Son dakika Denizcilik Genel Müdürlüğü haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Denizcilik Genel Müdürlüğü gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Denizcilik Genel Müdürlüğü haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 239 denizcilik genel mudurlugu haberi bulunmuştur.
Bakan Uraloğlu: Limanlarda Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 yılında limanlarımızda elleçlenen yük miktarı yüzde 4 artışla 553 milyon 268 bin 303 tona ulaştı ve Cumhuriyet tarihinin rekoru kırıldı" dedi.
Bakan Uraloğlu: Amatör denizciliği daha yaygın hale getiriyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Amatör denizcilik kültürünü güçlendirmek, denize erişimi artırmak ve bu alandaki farkındalığı büyütmek için teorik eğitimlere online ve pratik eğitimlere deniz ortamında teknelerde devam ediyoruz. Bu eğitimlerle birlikte vatandaşlarımızın denizle buluşmasını kolaylaştırıyor, amatör denizciliği daha yaygın bir hale getiriyoruz" dedi.
Bakan Uraloğlu: Kruvaziyer yolcu sayısında 2 milyonun üzerine çıktıkUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "2025 yılında limanlarımıza gelen kruvaziyer yolcu sayısı 2 milyon 138 bin 136'ya ulaştı. Böylece 2013 yılından sonra ilk kez kruvaziyer yolcu sayısında 2 milyon seviyesinin üzerine çıktık" dedi.
İş Bankası’ndan yüzen şube: İş Vapur hizmete açıldıTürkiye İş Bankası’nın yüzen şubesi İş Vapur, Galataport’ta hizmete başladı. İş Vapur, olası bir afet anında hizmet sürekliliğini sağlayacak altyapısı ve donanımı; yıl boyu sunacağı bankacılık hizmetleri; etkinlik, dinlenme, kafe alanlarıyla ilk yeni nesil yüzen şube özelliği taşıyor. Vapur, Bankanın ilk yıllarında kuruluş yıl dönümlerinin kutlandığı Şirket-i Hayriye filosundaki 66 numaralı Boğaziçi Vapuru’ndan esinlenilerek sıfırdan inşa edildi.
Bakan Uraloğlu: Kasımda 46,8 milyon yük elleçlendiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kasım ayında limanlarımızda elleçlenen yük miktarı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,8 artışla 46 milyon 863 bin 236 ton olarak gerçekleşti. Böylece kasım ayları arasında tüm zamanların yük elleçlemesi rekorunu kırdık" dedi.
Karadeniz'de ayçiçek yağı yüklü tankere saldırıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü, Rusya'dan Gürcistan'a giden ayçiçek yağı yüklü MIDVOLGA-2 tankerinin, Türk kıyılarından 80 mil açıkta saldırıya uğradığını bildirdiğini, geminin Sinop'a doğru gittiğini açıkladı.
Bakanlıktan 'KAIROS' ve 'VIRAT' gemilerine ilişkin açıklamaUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Karadeniz'de seyir halindeyken yangın çıkan 'KAIROS' isimli tankerde kapalı bölümlerde söndürme çalışmalarının sürdüğünü, insansız deniz araçları saldırısına uğradığı rapor edilen 'VIRAT' isimli gemiye bu sabah yeni bir saldırı gerçekleştirildiği bilgisi alındığını açıkladı.
Alanya'da kruvaziyer turizmi, pandemi çöküşünden sonra 4 yılda toparlandıAntalya’nın Alanya ilçesinde pandeminin etkisiyle 2020'de dibe vuran kruvaziyer turizmi, son 4 yılda büyük ivme kazandı. Pandemi sürecinde yalnızca 2 kruvaziyerin geldiği ilçe, son 4 yılda 62 gemiyle 69 bin 896 turisti ağırladı.
Ukrayna'da isabet alan Türk gemisinde yangın çıktıUkrayna'da bulunan Türk bayraklı 'Orinda' adlı gemide, dronla yapılan atışla isabet alarak yangın çıktı. Denizcilik Genel Müdürlüğü, mürettebatın tahliye edildiğini, yaralananın olmadığını bildirdi.
Ukrayna'da isabet alan Türk gemisinde yangın çıktıUkrayna'da bulunan Türk bayraklı 'Orinda' adlı gemide, dronla yapılan atışla isabet alarak yangın çıktı. Denizcilik Genel Müdürlüğü, mürettebatın tahliye edildiğini, yaralananın olmadığını bildirdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Mısır’da 'Transmea 2025' açılışına katıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mısır’da, 'TransMEA 2025 Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Akıllı Ulaşım, Lojistik ve Altyapı Fuarı ve Forumu' kapsamında düzenlenen açılış törenine katıldı. Bakan Uraloğlu, 2025 yılı Ekim ayında Türk limanlarından yapılan konteyner taşımacılığında Mısır’ın hem yükleme hem boşaltmada ilk sırada yer aldığını bildirdi.
10 ayda kruvaziyerle 2 milyon 21 bin 326 yolcu geldiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10 ayda limanlara gelen kruvaziyer yolcu sayısının 2 milyon 21 bin 326’ya ulaştığını, 2025 yılı için belirledikleri 2 milyon yolcu hedefini şimdiden aştıklarını bildirdi.
10 ayda kruvaziyerle 2 milyon 21 bin 326 yolcu geldiUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 10 ayda limanlara gelen kruvaziyer yolcu sayısının 2 milyon 21 bin 326’ya ulaştığını, 2025 yılı için belirledikleri 2 milyon yolcu hedefini şimdiden aştıklarını bildirdi.
Denizcilikte dijital dönüşümle 140 milyon lira tasarrufUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, denizcilik sektöründe hizmet kalitesini artırmak, işlemleri hızlandırmak ve kamu kaynaklarını etkin kullanmak amacıyla dijitalleşme adımlarını güçlendirdiklerini belirterek, "2024 yılında 4,5 milyondan fazla işlem elektronik ortamda gerçekleştirildi, 13 milyondan fazla kağıt kullanımının önüne geçildi ve yaklaşık 140 milyon lira tasarruf sağlandı" dedi.
Kruvaziyer yolcusu 3 ayda 100 bini aştıKruvaziyer turizminde 3 ayda 72 gemiyle 101 bin 650 yolcu sayısına ulaşıldı. 'Cazibe merkezi' olarak gösterilen Türkiye'de, kruvaziyer turizmi verilerinin kaydedildiği 2011 yılı ve sonrasındaki ocak- mart döneminde ilk defa 100 bin yolcu sayısı aşıldı.
'Yüzen oteller' ile rekor yolcuKruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından Türkiye'ye, bu yıl 'yüzen otel' olarak da bilinen 39 kruvaziyer ile 62 bin 512 yolcu geldi. Ocak ve şubat ayında gelen bu yolcu ve gemi sayısı ile kruvaziyer turizminde rekor yaşandı.
'Yüzen oteller' ile rekor yolcuKruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından Türkiye'ye, bu yıl 'yüzen otel' olarak da bilinen 39 kruvaziyer ile 62 bin 512 yolcu geldi. Ocak ve şubat ayında gelen bu yolcu ve gemi sayısı ile kruvaziyer turizminde rekor yaşandı.
Bakan Uraloğlu: Kruvaziyer yolcu sayısı 1 milyon 766 bin 323 olduUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde Türk limanlarına uğrayan kruvaziyer gemi sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,7 artışla 1112, yolcu sayısının ise yüzde 26,8 artışla 1 milyon 766 bin 323 kişi olduğunu açıkladı.
Denizcilik Genel Müdürlüğü ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.