Son dakika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 56 disisleri bakanligi sozcusu tanju bilgic haberi bulunmuştur.
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: Suriye ihtilafının çözümüne aktif katkımız sürmektedirDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Türkiye, mültecilerin gönüllü ve güvenli geri dönüşleri için uygun şartların hazırlanması ve ihtilafa, BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı kararında ortaya konulan yol haritası uyarınca çözüm bulunması yönündeki çabalara aktif katkısını sürdürmektedir" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten, Yunanistan'a 'azınlık okulu kapatma' tepkisiDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "Yunanistan'ın, her yıl tasarruf tedbirleri ve öğrenci sayılarının yetersizliğini bahane ederek, Batı Trakya Türk azınlığına ait 4 ilkokulu daha kapatma kararı almış olmasını kınıyoruz" dedi.
Sözcü Bilgiç: AİHM beklentilerimizi boşa çıkarmıştırDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin (AİHM) Kavala kararının icrasına ilişkin yeni kararı hakkında, "AİHM, konuyla ilgili olarak bugün açıkladığı kararla beklentilerimizi boşa çıkarmış ve Avrupa insan hakları sisteminin itibarının bir kez daha sorgulanmasına sebep olmuştur" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten, Fransa'da gözaltında ölen Türk vatandaşına ilişkin açıklamaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Fransa'da gözaltında bulunduğu karakolda yaşamını yitiren Türk vatandaşı Merter Keskin ile ilgili, "Merhum vatandaşımızın ölüm nedenlerinin en kısa sürede aydınlatılmasını bekliyoruz" dedi.
Dışişleri'nden Irak Maslahatgüzarına notaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Irak makamlarının Pençe- Kilit Harekatı'na yönelik açıklamasından duyulan rahatsızlık nedeniyle, Irak Büyükelçiliği Maslahatgüzarının Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı ve nota tevdi edildiğini açıkladı.
Sözcü Bilgiç: Bölgede tehdit varsa Yunanistan'ın eylemlerinden kaynaklanmaktadırDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye'nin saldırgan siyaset izlediği açıklamasına cevaben, "Yunanistan'ın ülkemizin hak ve çıkarlarını savunma iradesini tehdit olarak nitelendirmesini, bu yönde gerçek dışı bir algı yaratmaya çalışmasını reddediyoruz. Bölgede bir tehdit var ise bu tehdit Yunanistan'ın gerginliği artırıcı tek taraflı eylemlerinden kaynaklanmaktadır" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten ABD'ye 'rapor' tepkisi: Temelsiz ve kabul edilemezDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın '2020 Yılı Terörizm Raporu'na ilişkin, "Türkiye, terörizme karşı mücadelesini terör örgütleri arasında ayrım yapmadan, hukuk temelinde yürütmekte, güvenlik-hak ve özgürlükler dengesini hassasiyetle gözetmektedir. Bu nedenle, anılan raporda hak ve özgürlüklerin orantısız ve gerekçesiz kısıtlandığı iddiası temelsizdir ve kabul edilemez" açıklamasında bulundu.
Sözcü Bilgiç'ten, Bosna- Hersek'teki Sırp Entite Meclisi'nin kararlarına tepkiDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Bosna- Hersek'in entitesi Sırp Cumhuriyeti Ulusal Meclisi'nin 'Bosna Hersek devlet kurumlarının yetkilerinin entite düzeyinde kurulacak paralel kurumlara devredilmesi' yönünde karlarına ilişkin, Türkiye'nin endişelerini açıkladı.
Sözcü Bilgiç'ten, kıta sahanlığı açıklamasıDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin kıta sahanlığını ihlal eden bir alanda doğalgaz arama izni verdiği haberlerine ilişkin, "Türkiye, hiçbir yabancı ülkenin, şirketin veya geminin deniz yetki alanlarımızda izinsiz olarak hidrokarbon arama faaliyetlerinde bulunmasına asla fırsat vermeyecek" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten, Dendias'ın 'Türkiye' açıklamasına tepkiDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın, Türkiye'ye yönelik iddialarına cevaben, "Yunanistan'ın Türkiye ile her konuda rekabete girmeye çalışması, iş birliği yerine gerginliği tercih etmesi ve Türkiye karşıtı suni ittifaklar yaratmaya çalışması beyhude çabalardır" dedi
Dışişleri Sözcüsü Bilgiç: F-35 ödemesinin F-16 modernizasyonunda kullanılması seçenekDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, "F-35 projesi çerçevesinde ABD'ye yaklaşık 1,4 milyar dolar ödeme yaptık. Bizim için aslında seçenekler basit ya bu programa geri döneceğiz ya bize vadedilen uçakları alacağız ya da paramızı iade edecekler. Bu çerçevede F-35 için ödenen meblağın F-16 filomuzun modernleştirilmesi için kullanılması da bir seçenek olarak gündemde" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten, Yeni Pazar-Kızıl Yıldız maçındaki olaylara ilişkin açıklamaDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Yeni Pazar Spor Kulübü'nün Sırbistan Hentbol Süper Ligi'nden çekilmesine neden olan Yeni Pazar ve Kızıl Yıldız arasındaki müsabakada yaşanan olaylara ilişkin, "Sporun toplumlararası barış ve dostluğun güçlenmesi için bir araç olduğunu düşünüyor, bu olayların sorumlularının en kısa sürede cezalandırılacağına inanıyoruz" dedi.
Sözcü Bilgiç'ten 'Kırım' açıklamasıDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Kırım'da gerçekleştirilen Rusya Federasyonu Devlet Duması seçimlerinin Türkiye açısından hukuki bir geçerliliğinin olmadığını açıkladı.
Sözcü Bilgiç, Deraa'daki sivillere yönelik iddiaları yalanladıDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'nin Deraa şehrini terk etmeye zorlanan sivillerin Türkiye'de kabul edileceği iddiasına ilişkin, "Bu çerçevede, rejim ile muhalif gruplar arasında yürütülen arabuluculuk girişimleri sırasında şehri terk etmeye zorlanan çok sayıda sivilin Türkiye'ye kabul edileceği ve bu hususta ülkemizle anlaşma sağlandığına dair iddiaların ortaya atıldığına tanık olduk. Bu iddialar asılsızdır" dedi.
Türkiye'den, ABD'nin 'Göçmen Kabul Programı'na tepkiDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Afganların ABD'ye göç başvurularının üçüncü ülkelerden alınması kararıyla başvurular için Türkiye'nin de işaret edildiğini belirterek, "Türkiye olarak, ABD'nin sorumsuz ve ülkemize danışmadan aldığı kararı kabul etmiyoruz. ABD, eğer bu kişileri ülkesine almak istiyor ise doğrudan uçaklarla ülkesine nakletmesi mümkündür" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Bilgiç: AB'nin 'Maraş' açıklamasını kınıyoruzDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avrupa Birliği'nin (AB) Maraş ile ilgili açıklamasına ilişkin, "AB adına bugün Maraş konusunda yapılan açıklamayı kınıyoruz. Kıbrıs Türk halkını görmezden gelen, gerçeklerden kopuk ve sadece Rum tarafının görüşlerini yansıtan bu ve benzeri açıklamaların bizim açımızdan bir değeri ve hükmü yoktur" dedi.
Sözcü Bilgiç: Türkiye, yeni bir göç dalgasını üstlenmeyecekDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Avusturya Şansölyesi Sebastian Kurz'un, Afgan mülteciler için Türkiye'nin doğru yer olduğunu belirten açıklamasına ilişkin, "Türkiye, bölgeden kaynaklanan kitlesel bir göç krizinin sonuçlarına katlanmayacak ve yeni bir göç dalgasını da üstlenmeyecektir" dedi.
Dışişleri Bakanlığı'ndan BM temsilcilerinin açıklamasına eleştiriDışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Suriye'de yer alan Allouk Su İstasyonu hakkında yayımlanan ortak açıklamanın eksik ve yanıltıcı bilgiler içerdiğini belirterek, "Ortak açıklamanın imzacıları muhalefetin kontrolü altında yaşayan yüz binlerce sivilin elektrik ve sudan kasıtlı şekilde mahrum bırakılmasının yarattığı vahim sonuçları göz ardı etmektedir" dedi.
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.