Son dakika Bakan Yardımcısı Sayan haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Bakan Yardımcısı Sayan gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Bakan Yardımcısı Sayan haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 161 bakan yardimcisi sayan haberi bulunmuştur.
Bakan Yardımcısı Sayan: 5G ekosistemi, 100 milyar dolarlık iş hacmiyle fırsatları perçinleyecekUlaştırma ve Altyapı Bakanı Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "5G ekosistemi, ülkemize sağlayacağı 100 milyar dolarlık iş hacmiyle fırsatları perçinleyecek. Bu katkı, yalnızca telekom sektörünün gelir tablosundaki artış anlamına gelmiyor; üretimden lojistiğe, akıllı şehirlerden sağlık teknolojilerine kadar geniş bir yelpazede yeni iş modelleri, yeni uzmanlık alanları ve yeni kariyer yolları doğuyor" dedi.
Bakan Yardımcısı Sayan'dan Google'daki kesintiyle ilgili açıklama; Süreci takip ediyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Google, Android ve bağlı servislerinde Türkiye ile Avrupa bölgesini kapsayan kesinti yaşanıyor. Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezimiz Google'dan kesintinin sebebiyle teknik rapor talep etti. Süreci yakından takip ediyoruz" dedi.
Bakan Yardımcısı Sayan: Dijital dünyanın daha güvenli bir yer olmasına katkı sağlıyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Bakanlık olarak, sosyal medya platformlarıyla iş birliği içerisinde çalışarak, dijital dünyanın daha güvenli bir yer olmasına katkı sağlıyoruz. Ortak çalışmalarımızın, özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için daha güvenli bir dijital ortam oluşturacağına inanıyoruz" dedi.
BTK'da 'Starlink' toplantısıBilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nda (BTK) Starlink uydusunun Türkiye’de faaliyete geçmesi ile ilgili yapılan başvuruya ilişkin istişare toplantısı yapıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Uzayda önemli çalışmalara imza atan kim olursa olsun, şartlarımıza uydukları ve gerekli izinleri aldıkları müddetçe onlarla birlikte çalışmak bizleri mutlu eder" dedi.
Twitter, Türkiye’ye dezenformasyonla mücadele taahhüdü verdiUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter'ın Türkiye'den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantı da Twitter’ın dezenformasyonla mücadele konusunda Türkiye ile daha fazla iş birliği içerisinde olma taahhüdü verildi.
Bakan Yardımcısı Sayan: WhatsApp'taki kesinti global kaynaklıUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, WhatsApp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşandığını ve Türkiye'deki kullanıcıların bundan kısmen etkilendiğini belirtti.
BTK'nın Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yaptığı düzenleme Resmi Gazete'deBilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) tarafından Tüketici Hakları Yönetmeliği'nde yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Düzenlemeye ilişkin açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Düzenleme, haberleşme hizmetlerinde vatandaşlarımızın haklarını daha güçlü koruduğumuz ve Dijital Türkiye hedeflerimizi gerçekleştirdiğimiz birçok yenilik içeriyor" dedi.
Bakan Yardımcısı Sayan: Hedefimiz 2023 yılında 5G’yi kullanmakİstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen '6G çalıştayında haberleşme teknolojilerinin geleceği masaya yatırıldı. Çalıştayda konuşan Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Hedefimiz 2023 yılında en yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde 5G’yi kullanıyor olmak” dedi.
Elektronik haberleşme sektörüne ilişkin düzenleme Resmi Gazete'deResmi Gazete'de yayımlanan yönetmelikle elektronik haberleşme işletmecilerine yönelik düzenleme yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Bundan sonra yetkilendirilecek her işletmecinin; asgari 50 metrekare ofisinin bulunması, en az 2 üniversite mezunu personel çalıştırması, yabancı menşeli şirketlerinin müdür veya sorumlu müdürlerinin ülkemizde ikamet etmesi istenecek" dedi.
UYARSİS'in kurulması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'deUlusal Mobil Uyarı Sistemi'nin (UYARSİS) kurulması ve işletilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan konuyla ilgili yaptığı açıklamada "UYARSİS sayesinde afet veya acil durumlarda, coğrafi alan içindeki kişilerin erken uyarı mesajlarını alabilmesi mümkün olacak" dedi.
Türkiye'ye temsilcilik atamayan Twitter'ın Türkiye'den reklam alması durdurulduResmi Gazete'de yayımlanan kararla, Türkiye'ye temsilci atamayan sosyal medya ağlarının Türkiye'den reklam alması durduruldu. Yayımlanan karardan, Türkiye'de milyonlarca kullanıcısı bulunan Twitter, Periscope ve Pinterest gibi sosyal medya ağları etkilendi. Konuyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Dileriz ki hala temsilcisini bildirmeyen Twitter ve Pinterest de ivedilikle gerekli adımları atarlar" dedi.
Bakan Yardımcısı Sayan: İnternet yasalarının değişime ayak uydurması lazımUlaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "Programların, telefonların, bilgisayarların, tabletlerin her ay güncellendiği bir ortamda internet ile ilgili yasaların da bu değişime ayak uyduruyor olması lazım. Gerçek hayatta suç olan, internet üzerinde de suçtur. Bunun uygulamasıyla ilgili önümüzdeki dönemde de çalışıyor olacağız" dedi.
CES 2026'da Hiking Türkiye ile Türk Telekom iş birliği yaptıABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas’ta düzenlenen CES 2026, bu yıl yerli ve milli marka Hiking Türkiye'nin müşteri deneyimine sunduğu yeni ürünlere sahne oldu. Tüketici elektroniği fuarı CES 2026’ya ilk kez katılan Hiking Türkiye, Las Vegas’ta sergilediği yeni ürünler ve imzaladığı stratejik anlaşmalarla dikkat çekti. Şirket, ilk olarak sadece Türk Telekom kanalında müşteri deneyimine sunacağı 5G destekli akıllı telefonlarını CES 2026 fuarında tüketicilerle buluşturdu.
CES 2026'da Hiking Türkiye ile Türk Telekom iş birliği yaptıABD'nin Nevada eyaletindeki Las Vegas’ta düzenlenen CES 2026, bu yıl yerli ve milli marka Hiking Türkiye'nin müşteri deneyimine sunduğu yeni ürünlere sahne oldu. Tüketici elektroniği fuarı CES 2026’ya ilk kez katılan Hiking Türkiye, Las Vegas’ta sergilediği yeni ürünler ve imzaladığı stratejik anlaşmalarla dikkat çekti. Şirket, ilk olarak sadece Türk Telekom kanalında müşteri deneyimine sunacağı 5G destekli akıllı telefonlarını CES 2026 fuarında tüketicilerle buluşturdu.
Dünyanın en büyük teknoloji ve inovasyon fuarına Türkiye damgasıDünyanın sayılı teknoloji ve inovasyon fuarlarından olan CES 2026, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlendi. Uluslararası teknoloji devlerinin boy gösterdiği fuarda Türk girişimciler dünya sahnesine çıktı. İstanbul merkezli FARK LABS Teknoloji Geliştirme Merkezi’nin standında yer alan “X Barista”, yapay zekâ tabanlı ve insansı hareket yeteneğiyle kahve hazırlayıp ikram etti. Türk girişimcilerin başarısı olarak görücüye çıkan ve tamamen otonom olarak çalışan ‘robotik barista’ büyük ilgi gördü.
Şehitler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandıAzerbaycan'dan Türkiye'ye gelirken Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşen askeri kargo uçağında şehit olan askerler memleketlerinde son yolculuğuna uğurlandı.
Adalet Bakanı Tunç: Kocaeli'deki yangınla ilgili 3 savcı görevlendirildiAdalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Kocaeli Dilovası'nda bir parfüm deposunda çıkan yangınla ilgili Gebze Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından adli soruşturma başlatılmıştır. 1 Cumhuriyet başsavcı vekili, 2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi. Olayda 6 kişinin hayatını kaybettiğini öğrendik. Gerekli adli soruşturma tüm yönleriyle titizlikle yürütülecektir" dedi.
Bakan Memişoğlu: Nakil konusunda 149 merkezle dünyada örnek ülkeyizSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, organ bağışının önemine işaret ederek, "Öldükten sonra yaşamınızın sonunda dahi bir insana can verebiliyorsunuz, iyilik yapabiliyorsunuz. Bu konuda biz dünyanın en iyi altyapısına, insan gücüne sahibiz ve nakil konusunda da 149 merkezle dünyada örnek olan bir ülkeyiz" dedi.
Bakan Yardımcısı Sayan ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.