Marmara Denizi'nde, toksik tehlikesi
Marmara Denizi'nde, toksik tehlikesi Balıkesir’in Bandırma ve Erdek ilçelerinde dört ayrı üniversiteden bilim insanlarının oluşturduğu araştırma ekibinin müsilaj çalışmasının sonuçları açıklandı. Geçen yıl haziran ayında deniz tabanından alınan örneklere göre, Marmara Denizi'nde tek tehlikenin müsilaj olmadığı, toksik tehlikesi ile de karşı karşıya kalındığı kaydedildi.
13.04.2022 Gündem
Diyabet hastalarına sivrisinek uyarısı
Diyabet hastalarına sivrisinek uyarısı Türkiye Acil Tıp Derneği, yaz mevsimiyle beraber acillere başvuran hastaların profilindeki değişime vurgu yaparak uyarıda bulundu. Kardiyak Aciller Eğitim Komisyonu Genel Koordinatörü Uzm. Dr. Derya Abuşka, sivrisinek sokmalarına karşı diyabet hastalarını uyardı. Abuşka, "Aşırı kaşıma ve cildi kanatma, yaralama sonucu, oradan enfeksiyon girişi olabilir ve bu da çok daha ciddi tablolara yol açabilir" dedi.
14.07.2023 Sağlık-Yaşam
Deprem bölgesinde akciğer sağlığı riski
Deprem bölgesinde akciğer sağlığı riski Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası, bölgede enkaz kaldırma çalışmaları ve hava şartlarından doğan, toz, kimyasal madde vb. havaya karışmasından dolayı sahada bulunanların akciğer sağlıklarının risk altında olabileceğini belirten Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Hacer Ofluoğlu, “Enkaz kaldırma çalışmaları nedeniyle havada yoğunlaşan toz başta olmak üzere, havaya karışan toksik maddeler, kimyasal maddeler nedeniyle ciddi solunum yolu hastalıkları yaşanabilir" dedi.
24.02.2023 Sağlık-Yaşam
Eğirdir Gölü'nde çekilme 50 metreyi aştı
Eğirdir Gölü'nde çekilme 50 metreyi aştı Isparta'da çok şiddetli kuruma tehlikesiyle karşı karşıya olan Eğirdir Gölü'ndeki çekilmeler, 50 metreyi aştı ve iskeleler havada kaldı. Türkiye Tabiatını Koruma Derneği (TTKD) Bilim Danışmanı Doktor Erol Kesici, göl çevresindeki çok sayıda ev ve bahçeye yasalara aykırı su motoru ve borularla su çekilmesini görüntüledi.
22.08.2021 Gündem
‘Sahte içki zehirlenmesinde geç başvuru, hasarı kalıcı hale getiriyor’
‘Sahte içki zehirlenmesinde geç başvuru, hasarı kalıcı hale getiriyor’ Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 19 kişinin tedavi olduğu sahte içki faciasında 1 kişinin yoğun bakım ünitesindeki tedavisi sürüyor. Çorlu Devlet Hastanesi Başhekimi ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Doğan, sahte içkinin özellikle karaciğer, böbrek, akciğer, göz ve beyne ciddi zarar verdiğini belirterek, "Hastalar oluşan hasarın sahte alkolden mi yoksa sarhoşluk etkisiyle mi ortaya çıktığını ayırt edemedikleri için hastanelere geç başvurmakta. Geç başvurular da oluşan hasarı kalıcı hale getirebilmektedir" dedi.
6.08.2021 Sağlık-Yaşam
Kırtasiye ürünlerine dikkat: Ergenlik dönemini bozup, kanseri tetikleyebilir
Kırtasiye ürünlerine dikkat: Ergenlik dönemini bozup, kanseri tetikleyebilir Evlerdeki kırtasiye alışveriş listesi azalsa da yeni eğitim döneminin uzaktan eğitimle başlamasıyla birlikte devam ediyor. Kırtasiye ürünleri alırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında uyarılarda bulunan Prof. Dr. Murat Elli, “Bazı ürünlerde bulunan kimyasal maddeler çocuklarda ergenlik dönemini bozabilir. Astım ve çocuklarda uçucu maddelere bağlı lösemiye yol açabiliyor” dedi.
6.09.2020 Gündem