Baş Ağrısı

Baş Ağrısı

Son dakika baş ağrısı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan baş ağrısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan baş ağrısı haber sayfamızda...

Baş Ağrısı

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.056 bas agrisi haberi bulunmuştur.
ABD’de listeria bakterisi sebebiyle binlerce kilo et ürünü piyasadan toplatılıyor
ABD’de listeria bakterisi sebebiyle binlerce kilo et ürünü piyasadan toplatılıyorABD Gıda Güvenliği ve Denetim dairesi (FSIS), bugün listeria bakterisi bulaşmış olduğu belirtilen binlerce kilo şarküteri et ürününün piyasadan toplatılmaya başlandığını duyurdu.
26.07.2024Dünya
Prof. Dr. Şener: Basit bir gıda zehirlenmesi hastaneye yatırabilir
Prof. Dr. Şener: Basit bir gıda zehirlenmesi hastaneye yatırabilirİzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, basit bir gıda zehirlenmesinin hastaneye yatmaya sebebiyet verebileceğini belirterek, derin dondurucudan çıkarılan yemeğin tekrar derin dondurucuya girmemesi gerektiğini söyledi.
25.07.2024Sağlık-Yaşam
Uzmanlar uyardı: Nem, sıcak çarpması kadar tehlikeli
Uzmanlar uyardı: Nem, sıcak çarpması kadar tehlikeliTürkiye'nin büyük bir kısmını etkileyen sıcak hava ve nem dalgası, sadece bunaltmakla kalmıyor aynı zamanda hayati riskler de oluşturuyor. İstanbul'da nem oranının yüzde 99 ile rekor seviyelere ulaşmasının ardından Medipol Mega Üniversite Hastanesi doktorlarından sağlık uyarısı geldi. Uzmanlar, nem çarpması ve sıcak çarpmasının birbirinden farklı olduğunu ve her ikisinin de sağlık açısından büyük riskler barındırdığını ifade etti.
25.07.2024Sağlık-Yaşam
"Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor"
"Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor"Sıcak hava, özellikle obezite ve yüksek tansiyon gibi sağlık sorunları olan kişiler için ciddi riskleri beraberinde getiriyor. Yaz aylarında artan sıcaklıklar, vücut ısısının kontrol edilmesini zorlaştırarak kan basıncının yükselmesine neden olabiliyor. Nöroloji Uzmanı Dr. Oğuzhan Onultan, “Sıcak havada damarlar daha fazla zorlanırken, bu durum beyin kanaması riskinin artmasına yol açabilir. Bu nedenle sıcak havalarda serin kalmak, yeterli su tüketmek ve ağır fiziksel aktivitelerden kaçınmak son derece önemli” dedi.
25.07.2024Sağlık-Yaşam
“Aşırı kahve tüketimi kansızlığı tetikleyebilir”
“Aşırı kahve tüketimi kansızlığı tetikleyebilir”Fazla miktarda kahve tüketiminin sindirim sistemini aşırı uyardığını belirten Diyetisyen Edanur Teksöz, “Aşırı kahve tüketmek, midedeki asit salgısını artırması sonucu rahatsız edici olabilir. Bu yüzden ülserli hastaların kahve tüketmesi önerilmez. Kafeinin merkezi sinir sistemi ve kalp üzerinde de uyarıcı etkisi vardır. Fazla tüketildiği zaman kalp çarpıntısı, uykusuzluk, gerginlik ve baş ağrısı yapabilir. Kansızlık sorunu bulunan kişilerde ise aşırı kahve tüketimi, besinlerdeki demirin emilimini azalttığından kansızlığı şiddetlendirebilir” dedi.
24.07.2024Sağlık-Yaşam
45 TL para üstü için tartıştıkları veteriner hekimi darbedip, burnunu kırdılar
45 TL para üstü için tartıştıkları veteriner hekimi darbedip, burnunu kırdılarKocaeli’de alışveriş sırasında kasada 45 TL bozuk olmaması sebebiyle müşteri ile veteriner arasında tartışma çıktı. Yaklaşık 1 saat sonra yanında 2 kişiyle gelen müşteri, Veteriner Hekim Ali Özen’i darbetti. Burnu kırılan Özen, hastanedeki tedavisinin ardından şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulundu. Polis, şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.
22.07.2024Gündem
“Sivrisinek ısırığına yoğurt sürmek, ikincil enfeksiyon sebebi”
“Sivrisinek ısırığına yoğurt sürmek, ikincil enfeksiyon sebebi”Yazın artan sivrisinek ısırıkları sonrası bilinçsiz yapılan bazı uygulamaların risklerine değinen Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Havva Hilal Ayvaz Çelik, “Yoğurt, soğan, bal vb. gıda maddelerinin ısırılan bölgeye uygulanması önerilmemektedir. Bu maddelere karşı kişide ekstra bir alerjik reaksiyon oluşabileceği ve ‘ikincil bakteriyel enfeksiyon’ denilen her türlü yaralanma sonrası o bölgenin bakteri enfeksiyonlarına karşı giriş kapısı oluşturabileceği unutulmamalıdır” dedi.
16.07.2024Sağlık-Yaşam
“Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor”
“Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor”Günümüzde popüler hale gelen sanal gerçek gözlüklerinin yeni etkileşim ve eğlence alanında fazla kullanıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, “Sanal gerçek gözlükler bilinçsiz kullanıldığında göz hasarına neden oluyor . VR gözlükler uzun süre kullanıldığında gözlerde batma yanma ve göz çevresinde ağrıya neden olabilir. Özellikle göz kırpma sıklığının azalması, göz kuruluğunu artırabilir. Ayrıca VR gözlük kullanımı sırasında veya sonrasında geçici bulanık görme yaşanabilir” dedi.
12.07.2024Sağlık-Yaşam
“Yaz aylarında hamilelikte sıvı kaybına dikkat edilmeli”
“Yaz aylarında hamilelikte sıvı kaybına dikkat edilmeli”Yaz aylarında hava sıcaklıklarının artmasına bağlı olarak bilinçsiz güneş ışını maruziyetinin tehdit oluşturabileceğini söyleyen Op. Dr. Berrak Beyoğlu Oruç, “Hava sıcaklıklarının artması nedeniyle hastane başvurularında da artış olmaktadır. Özellikle hamile, çocuk ve yaşlı gruplarda güneş maruziyeti sonrası etkilenme düzeylerinin diğer yetişkin gruplara göre anlamlı derecede arttığı bilinmektedir” dedi.
12.07.2024Sağlık-Yaşam
ASKİ Spor Kulübü Başkanı Arslan’dan Rıza Kayaalp açıklaması: Rıza Kayaalp bu ülkenin gurur meselesidir
ASKİ Spor Kulübü Başkanı Arslan’dan Rıza Kayaalp açıklaması: Rıza Kayaalp bu ülkenin gurur meselesidirAnkara ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları kadrosundan çıkarılan milli sporcu Rıza Kayaalp ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.
10.07.2024Spor
"Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor"
"Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor"Botulinum Toksini yani yaygın bilinen adıyla botoksun estetik amaçlarla kullanımı bilinse de aslında nörolojik hastalıkların tedavisinde de uzun zamandır kullanılıyor. Günümüzde migren, serebral palsi, distoni ve daha birçok sorunun tedavisinde bu yöntemin kullanıldığını anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Halide Rengin Bilgen Akdeniz, "Özellikle istemsiz kas kasılmalarında da fayda sağlıyor. Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor" dedi.
“Hijyenik olmayan havuzlar göz enfeksiyonlarına neden olabilir”
“Hijyenik olmayan havuzlar göz enfeksiyonlarına neden olabilir”Yaz aylarında havuz kaynaklı sağlık sorunlarının arttığına dikkat çeken Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Songül Özer, “Yüzme havuzlarının sıcak ve nemli olması, havuz temizliğinde kullanılan klor gözlerde tahrişe ve bazı enfeksiyonların yayılmasına neden olur. Başta konjonktivit ve kornea hasarları olmak üzere çeşitli göz enfeksiyonları oluşabilir. Belirtileri; gözlerde kızarma, sulanma, çapaklanma, ağrı ve görme bozuklukları, net görememe gibi belirtilerdir” dedi.
Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyor
Uzmanı öneriyor: Bu besinler vücudu serinletiyorYaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vücut ısısının da yükseldiğine dikkat çeken Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, sindirim sistemini rahatlatmak ve formu korumak için zeytinyağlı sebzeler, taze salatalar, mevsim meyveleri, tam tahıllar ve kuruyemişler gibi lif zengini gıdaların öne çıktığını kaydederek, “Karpuz, böğürtlen, yeşil ayran, semizotu, C vitamini açısından zengin biberler yaz sıcaklarına karşı vücudu serinletir” dedi.
ABD’de sivrisineğe bağlı Dang humması vakaları hızla artıyor
ABD’de sivrisineğe bağlı Dang humması vakaları hızla artıyorABD sağlık yetkilileri, sivrisineklerden yayılan Dang humması vakalarının geçen yıla göre üç kat daha fazla arttığına dikkat çekerek halk sağlığı uyarısı yayınladı.
26.06.2024Dünya
Prof. Dr. Özlü: Aşırı sıcaklarda bebekler, çocuklar, işçiler ve askerler risk altında
Prof. Dr. Özlü: Aşırı sıcaklarda bebekler, çocuklar, işçiler ve askerler risk altındaGöğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, “Yaz aylarının gelmesiyle sıcak ve güneş çarpması nedeniyle kalp yetmezliği, aritmiler, karaciğer hasarı, epileptik nöbetler, damar içi pıhtı oluşumları, solunum ve böbrek yetmezliği görülebilir. Özellikle bebekler, çocuklar, işçiler ve askerler risk altındadır” dedi.
13.06.2024Sağlık-Yaşam
"Tükenmişliğe çare görülme ve duyulma"
"Tükenmişliğe çare görülme ve duyulma"Tükenmişlik sendromuna ilişkin bilgi veren Klinik Psikolog, Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, tükenmişlik sendromunda umutsuzluk ve depresif özelliklerin görülebileceğine işaret ederek “Tükenmişlik en fazla gösterilen çabanın kimsenin umurunda olmadığı, değersizleştirildiği koşullarda ortaya çıkan bir durum. Bu nedenle kişinin kendi ‘görülme’ ihtiyacının, motive edilme ihtiyacının farkında olması çok önemli. Burada en önemli nokta ‘görülmek-duyulmak’ diyebilirim” dedi.
10.06.2024Sağlık-Yaşam
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde Çocuk Göz ve Miyopi Merkezi açıldı
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde Çocuk Göz ve Miyopi Merkezi açıldıMedipol Mega Üniversite Hastanesi bünyesinde Çocuk Göz ve Miyopi Merkezi açıldı. Merkezin Türkiye’de ilk olduğunu söyleyen Doç. Dr. Sevil Karaman, çocuklara özel cihazlar ile en doğru ve etkili tedavi yöntemlerini sunduklarını belirterek “Miyopi tedavisinde düzenli kontroller ve erken müdahaleler, çocuklarınızın gelecekteki görme sağlığını korumak için kritik öneme sahiptir. Çocukların göz sağlığına odaklanan bu merkez, ailelerin doğumdan itibaren güvenle başvurabileceği bir sağlık hizmeti sunuyor" dedi.
Prof. Dr. Özlü’den ‘A (H5N2)’ açıklaması: Anormal durum görmüyorum
Prof. Dr. Özlü’den ‘A (H5N2)’ açıklaması: Anormal durum görmüyorumSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
7.06.2024Video
Prof. Dr. Özlü’den ‘A (H5N2)’ açıklaması: Anormal durum görmüyorum
Prof. Dr. Özlü’den ‘A (H5N2)’ açıklaması: Anormal durum görmüyorumSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tevfik Özlü, Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ), Meksika'da ilk insan ölümü doğrulanan kuş gribinin bir alt türü olan A(H5N2) virüsüne ilişkin “Vakayla ilgili ayrıntılar, özellikle temaslılarla ilgili yapılan takipler, henüz daha sonuçlanmış değil. İlk sonuçlanan raporlarda temaslılarda benzer bir virüsün varlığına dair testler negatif çıkmış. Dolayısıyla insandan insana bulaştığına dair bir bilgi yok. Gripten korunmak için ne yapmamız gerekiyorsa onları yapmamız gerekiyor. Anormal bir durum görmüyorum” dedi.
‘Sürekli oturarak çalışmak fıtık riskini artırabilir’
‘Sürekli oturarak çalışmak fıtık riskini artırabilir’Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Erkut Baha Bulduk, günümüzdeki hareketsiz yaşam alışkanlıkları, yoğun cep telefonu kullanımı, travmalar ve sigara kullanımının artışı gibi nedenlerle kendini gösteren boyun fıtığının, neredeyse tüm toplumun sorunu haline geldiğini söyleyerek, “Özellikle telefon ve tabletlerle çok fazla zaman harcıyoruz, sürekli masa başında çalışıyor, daha az hareket ediyoruz. Bu omurga sistemimizde de önemli hasarlar oluşturuyor. Sürekli oturarak çalışmak, postürün uzun süreli bozuk halde kalması fıtık riskini artırabilir. Bu faktörlerin bir veya birkaçının bir araya gelmesi, boyun fıtığının ortaya çıkmasına katkıda bulunuyor” dedi.
29.05.2024Sağlık-Yaşam
Brezilya’da sel sonrası su kaynaklı hastalık vakaları tespit edildi
Brezilya’da sel sonrası su kaynaklı hastalık vakaları tespit edildiBrezilya’da sel felaketinin ardından, 54 kişide su kaynaklı Leptospiroz bakterisi tespit edildi. Rio Grande do Sul Eyaleti Sağlık Departmanı, 4 kişinin bakteri nedeniyle hayatını kaybettiğini, 800 şüpheli vakanın da incelendiğini duyurdu.
26.05.2024Dünya
Uzmanından sınav kaygısıyla baş etmenin yolları
Uzmanından sınav kaygısıyla baş etmenin yollarıSınav kaygısının belli bir düzeyde normal olduğunu söyleyen Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berke Kırıkkanat, sınav esnasında yapılması gerekenlere ilişkin önerilerde bulundu. Kırıkkanat, ““Kendine sakinleşmesi için birkaç dakika izin vermesi, diyaframdan nefes alıp vermesi, ‘elimden geleni yapacağım, dünyanın sonu değil, mükemmel olmak zorunda değilim’ gibi kendiyle olumlu bir içsel diyalog gerçekleştirmesi önemli adımlar arasında sayılabilir” dedi.
20.05.2024Sağlık-Yaşam
Çocuklarda miyopi salgınına dikkat
Çocuklarda miyopi salgınına dikkatÇocuklarda miyopi görülme sıklığının arttığına dikkati çeken Doç. Dr. Sevil Karaman, “Yoğun ekran kullanımı, kapalı ortamlarda daha fazla zaman geçirme ve dış mekânda aktivitelerin azalması gibi modern yaşam tarzı faktörleri, miyopinin artmasında rol oynar. Miyopi olan kişiler, gözlerini ovma veya kapalı gözlerle odaklanma girişimleri gibi alışkanlıklar geliştirebilirler. Miyopinin tedavi edilmediği veya etkili bir şekilde kontrol altına alınmadığı durumlarda, ilerleyici görme kaybı riski vardır” dedi.
18.05.2024Sağlık-Yaşam
Yetişkinleri de etkileyen Parvovirüs B19 yoğun eklem ağrısıyla kendini gösteriyor
Yetişkinleri de etkileyen Parvovirüs B19 yoğun eklem ağrısıyla kendini gösteriyorÖzellikle çocuklarda yaygın olarak görülen ve beşinci hastalık olarak bilinen Parvovirüs B19 son günlerde yetişkinleri de etkilemeye başladı. Tıbbi Mirobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aynur Eren Topkaya’nın verdiği bilgiye göre, yetişkinlerde şiddetli eklem ağrısı ve şişlikle seyreden bu durum farklı hastalıklarla da karıştırılabiliyor. Parvovirüs B19’un kronik bir hastalığı olmayan çocuk ve yetişkinlerde hafif seyirli olduğunu hatırlatan Topkaya “Ancak bazı kişilerde sinirleri, eklemleri veya kan sistemini etkileyen ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Anemisi olan veya bağışıklık sistemi zayıf olanlarda kan sayımında ciddi bir düşüşe neden olabilir” dedi.
10.05.2024Sağlık-Yaşam
“Ekran bağımlığı, göz sağlığını tehdit ediyor"
“Ekran bağımlığı, göz sağlığını tehdit ediyor"Ekran bağımlılığının yol açabileceği göz problemlerine dikkat çeken Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Selçuk Nafız Çekmeceli, “Tablet, bilgisayar ve cep telefonu gibi cihazların günlük hayatımızda çok kullanılması, 'bilgisayar görüş sendromu' olarak adlandırılan ve göz yorgunluğu bulguları ile karşımıza çıkan tabloya neden olur. Bu tablo göz çevresi ve baş ağrısı, göz kuruluğu, yanma, batma, gözlerde yabancı cisim hissi, kızarıklık, bulanık görme gibi bulgularla karşımıza çıkar" dedi.
10.05.2024Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Sağlıkabdenfeksiyonçocukmedipol

Baş Ağrısı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.