Antibiyotik

Antibiyotik

Son dakika antibiyotik haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan antibiyotik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan antibiyotik haber sayfamızda...

Antibiyotik

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 722 antibiyotik haberi bulunmuştur.
'Dengeli beslenmeyle sonbahar hastalıklarından korunmak mümkün'
'Dengeli beslenmeyle sonbahar hastalıklarından korunmak mümkün'Sonbahar hastalıklarından korunmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için beslenme düzenine dikkat edilmesi gerektiğini belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Rabia Deniz Göktürk, “C vitamini, bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı koruma sağlar. Günde en az 2 litre su içmek, protein, karbonhidrat ve yağ dengesine dikkat ederek çeşitli ve dengeli bir beslenme düzeni oluşturmak önemlidir. Öğün atlamadan, düzenli aralıklarla beslenmek, kan şekerini dengede tutar ve enerji seviyesini korur” dedi.
16.10.2024Sağlık-Yaşam
'Soğuk algınlığı ilaçları çok masum değil'
'Soğuk algınlığı ilaçları çok masum değil'Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Funda Ekimci Deniz, soğuk algınlığı ve grip hastalıklarında bilinçsiz ilaç tüketimine karşı uyardı. Grip ve soğuk algınlıklarında kesinlikle antibiyotik tavsiye etmediklerini belirten Deniz, "Bu hastalıklar arttığı zamanlarda soğuk algınlığı ilaçları sıklıkla ve bilinçsizce tüketiliyor. Soğuk algınlığı ilaçları çok da masum değil. İçlerinde dekonjestan etkili, efedrin-püsod efedrin gibi maddeler var ve bunların da kardiyovasküler yan etkileri mevcut. Hipertansiyon, kalp atım hızının dakikada 100 atımdan daha yüksek olması durumu olarak bilinen taşikardi gibi rahatsızlıklar doğurabiliyor. Bu nedenle mümkün olduğunca hekime danışılmadan ilaç kullanılmamalı" dedi.
4.10.2024Gündem
‘Kontrolsüzce vitamin serum almak hayati risklere yol açabilir’
‘Kontrolsüzce vitamin serum almak hayati risklere yol açabilir’Son günlerde yeniden gündeme gelen atom serum uygulamalarının bilinçsizce kullanımı hayati risklere yol açabildiğini ve hastalıkları bir günde iyileştirmenin veya bir serum uygulamasıyla bağışıklık sistemini güçlendirmenin tıpta yeri olmadığına dikkat çeken Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Doç. Dr. Erdal Dilekçi, “Kontrolsüzce uygulanan serumlar alerjik reaksiyonlar, organ yetmezlikleri ve hatta ölümlere dahi neden olabilmektedir. Kontrolsüzce vitamin serum almak hayati risklere yol açabilir. Mulvitaminlerin herkese uygulanabilir olduğunu düşünmek yanlıştır. Atom serum başta olmak üzere tüm serum uygulamaları öncesi hastalar hekim tarafından kalp, böbrek ve karaciğer fonksiyonları açısından detaylı bir şekilde değerlendirilmeli ve kişiye özel bir tedavi uygulanmalıdır” dedi.
‘Dengeli bir kahvaltı ile çocuklarda bağışıklığı artırmak mümkün’
‘Dengeli bir kahvaltı ile çocuklarda bağışıklığı artırmak mümkün’Çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmenin yollarından bahseden Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı Doç. Dr. Hasret Ayyıldız Civan, “Kahvaltı, çocukların gün içinde ihtiyaç duyacakları temel besinleri sağlar ve bağışıklık sistemlerini güçlendirir. Dengeli bir kahvaltı, bağışıklık sisteminin sağlıklı çalışması için gereken vitamin ve mineralleri içerir. Özellikle C vitamini ve antioksidanların meyve ve sebzelerle alınması, çocukların hastalıklara karşı direncini artırır” dedi.
23.09.2024Sağlık-Yaşam
Arda Turan: Eyüpspor tarihi için güzel bir gün olacak
Arda Turan: Eyüpspor tarihi için güzel bir gün olacakEyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, “Maçı güzelleştirmeye çalışacağız. Maçın doğrularını yapmaya çalışacağız. Beşiktaş'ın oyununa saygı duyacağız ama kendimizden de bir şeyler sunmak istiyoruz. Maçla ilgili çok heyecanlıyız. Eyüpspor tarihi için güzel bir gün olacak. Oyunumuzu oynamaya çalışacağız ama önce keyif alacağız. Pazar günü İnönü'de bu kadar güzel bir atmosferde oynamak keyifli olacaktır. Futbolcular için özel bir an” dedi.
19.09.2024Spor
'Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip'
'Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip'Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Yelda Öğütmen, 13 Eylül Dünya Sepsis Günü’nde kan zehirlenmesine dikkat çekerek hastalığın hayati öneme sahip olduğunu söyledi. Ani ateş durumunda mutlaka en yakın sağlık kuruluşuna gidilmesi gerektiğini belirten Dr. Öğütmen, “Sepsiste her geçen saat hayati öneme sahip .Tansiyonun düşmesi, idrar çıkışında azalma, solunum yetmezliği ve kalp atışlarının yükselmesi en sık görülen sepsis belirtisidir” dedi.
13.09.2024Sağlık-Yaşam
‘Bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı kişiler ve koşullarda sepsis riski artıyor’
‘Bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı kişiler ve koşullarda sepsis riski artıyor’Sepsisin küresel ölçekte yarattığı yaşam kayıpları ve sakatlıklar nedeniyle hala dünya genelinde ciddi bir halk sağlığı sorunu olarak önemini koruduğunu aktaran Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Sibel Temür, “Erken tanı ve tedaviler ile kontrol altına alınabilir olsa da farkındalık eksikliği, geç teşhis edilmesi ve müdahale edilmemesi durumunda yaşam kaybıyla sonuçlanabiliyor. Karmaşık bir durum. Dünyada her 5 ölümden 1’i sepsis nedenli olarak karşımıza çıkıyor. Her yıl yaklaşık 11 milyon insanın hayatına mal olan bu sorunla mücadelede bağışıklık sistemi de kritik bir öneme sahip. Her enfeksiyon sepsis değil ama bağışıklık sisteminin iyi çalışmadığı kişiler ve koşullarda sepsis riski artmaktadır” dedi.
13.09.2024Sağlık-Yaşam
'Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir'
'Gereksiz antibiyotik kullanımı sepsise yol açabilir'SEPSİSTE 1 yaştan küçük çocuklar, yaşlılar ve hamilelerin risk grubunda yer aldığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nuriye Taşdelen Fışgın, “Kişide sepsis gelişmesinde genelde ya enfeksiyon tanısının geç konması ya da verilen antibiyotiklerin yetersiz kalması söz konusudur. Ancak gereksiz ve uygunsuz antibiyotik kullanımı, antibiyotiklerin yarıda bırakılması gibi nedenler de bakterilerin antibiyotiklere karşı direnç geliştirmesine yol açarak sepsis gelişimine zemin hazırlamaktadır” dedi.
12.09.2024Sağlık-Yaşam
'Dış kulak yolu enfeksiyonları her mevsim görülüyor'
'Dış kulak yolu enfeksiyonları her mevsim görülüyor'GENELLİKLE havuz ve denizin daha yoğun kullanılmasına bağlı olarak dış kulak yolu enfeksiyonları yaz döneminde artış gösterse de aslında her dönemde ortaya çıkabilecek bir sorun. Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Meltem Bozacı Kılıçoğlu, özellikle bağışıklığı düşük olan kişilerde dış kulak yolu enfeksiyonunun kulak kemiğine, çevre yumuşak dokulara ve boyuna yayılıp daha yaygın enfeksiyon oluşumuna neden olabileceğine dikkat çekti. Op. Dr. Kılıçoğlu, özellikle enfeksiyonun neden olduğu kaşıntıyı gidermek için pamuklu kulak çubuklarının kesinlikle kullanılmaması gerektiğini anlattı.
11.09.2024Sağlık-Yaşam
‘Çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumanın birinci yolu aşı’
‘Çocukları bulaşıcı hastalıklardan korumanın birinci yolu aşı’Okulların kapılarını yeniden açtığı bir dönemde çocukları hastalıklardan korumak için yapılması gereken en önemli tedbirlerden ilkinin aşılanma olduğunun altını çizen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kemale Alakbarova, “Sağlık Bakanlığı’nın aşı takviminde olan zorunlu aşılar ile beraber mevsimsel olarak artan grip enfeksiyonuna karşı grip aşısı da yaptırarak çocuklarımızı bulaşıcı hastalıklara karşı daha dirençli hale getirebiliriz” dedi.
Prof. Dr. Alper Şener: Yaranıza basacağınız herhangi bir şey yaranıza merhem olmayabilir
Prof. Dr. Alper Şener: Yaranıza basacağınız herhangi bir şey yaranıza merhem olmayabilirİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Prof. Dr. Alper Şener, yaz mevsiminde açık alanda geçirilen zamanın artması ile basit yaralama vakalarında artış olduğuna dikkat çekip, kulaktan dolma yara bakımının yarattığı tehlikelere işaret etti. Sağlık çalışanı gözetiminde yaralara müdahale edilmesi gerektiğini belirten Prof. Dr. Şener, "Yaraya et basmak, yarayı tükürükle sıvazlamak, yaraya ketçap dökmek, diş macunu veya salça sürmek ya da aktardan alınan yara macunlarını kullanmak ciddi sorunlara yol açabiliyor. Özetle yaranıza basacağınız herhangi bir şey yaranıza merhem olmayabilir" dedi.
23.08.2024Sağlık-Yaşam
"Endokrin bozucular çocuklar ve doğmamış bebekler için büyük bir tehlike oluşturuyor"
"Endokrin bozucular çocuklar ve doğmamış bebekler için büyük bir tehlike oluşturuyor"Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. İbrahim Demirci, “Soluduğumuz hava, içtiğimiz su, cildimize sürdüğümüz krem ve sıktığımız parfüm gibi pek çok yolla vücudumuza giren kimyasal mikropartiküller, sağlığımızı ciddi şekilde tehdit ediyor. Bu zararlı maddeler özellikle çocuklar ve doğmamış bebekler için büyük bir tehlike oluşturmaktadır. Endokrin bozucular olarak bilinen bu maddeler, özellikle çocuklarda obezite, diyabet ve gelişim geriliklerine, hamile kadınlarda ise, fetüste gelişim bozuklukları ve nörolojik problemler gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bu görünmez tehlike, çocuklarımızın geleceğini tehdit ediyor ve toplum olarak bu konuda daha dikkatli olmalıyız” dedi.
20.08.2024Sağlık-Yaşam
Bakan Işıkhan: 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldık
Bakan Işıkhan: 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldıkÇalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilacı daha geri ödeme listesine aldıklarını duyurdu.
19.08.2024Gündem
‘Menenjit bebeklerin ve çocukların hayatını tehdit ediyor’
‘Menenjit bebeklerin ve çocukların hayatını tehdit ediyor’Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesiman Alili, “Dünyada her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan menenjit, özellikle bebeklerin ve çocukların hayatını tehdit ediyor. Erken teşhis ve aşılama hayati önem taşımaktadır. Çocuklarda ilk 2 yaş dönemi yüksek risklidir. Bu konuda ebeveynler enfeksiyon ve bulaş riskine karşı dikkat etmelidir” dedi.
16.08.2024Sağlık-Yaşam
Aynı hastalıktan 7 çocuğunu kaybetti, şifayı Türk doktorun keşfiyle buldu
Aynı hastalıktan 7 çocuğunu kaybetti, şifayı Türk doktorun keşfiyle bulduDünyada ilk kez nedeni bilinmeyen ölümcül bir hastalığın tanısını koyup kesin tedavisini geliştirdi, Avrupa İmmünoloji Dernekleri Federasyonu’nun en prestijli ödüllerinden ‘Doğu’nun Yıldızı’ ödülüne layık görüldü. Bu hastalık nedeniyle 7 çocuğunu kaybeden bir anne ve 6,5 yaşındaki kızına, bu keşfi sayesinde can olan Türk doktor Prof. Dr. Ahmet Oğuzhan Özen, nadir görülen ve bir tür bağışıklık sistemi hastalığı olan 'CHAPLE sendromu'nun teşhis ve tedavisini bulmasıyla tıp literatürüne adını yazdırdı. Bir hastalığın tedavisinde yeni bir ilacın geliştirilmesi on yıllar sürerken, Prof. Dr. Özen ve ekibinin hem hastalığın kendisini keşfedip hem de uluslararası işbirliği ile 6 yılda çalışmalarını tamamladığı ilaç, ABD Gıda ve İlaç Dairesi FDA onayını da alarak hastalarda kullanılmaya başlandı.
Islak mayo vajinal enfeksiyonlara davetiye çıkarıyor
Islak mayo vajinal enfeksiyonlara davetiye çıkarıyorÖzellikle sıcak ve nemin arttığı yaz aylarında havuzlar gibi ortak kullanım alanlarında daha fazla vakit geçirilmesi ya da ıslak mayo ile uzun süre kalınması gibi nedenlerin kadınların hayatını kabusa çevirebilen vajinal enfeksiyonların sıklığının artmasına neden olduğunu aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Işın Yeşim Yeşilkaya, vajinal enfeksiyonların önlenmesinde kişisel hijyenin önemine işaret ederek alınması gereken koruyucu önlemleri sıraladı. Op. Dr. Yeşilkaya, "Islak mayo mantar ve bakterilerin üremesine neden oluyor. Kirli denizler ve her ne kadar klorlanmış da olsa kalabalık havuzlar hem vajinal hem idrar yolu enfeksiyonları için riskli ortamlardır. Bununla birlikte, hava aldırmayan dar ve sentetik kıyafetler ya da pedler sebebiyle oksijensiz ortamda çoğalabilen ve kötü bir kokuya sebep olan bakteriler daha kolay ürer" dedi.
30.07.2024Sağlık-Yaşam
Böbreğiyle kızına ikinci kez 'can' oldu
Böbreğiyle kızına ikinci kez 'can' olduMuğla'da doğuştan böbrek yetmezliği rahatsızlığı olan Sudenaz Kızılca (17), annesi Seray Kızılca'nın (40) bağışladığı böbrekle yaşama tutundu. Kızına hiç düşünmeden böbreğini bağışlayan Kızılca, “Tarif edilemeyecek bir duygu içindeyim. İkinci kez can olmak iyi bir şey" dedi. Sudenaz Kızılca ise "Annem doğurduğunda ilk canını bana vermişti. İkinci canını 17 yaşımda bir daha verdi. Canımı istese canımı veririm" diye konuştu.
25.07.2024Sağlık-Yaşam
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktı
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktıLibya Savunma Bakanlığı’nda asker olarak görev yapan Mundır Ali Mustafa Alweheshi, 2018 yılında katıldığı bir operasyonda sağ bacağını kaybetti. Yaralandıktan 20 gün sonra tedavi için Türkiye’ye gelen Alweheshi’e soket protez takıldı. 31 yaşındaki hasta, soket protez kullanımı sırasında yaşadığı sorunlardan dolayı yıllar içinde yürüme yetisini neredeyse kaybetti. Günde sadece 5 dakika ayakta durabilen, ağrıları giderek artan hastanın sağ bacağındaki kemiğin içine operasyonla implant yerleştirildi. Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle dış protez direk deriye değil implanta adapte edildi. Fizik tedavisi devam eden hasta, 4 ayda desteksiz ayağa kalkıp yürümeye başladı. Zamanla kemikle bütünleşen implantla hastanın hayat konforunu artırmak hedefleniyor.
22.07.2024Video
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktı
Sağ bacağı kopan Libyalı asker, kemik içine yerleştirilen implantla ayağa kalktıLibya Savunma Bakanlığı’nda asker olarak görev yapan Mundır Ali Mustafa Alweheshi, 2018 yılında katıldığı bir operasyonda sağ bacağını kaybetti. Yaralandıktan 20 gün sonra tedavi için Türkiye’ye gelen Alweheshi’e soket protez takıldı. 31 yaşındaki hasta, soket protez kullanımı sırasında yaşadığı sorunlardan dolayı yıllar içinde yürüme yetisini neredeyse kaybetti. Günde sadece 5 dakika ayakta durabilen, ağrıları giderek artan hastanın sağ bacağındaki kemiğin içine operasyonla implant yerleştirildi. Türkiye’de ilk defa uygulanan yöntemle dış protez direk deriye değil implanta adapte edildi. Fizik tedavisi devam eden hasta, 4 ayda desteksiz ayağa kalkıp yürümeye başladı. Zamanla kemikle bütünleşen implantla hastanın hayat konforunu artırmak hedefleniyor.
22.07.2024Sağlık-Yaşam
“Kokusu normal olmayan ve köpüklü denizde yüzmeyin”
“Kokusu normal olmayan ve köpüklü denizde yüzmeyin”Yaz aylarında deniz ve havuz kullanımının artmasıyla çocuklarda yaz ishalinin daha fazla görüldüğüne dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Polat, “Yaz aylarında havuz ve deniz kullanımı arttığı için kontamine olmuş suların ağıza bulaşması ya da yutulması sonucu hastalık etkenleri vücuda girmektedir. Deniz suyunun kendini temizleme özelliği nedeniyle enfeksiyon açısından riski, havuza oranla daha düşüktür. Ancak kirli, köpüklü, normal dışı kokusu olan sularda yüzmek risk taşır. Mümkünse mavi bayraklı kıyılar tercih edilmelidir” dedi.
19.07.2024Sağlık-Yaşam
“Sivrisinek ısırığına yoğurt sürmek, ikincil enfeksiyon sebebi”
“Sivrisinek ısırığına yoğurt sürmek, ikincil enfeksiyon sebebi”Yazın artan sivrisinek ısırıkları sonrası bilinçsiz yapılan bazı uygulamaların risklerine değinen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik, “Yoğurt, soğan, bal vb. gıda maddelerinin ısırılan bölgeye uygulanması önerilmemektedir. Bu maddelere karşı kişide ekstra bir alerjik reaksiyon oluşabileceği ve ‘ikincil bakteriyel enfeksiyon’ denilen her türlü yaralanma sonrası o bölgenin bakteri enfeksiyonlarına karşı giriş kapısı oluşturabileceği unutulmamalıdır” dedi.
16.07.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanı uyardı: Kronikleşen akıntıların altında üreaplasma yatıyor olabilir
Uzmanı uyardı: Kronikleşen akıntıların altında üreaplasma yatıyor olabilirÜreaplasma bakterileri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBH) arasında önemli bir yer tutsa da birçok kişi bu mikroorganizma hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Üreaplasma enfeksiyonunun tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Zeki Salar, cinsel yönden aktif bireylerde hiçbir belirti olmasa dahi yüzde 40-50 oranında bu enfeksiyonla karşılaştıklarını söyledi. Doğru tanı konulamayan ve uygun tedaviyi alamayan hastaların uzun enfeksiyona maruz kaldıklarını ve bu nedenle yaşam kalitelerinin düştüğünü söyleyen. Dr. Öğr. Ü. Salar, özellikle geçmeyen kronik akıntılar ve vajinal enfeksiyonlarda mutlaka üreaplasmanın akla gelmesi gerektiğine işaret etti.
16.07.2024Sağlık-Yaşam
Dr. Alili: Her iki çocuktan biri ishal ve kusma şikayetiyle acile geliyor
Dr. Alili: Her iki çocuktan biri ishal ve kusma şikayetiyle acile geliyorSon zamanlarda acil servislere başvuran çocuk hastaların yarısının kusma ve ishal gibi belirtilerle geldiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nesiman Alili, gastroenterit vaka sayılarında yaşanan ani yükselişe dikkat çekti.
10.07.2024Sağlık-Yaşam
"Kronik kuyruk sokumu ağrıları, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor"
"Kronik kuyruk sokumu ağrıları, yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor"Kuyruk sokumu kırıkları ve kuyruk sokumu ağrıları, kişilerin hayat kalitesini olumsuz etkileyen ve tedavisiyle ilgili fazla bilgi sahibi olunmayan rahatsızlıklar arasında yer alıyor. Kuyruk sokumunda oluşan her kırığın ağrı yapmadığını ancak kuyruk sokumu bölgesinde kırık olmadan da ağrılar oluşabileceğini belirten Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Öğrenci, “Çok uzun oturmak, düşmek, ani kilo kaybı veya obezite; kuyruk sokumu ağrılarına yol açabilir. Travma durumlarında öncelikle kuyruk sokumunda kırık olup olmadığı belirlenmelidir" dedi.
Uzmanından ölüm riski de yaratan 'yaz ishali' uyarısı
Uzmanından ölüm riski de yaratan 'yaz ishali' uyarısıİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, bazı yaş gruplarında ölümcül seyredebilen 'yaz ishali'ne dikkat çekerek, "Özellikle güneşli bölgelerde ve plajlarda güneş tam tepedeyken hava 40 dereceyi bulabiliyor. Sıcaklık bakteri için istemediğimiz bir şey. Sıcak ortamlarda ve plajlarda kendi hazırlamış olduğunuz ürünler dahi olsa kısa sürede tüketin. Özellikle 65 yaş üstü ve 5 yaşın altındakileri yakın takip etmek gerekir. Riske atılabilecek bir durum değil" dedi.
4.07.2024Video

Benzer Haber Etiketleri

enfeksiyonsağlıkSoğuk algınlığıilaçbağışıklık

Antibiyotik ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.