Son dakika Aile ve Gençlik Fonu haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Aile ve Gençlik Fonu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Aile ve Gençlik Fonu haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 138 aile ve genclik fonu haberi bulunmuştur.
Bakan Göktaş: 222 bin gencimizi evlendirdikAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye genelinde 222 bin gencimizi evlendirdik ve 22 bin bebeğimiz oldu. Biz her gün bebek sayıyoruz sayenizde" dedi.
Aile ve Gençlik Fonu ile eylülde 2 milyar 76 milyon lira ödeme yapıldıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç çiftlerin evlilik süreçlerine katkı sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 18 bin 334 gence toplam 2 milyar 76 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
Bakan Göktaş: Politikalarımızın merkezine aileyi konumlandırıyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, kimseyi geride bırakmayan bir anlayışla vatandaşımızın huzuru ve refahı için çalışmaya devam ediyoruz. Politikalarımızın merkezine aile kurumunu konumlandırıyoruz" dedi.
Bakan Göktaş: Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde tarihi adımlar atmaya devam ediyoruz. Yarım asırlık terör meselesini kalıcı çözüme kavuşturuyoruz ve inşallah barışın kalıcı kaldığı, bu topraklarda hiçbir annenin artık ağlamadığı, hiçbir evladın babasız, baba hasretiyle yanıp tutuşmadığı bir Türkiye'yi, güçlü bir Türkiye'yi el birliğiyle kurmaya devam edeceğiz” dedi.
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında ağustosta 2 milyar 180 milyon lira ödeme yapıldıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç çiftlerin evlilik süreçlerine katkı sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 19 bin 166 gence toplam 2 milyar 180 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
Bakan Göktaş: Hedefimiz terörün geçmişte kaldığı bir Türkiye inşa etmekAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir Türkiye inşa etmeye devam edeceğiz. Hedefimiz terörün geçmişte kaldığı bir Türkiye inşa etmek. Gayemiz barışın hakim olduğu bir bölge. Bu iklim çocuklarımızı güvenle saracak, gençlerimize yeni ufuklar açacak, geleceğe büyük umutlarla bakmalarını sağlayacak. Türkiye Yüzyılı işte böyle bir atmosferde inşa edilecek” dedi.
Bakan Bayraktar: 185 binden fazla gencimizin yuva kurmasına destek verdikEnerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "185 binden fazla gencimizin yuva kurmasına ve hayallerini gerçekleştirmesine destek verdik. 'Enerjide Tam Bağımsız Türkiye' hedefiyle durmadan çalışmaya, ülkemizin zenginliklerini gençlerimizin refahına kullanmaya devam edeceğiz" dedi.
Cevdet Yılmaz: Doğurganlık hızımız, Cumhuriyet tarihinin en düşük seviyesine indiCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "2025 sonu itibarıyla 86 milyon 92 bine ulaşan nüfusumuzun yıllık artış hızı binde 5 seviyesinde gerçekleşti. Toplam doğurganlık hızımız 2025 yılında 1,42 çocuğa gerileyerek Cumhuriyet tarihinin kayda geçen en düşük seviyesine indi. Doğurganlık hızı 1,50'nin altında kalan il sayısı 2017'de 4 iken 2025'te 59'a çıktı" dedi.
Evlenen çiftlere 1 milyar 52 milyon liralık ödeme desteğiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç çiftlerin evlilik süreçlerine katkı sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 9 bin 200 gence toplam 1 milyar 52 milyon lira ödeme yapıldığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, ‘Ailede Türkiye Yüzyılı Zirvesi’nde konuştuAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Doğurganlığın düşmesi artık küresel bir mesele. Uzun zamandır bu konuda, ‘nüfus azalsın, nitelikli insan sayısı kalsın, dünyamız açlık ve kıtlıkla karşı karşıya kalmasın’ anlayışı yoğun şekilde işlendi. Ancak bugün baktığımızda genç ve dinamik nüfus yapısının bütün ülkeler için ne kadar kritik olduğunu görüyoruz. Mesele sadece ekonomik değil. Elbette ekonomi önemli ancak tek başına belirleyici değil. Eğer öyle olsaydı, refah seviyesi çok yüksek ülkelerde bugün doğurganlık krizi yaşanmazdı. Oysa görüyoruz ki refah seviyesi arttıkça doğurganlık hızı da çok hızlı bir şekilde düşüyor" dedi.
Bakan Göktaş: Doğurganlık konusunda belirgin bir değişim görüyoruzAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Veriden Vizyona: Üç Kuşak Bir Türkiye' araştırmasına ilişkin, "Özellikle doğurganlık konusunda, kuşaklar arasında belirgin bir değişim görüyoruz. Ortalama canlı doğum sayısının, birinci kuşaktan ikinci kuşağa neredeyse yarı yarıya gerilediği dikkat çekiyor. Üstelik bu düşüş, ülke genelinde aynı seyri izlemiyor. Bölgelerimiz arasında belirgin farklılıklar da gösteriyor" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyorCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Silah bırakmanın ivmelenmesi için İstihbarat Teşkilatımız çalışıyor. Şurası bir gerçek ki ilk günden beri sürecin başarısı için dua edenler, çaba gösterenler olduğu gibi bundan rahatsız olanlar da var. Süreç bugüne kadar, kendi doğal güçlükleriyle, bunlara rağmen de ilerledi. Biz kararlıyız, 'Terörsüz Türkiye'yi istemeyenleri sevindirmeyeceğiz" dedi.
Bakan Göktaş: Aile toplum için en güçlü bağ, en kalıcı mutluluk kaynağıdırÇeyiz Vakfı Lansman Programı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "2025 Yaşam Memnuniyeti Araştırması'na göre her 100 kişiden 69'u en büyük mutluluk kaynağı olarak ailesini gösteriyor. Evliliğinden memnun olduğunu belirtenlerin oranı 2025 yılında yüzde 93,5'e yükselmiş, akraba ilişkilerinden memnuniyet oranı da 2025 yılında yüzde 77,6'ya çıktı. Bu veriler bize şunu açıkça gösteriyor. Aile toplum için hala en güçlü bağ, en önemli dayanak ve en kalıcı mutluluk kaynağıdır. Bizlere düşen görev ise bu mutluluk kaynağını korumak, güçlendirmek, dirençli kılmak ve yeni kuşaklara daha güçlü biçimde aktarmaktır" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Nüfusu ülkeye yük gören anlayış tamamen iflas etmiş durumdadırAile ve Nüfus 10 Yılı (2026-2035) Vizyon Tanıtım Programı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2025 Aile Yılı ile ülke genelinde bir bilinçlenmeye vesile olduk. Aile ve nüfus meselesini toplumun ve siyasetin gündemine taşıdık. Şimdi bunu bir üst seviyeye çıkarmak istiyoruz. Bu amaçla 2026-2035 dönemini 'Aile ve Nüfus On Yılı' olarak belirledik" dedi. Erdoğan ayrıca, "Nüfus kontrol politikalarını bir tabu haline getirerek en küçük bir aykırı sese, fikre müsaade etmediler. Aileyi değersizleştirirken çok çocuklu aileleri cehaletle, taşralılıkla, yobazlıkla suçladılar. Bugün ise çocuğu aileye, nüfusu ülkeye yük gören anlayış tamamen iflas etmiş durumdadır" ifadelerini kullandı.
Cevdet Yılmaz: Nüfus meselesini çok boyutlu bakış açısıyla ele alıyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Bütüncül, çok boyutlu bir bakış açısıyla nüfus meselesini ele alıyoruz. Bir yandan aileyi güçlendirmeyi, diğer yandan gençlerin evlilik ve aile kurma süreçlerini destekleyen ve demografik yapımızı sağlıklı bir zeminde koruyan bütüncül bir yaklaşımı hayata geçiriyoruz" dedi.
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında nisanda 935,4 milyon lira ödeme yapıldıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç çiftlerin evlilik süreçlerine katkı sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 4 bin 35 gence toplam 935,4 milyon lira ödeme yapıldığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aile değerlerinin muhafazası bir milli güvenlik ve beka meselesiCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bireyden aileye, aileden millete uzanan zincirin halkalarında yaşanacak en ufak bir kırılma, tamir ve telafisi uzun yıllar sürecek sorunları beraberinde getirecektir. Bunun için aileye yönelen her saldırının aynı zamanda milletin ve devletin omurgasını nişan aldığını unutmamalıyız. Aile kurumunun ve ailevi değerlerin muhafazasını bu bakımdan bir milli güvenlik ve beka meselesi olarak görüyoruz" dedi.
Bakan Göktaş'tan doğum izni açıklamasıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, doğum iznini 16 haftadan 24 haftaya çıkaran düzenlemeye ilişkin, "Yasal düzenlememiz çıktığı andan itibaren 24 haftayı tamamlamamış olup, tekrar işe dönmek zorunda kalanların da 24 haftayı tamamlamasına yönelik bir ek madde ekledik. Süreç boyunca eğer ki o süreci tamamlamadılarsa ve 24 hafta içerisindelerse onlar da tamamlayabilecekler" dedi.
Bakan Göktaş: İnsan, dünyayı önce aile içinde tanırAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Bugün dünya nüfusu 8 milyarı aşmış durumda. Fakat bu durum, doğurganlık oranlarının gerilediği gerçeğini değiştirmiyor. Aksine, toplumların yaş yapısının hızla değiştiğini ve demografik dengenin yeni risklerle karşı karşıya olduğunu gösteriyor. İnsan, dünyayı önce aile içinde tanır. Dil ve vicdan evde şekillenir. Bayramın, sofranın, komşuluğun, büyüğe hürmetin, küçüğe şefkatin gerçek karşılığı aile içinde öğrenilir" dedi.
Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu kapsamında 660,9 milyon lira ödeme yapıldıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurumunun desteklenmesi ve genç çiftlerin evlilik süreçlerine katkı sağlanması amacıyla kurulan Aile ve Gençlik Fonu kapsamında bu ay 2 bin 878 gence 660,9 milyon lira ödeme yapıldığını açıkladı.
Bakan Göktaş, yeni evine kavuşan ailenin iftar sofrasına misafir olduAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa’da deprem sonrası kalıcı konutlarına yerleşen Demir ailesini ziyaret edip, iftar sofrasına konuk oldu. Bakan Göktaş, ailenin oğlu Musab'ın arkadaşının babasını arayarak 'Kız isteme ziyareti' için söz aldı.
Bakan Göktaş, yeni evine kavuşan ailenin iftar sofrasına misafir olduAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Şanlıurfa’da deprem sonrası kalıcı konutlarına yerleşen Demir ailesini ziyaret edip, iftar sofrasına konuk oldu. Bakan Göktaş, ailenin oğlu Musab'ın arkadaşının babasını arayarak 'Kız isteme ziyareti' için söz aldı.
Aile Ve Gençlik Fonu ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.