Son dakika ABD-Rusya İlişkileri haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan ABD-Rusya İlişkileri gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan ABD-Rusya İlişkileri haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 190 abd rusya iliskileri haberi bulunmuştur.
Medvedev: Trump, Grönland'ı ilhak ederek tarihe geçmek istiyorRusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitriy Medvedev, ABD Başkanı Donald Trump'ın Grönland'ı ‘ele geçirme’ isteğinin arkasında ‘kurucu babalar’ arasına girme ve tarihe geçme arzusu yattığını bildirdi.
Kremlin: Witkoff ömümüzdeki hafta Moskova’ya gelecekKremlin Dış Politika Danışmanı Yuriy Uşakov, ABD Başkanı Donald Trump’ın Özel Temsilcisi Steve Witkoff'un gelecek hafta Moskova’yı ziyaret edeceğini bildirdi.
Alaska'daki Trump-Putin zirvesi sona erdiAmerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında, Alaska eyaletinde düzenlenen zirve sona erdi.
Trump: Putin'in anlaşma yapacağını düşünüyorumABD, (DHA) - ABD Başkanı Trump, Rusya Devlet Başkanı Putin ile yapacağı görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Bence Putin bir anlaşma istiyor" dedi.
Özgür Özel: Türkiye'de kaynak değil, paylaşım sorunu vardırCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Türkiye’de kaynak değil, paylaşım sorunu vardır. AK Parti kaynağı vatandaşla değil, yandaşla bölüşmektedir. AK Parti katkıyı emekliye değil yanında, yakınında duran, kendi iktidarını sürdürmesi için ona her şeyi yapanlara vermektedir" dedi.
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Alaska’daki uzlaşıya bağlıyızRusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD’li mevkidaşı Marco Rubio ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında Alaska’da varılan uzlaşıya bağlı olduklarını teyit ettiklerini bildirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: F-35'lerden vazgeçmiş değilizCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "F-35'lerden vazgeçmiş değiliz. Projeye dönüş ile ilgili niyetimizi muhataplarımızla görüşüyoruz. F-35 programı, teknik olduğu kadar siyasi bir süreçtir. Türkiye haksız yere program dışı bırakılmıştır. Müttefiklik ruhuyla bağdaşmayan bu adımı hep eleştirdik. Sayın Trump ile yaptığımız görüşmelerde konuyu ele aldık, teknik düzeyde görüşmelere başlandı. İnşallah ilerleme sağlayacağız" dedi.
Abd-Rusya İlişkileri ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.