'İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor'
'İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor'Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Gül, Doğru yerden alındığı sürece balın kristalize ya da sıvı olması hiçbir fark yaratmaz. Zeytinyağı soğuk bir ortamda nasıl donuyorsa, bal da aynı şekilde donar. İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor dedi.
12.12.2025Video
'İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor'
'İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor'Hatay Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Gül, "Doğru yerden alındığı sürece balın kristalize ya da sıvı olması hiçbir fark yaratmaz. Zeytinyağı soğuk bir ortamda nasıl donuyorsa, bal da aynı şekilde donar. İyi bal donar, mutlaka sıvı olması gerekmiyor" dedi.
12.12.2025Gündem
2025'te 100 bin tonun üzerinde bal üretimi beklentisi
2025'te 100 bin tonun üzerinde bal üretimi beklentisiTürkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği Genel Başkanı Ali Demir, "Türkiye bal üretim miktarları, iklimsel koşullar ve verimliklere göre değişiklik göstermektedir. 2024'te resmi rakamlara göre 95 bin ton üretim oldu. 2025 yılında ise 100 bin tonun üzerinde üretim bekliyoruz" dedi.
11.12.2025Gündem
Bakan Yumaklı: Kovan varlığında 3'üncü sırada, bal üretiminde 2'nci sıradayız
Bakan Yumaklı: Kovan varlığında 3'üncü sırada, bal üretiminde 2'nci sıradayızTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, "FAO verilerine göre; Türkiye kovan varlığında 3'üncü sırada, bal üretiminde de Çin'den sonra 2'nci sıradayız. Çin'i bu manada çok zorladığımızı da ifade etmek istiyorum" dedi.
31.10.2025Politika
Devlet destekli arıcılığa başlayan 6 çocuk annesi, birçok şehre bal satıyor
Devlet destekli arıcılığa başlayan 6 çocuk annesi, birçok şehre bal satıyorHakkari’nin Yüksekova ilçesi Ortaç köyünde 30 yıl önce devletten aldığı 5 kovan arı ile arıcılığa başlayan 6 çocuk annesi Gönül Kağan’ın (50) kovan sayısı, yıllar içinde 600’e çıktı. Zengin bitki örtüsü ve endemik çiçek çeşitliliğiyle dikkat çeken Yüksekova yaylalarında üretim yapan Kağan ve eşi, şimdilerde yılda yaklaşık 3 ton doğal bal üretip, Türkiye’nin birçok yerine gönderiyor. Kağan çifti, bu yıl da bol ve bereketli bir sezon geçirmeyi umduklarını belirtti.
1.08.2025Video
Süphan Dağı'nın 2 bin 300 rakımında bal üretimi
Süphan Dağı'nın 2 bin 300 rakımında bal üretimiBitlis'in Adilcevaz ilçesinde  florası zengin Türkiye'nin üçüncü büyük yüksek dağı olan 4 bin 58 rakımlı Süphan Dağı'nın 2 bin 300 rakımlı eteklerinde bal üretimi yapan arıcılar, bu yıl iyi bir rekolte bekliyor. Batman'dan gelen 30 yıllık arıcı İzzettin Gökmen, geven ve kekik başta olmak üzere zengin bitki florasına sahip olan alanlarda bal üretimine başladıklarını, 380 arı kovanından bu yıl 2 ton mahsul beklediklerini söyledi.
14.08.2022Foto Galeri