ve BAĞ-KUR emeklisine yapılan yüzde 15,75, memur emeklisine yüzde 11,54. Bu mu adalet? Bu mu ücretleri enflasyona ezdirmemek? Nerede çay simit hesabı?” dedi.
Neşe'nin öldürüldüğü olayın tanığı: Annesi çok ağlıyorduİzmir'de eşi Neşe Keçkin'i (23) boşanma davası açmak için gittiği adliye bahçesinde bıçaklayarak öldüren Alaattin Keçkin'in (25) yargılandığı davanın duruşmasında dinlenen tanık S.S., "Maktulü kucağıma alıp tampon yapmaya çalıştım. Sanığın maktulü vurduğunu görmedim. Kucağıma aldığımda annesi yanıma geldi ve çok ağlıyordu" dedi.
KAAN'ın 2'nci prototipi ilk kez görüldüCumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün, milli muharip uçak KAAN'ın 2'nci prototipinin görüntüsünü paylaştı. Görgün, KAAN'ın 2028'de teslim edileceğini, 2030'lu yıllarda yerli motorla kullanılacağını belirtti.
Bakan Tekin: Deprem bölgesinde derslik sayısı yüzde 10 arttıMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Deprem bölgesindeki 11 ilde deprem öncesi derslik sayısının yüzde 10 fazlasını yaptık. Şu anda sadece Adıyaman için değil, 11 ilin tamamında derslik sayımızı yüzde 10 artırma hedefini tutturmuş durumdayız" dedi.
Sağlık-Sen, '6 Şubat Depremleri Hekim Çalıştayı' düzenlediSAĞLIK-Sen, deprem bölgesindeki hekimlerin yaşadığı sorunları ele almak hedefiyle '6 Şubat Depremleri Hekim Çalıştayı' düzenlediğini duyurdu. Çalıştay, Genel Başkan Mahmut Faruk Doğan ve Hekim Komisyonu Başkanı Dr. Hüseyin Alperen Güldiken’in katılımıyla online olarak gerçekleştirildi. Toplantıda, deprem bölgesindeki hekimlerin ve tüm sağlık profesyonellerinin motivasyonunu artıracak adımların atılması, hizmet puanının artırılması, hekimlere derece ve kademe ilerlemesi sağlanması, 4924’te sözleşme kadrosuna geçişte deprem bölgesindeki hekimlere kolaylık sağlanması gibi talepler üzerine değerlendirme yapıldı.
Eşi evi terk eden baba, 6 çocuğuyla baş başa kaldıEskişehir’de 16 yıllık eşi evi terk eden Hamdi Demir (48), yaşları 2 ile 17 arasında değişen 6 çocuğuyla yalnız başına kaldı. Ailesinin geçimini simit satarak sağlayan Demir, 2 çocuğunun küçük kardeşlerine bakmak için okulu bıraktıklarını söyledi.
Bakan Işıkhan: Madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe kayıt dışı istihdam minimuma ulaştıÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, "Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) verilerine göre; madencilik ve taş ocakçılığı sektöründe sigortalı çalışanların, toplam zorunlu sigortalılar içindeki payı 2022 yılında yüzde 0,94 iken, 2024 yılında bu oran yüzde 0,88 olarak kayıtlara geçmiştir. Sektörün kayıt dışı istihdam oranının, 2014 yılından itibaren sürekli bir düşüş eğiliminde olduğu ve 2023 yılı itibarıyla minimum seviyeye ulaştığı görülmektedir" dedi.
İzmir'de gevrek ve boyoza zamİzmir'de 12,5 TL’ye satılan gevrek ve boyozun fiyatı, yüzde 20 zamlanarak 15 TL'ye çıktı. Kumrunun fiyatı ise 50 TL oldu. Yeni fiyat tarifesi 15 Ocak'tan itibaren geçerli olacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 mesaisi kitaplaştırıldıİletişim Başkanlığı tarafından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2024 yılında yurt içi ve yurt dışındaki tüm programları, temasları ve çalışmalarının yer aldığı 'Aşkınan Koşan Yorulmaz' kitabı yayımlandı.
Depremden etkilendi, ABD'deki işinin bırakıp aile hekimi olduAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1999'da mezun olduktan sonra kendisi gibi doktor olan eşi Kamile Sılay (49) ile ABD'ye giden Yavuz Selim Sılay (49), 14 yıl boyunca ilaç endüstrisinde üst düzey görev yaptı. Dedesi, annesi, babası, kardeşi de doktor alan ve en son Fransız ilaç firmasında başkan yardımcılığı yapan Sılay, 6 Şubat depremleri sonrası memleketi Hatay'da depremzedelerin yardımına koştu. Deprem bölgesini gördükten sonra ABD'deki işinden ayrılıp, eşi ve 3 çocuğuyla Ankara'ya dönen Sılay, şimdi aile hekimi olarak hastalarına şifa dağıtırken, eşi de Bilkent Şehir Hastanesi'nde çalışıyor.
Bakan Bolat: Cari işlemler açığı, 7,4 milyar dolara gerilediTicaret Bakanı Ömer Bolat, "Mal ve hizmet ihracatındaki artışlar ve ithalattaki gerileme neticesinde 2023 yılı mayıs ayında 55,6 milyar dolar olarak gerçekleşen yıllıklandırılmış cari işlemler açığı, sonraki aylarda 48,2 milyar dolar azalarak, 2024 kasım ayı itibariyle 7,4 milyar dolara gerilemiştir" dedi.
Savcı, eski HDP İzmir İl başkanı için 15 yıla kadar hapis istediİzmir'de, eski HDP İl Eş Başkanı Vedat Çınar Altan’ın 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan tutuksuz yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasını verdi. Savcı, Altan için 15 yıla kadar hapis cezası talebinde bulundu.
Talu çiftinin yargılandığı davanın duruşması 7 Nisan'a ertelendiSosyal medya fenomeni Beril ve Kıvanç Talu, 150 milyon liralık vurgun yaptıkları iddiasıyla 5 Ocak 2024'te tutuklanarak cezaevine gönderildi. Haklarında 195'er yıla kadar hapis cezası istenen Talu çifti bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanıklar Beril ve Kıvanç Talu ile tutuksuz sanıkların savunmalarının ardından müştekilere söz veren mahkeme heyeti duruşmayı Talu çiftinin tutukluluk halinin devamına karar vererek 7 Nisan'a erteledi.
Depremden etkilendi, ABD'deki işinin bırakıp aile hekimi olduAnkara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1999'da mezun olduktan sonra kendisi gibi doktor olan eşi Kamile Sılay (49) ile ABD'ye giden Yavuz Selim Sılay (49), 14 yıl boyunca ilaç endüstrisinde üst düzey görev yaptı. Dedesi, annesi, babası, kardeşi de doktor alan ve en son Fransız ilaç firmasında başkan yardımcılığı yapan Sılay, 6 Şubat depremleri sonrası memleketi Hatay'da depremzedelerin yardımına koştu. Deprem bölgesini gördükten sonra ABD'deki işinden ayrılıp, eşi ve 3 çocuğuyla Ankara'ya dönen Sılay, şimdi aile hekimi olarak hastalarına şifa dağıtırken, eşi de Bilkent Şehir Hastanesi'nde çalışıyor.
'Doktorum' diyerek girdiği evde felçli kadına cinsel saldırıda bulunan sanığa ceza artırımı ve tahliyeBursa'da kendisini 'doktor' olarak tanıtıp, "Seni muayene etmeye geldim" diyerek zorla girdiği evde N.T. (84) isimli felçli kadına cinsel saldırıda bulunup ilaçlarını çaldığı öne sürülen Serkan T.'nin (23), 12 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığı dava, istinaf mahkemesinin bozma kararının ardından yeniden görüldü. Tutuklu sanık, 'Cinsel saldırı', 'Hırsızlık' ve 'Konut dokunulmazlığını ihlal' suçlarından 15 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak, adli kontrol şartıyla tahliye edildi.
Lezita’nın Acılı Jumbo Fileto ürününe Superior Taste Award’dan ‘Lezzet Ödülü’Lezita, ürünlerin tat uzmanları tarafından kör tadım metoduyla değerlendirildiği Superior Taste Award’da bu kez Acılı Jumbo Fileto ile ‘Lezzet Ödülü’ne layık görüldü. Acılı Jumbo Fileto yüzde 90’ın üzerinde puanla 3 yıldız alarak ödülün sahibi oldu.
TÜİK: Dış ticaret haddi kasımda yüzde 1,6 azaldıTürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayında dış ticaret haddinin bir önceki yılın aynı ayına göre 1,6 puan azalarak 84,9 değerini aldığını açıkladı.
Sultangazi'deki cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktıSultangazi'de Ferhat İ. isimli şüpheli, sokak sokak kovaladığı İmam Bozkurt (30)'u silahla öldürdü. Olayın ardından Sakarya'da yakalanan şüphelinin emniyetteki ifadesinde intikam almak için ateş ettiğini söylediği öğrenilirken cinayetin yeni görüntüleri ortaya çıktı.
Özgür Özel: İşler doğru gittiğinde halaya birlikte duranların nasıl karşımıza geçtiğini not ettikCHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki işçi eylemlerine ilişkin, "O gün halden anlamayan, normalde dost görünen, işler doğru gittiğinde halaya birlikte duranların nasıl karşımıza geçtiğini bir kenara not ettiğimizi bütün İzmir bilsin. Sorun iki gün içinde çözüldü, maaşlar yattı. Yapacakları her türlü kötülüğe, tuzağa ve takacakları çelmelere karşı hazırlıklar yapıldı. Biz nasıl bir kötücül akılla karşı karşıya kaldığımızı biliyoruz” dedi.
Bakan Uraloğlu: Yerli ve milli NAVTEX'i devreye aldıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN) tarafından yerli ve milli olarak geliştirilen NAVTEX'i (Navigational Telex) devreye aldıklarını bildirdi.
2023 ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.