Son dakika Diyanet İşleri Başkanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Diyanet İşleri Başkanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Diyanet İşleri Başkanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 916 diyanet isleri baskanligi haberi bulunmuştur.
Kadıköy Rıhtım Camii için ilk kazma vurulduKadıköy Sahili'nde 29 bin 995 metrekarelik alanda inşa edilecek Kadıköy Rıhtım Camii Projesi'nde ilk kazma vuruldu. Yaklaşık 7 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği, 750 araçlık kapalı ve 300 araçlık açık otoparka sahip olacak proje; ibadet alanlarının yanı sıra eğitim, kültür ve sosyal yaşam birimlerini de bünyesinde barındıracak. Kadıköy Rıhtım Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Erol Kaya, "Kadıköy’ümüze sadece bir ibadethane bir namaz kılma yeri değil, aynı zamanda bir sosyal ve kültürel tesis, sanat atölyeleriyle, kütüphanesiyle, konferans salonlarıyla, aşeviyle, taziye eviyle, Kur’an kursuyla bir kompleks yapacağız. Bütün millet olarak el birliğiyle yürüteceğimiz bir medeniyet eserini inşa edeceğiz" dedi.
Bakan Uraloğlu, icazet törenine katıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon’da hafızlık eğitimlerini başarıyla tamamlayan 623 öğrenci için düzenlenen icazet merasimine katıldı. Uraloğlu, “Elbette görevimiz sadece Kur’an-ı Kerim’i ezberlemek değildir. Asıl olan, onun bizlere emrettiklerini hayatımıza taşımak, günlük yaşantımızda yaşamak ve yaşatmaktır. Kur’an-ı Kerim sadece okunacak veya ezberlenecek bir kitap değil; doğumdan ölüme kadar hayatımıza rehberlik eden ilahi bir kılavuzdur” dedi.
TBMM'de bu hafta en düşük emekli aylığı teklifi görüşülecekTBMM'de bu hafta, en düşük emekli aylığının 20 bin liradan 23 bin 552 liraya yükseltilmesine ilişkin düzenlenin de yer aldığı, ‘Bazı Kanunlarda ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ görüşülecek.
15 Temmuz'un 10'uncu yılında İstanbul'daki camilerde sela okunduFetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin 10'uncu yılında, saat 00.13'te camilerden aynı anda sela okundu. İstanbul'un simgelerinden Taksim Camii ve Fatih Şehzadebaşı Camii'nde sela sesleri yükseldi.
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş: Ailelerin sahiplenmediği eğitimin başarıya ulaşması oldukça zordurDiyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş, “Çocuklar, anne ve babalarının değer verdiği şeylere değer verir, onların önemsediklerini önemserler. Ailelerin sahiplenmediği eğitimin başarıya ulaşması oldukça zordur. Bu nedenle çocuklarımızın eğitimine her türlü desteği vermenizi ve bu hususta hiçbir fedakarlıktan kaçınmamanızı istirham ediyorum” dedi.
CİMER, hacda rahatsızlanan kişi için ambulans uçak talebini 48 saatte karşıladıHac ibadetini yerine getirmek için gittiği Suudi Arabistan’da rahatsızlanan annesi için Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvuran kişinin talebi üzerine, ambulans uçakla alınan N.A. (70), 48 saatte yurda getirilip, tedaviye alındı.
'Kahraman' çift Mehmet Emin ile hayata sarıldıAnkara'da Fahriye ve Halil Kahraman çifti, 2020 yılında 18 aylıkken koruyucu ailesi oldukları Mehmet Emin'i büyüttü. Şu anda 7 yaşında olan Mehmet Emin, 1'inci sınıfı başarıyla bitirdi. Kahraman çifti ikinci çocuk için başvuru yapmaya hazırlanıyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Hafızlık, ilim yolculuğunun en sağlam başlangıçlarından biridirCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sakarya’da 133 hafız öğrenci için düzenlenen 4’üncü icazet merasimi törenine katıldı. Hafız olan öğrencilere icazet belgelerini ve ödüllerini takdim eden Yılmaz, Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi'nin milletin asırlardır yaşattığı hafızlık geleneğini çağın eğitim anlayışıyla buluşturan örnek bir model olduğunu vurgulayarak, “Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığımızın iş birliğinde yürütülen bu proje sayesinde evlatlarımız, eğitim hayatlarına ara vermeden hafızlıklarını tamamlayabilmekte; akademik gelişimlerini sürdürürken Kur'an-ı Kerim'i hıfzetme bahtiyarlığına da erişmektedir. Hafızlık, ilim yolculuğunun en sağlam başlangıçlarından biridir” dedi.
'12 yaşından küçüklere kurban kesimini göstermeyin'Uzman Psikolog Tuğçe Yıldırım, kurban kesimine tanıklık eden 12 yaş öncesi çocuklarda travmatik etki görülebileceğini belirterek, "Kurban kesimine tanıklık eden, alnına kan sürülen çocuklarda gece korkuları, uyku problemleri, kaçınma davranışları, olayın zihinde tekrar tekrar canlandırılma ve dünyayı daha tehdit edici bir yer olarak algılama gibi kaygı tepkileri, psikolojik sorunlar görülebilir" dedi.
Türk hacı adayları 'Mekke yolu projesi' ile havalimanlarında beklemeyecekDiyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 2026 yılı hac organizasyonu kapsamındaki 'Mekke Yolu Projesi' ile yeni bir uygulama hayata geçirildi. Uygulamayla hacı adaylarının kutsal topraklardaki havalimanlarında yapılan pasaport kontrolleri, İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştiriliyor. Hacı adayları uygulamadan memnun olduklarını dile getirdi.
Akademisyen Duygu, tıp eğitimine katkı için bedenini kadavra olarak bağışladıDİCLE Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Duygu Aslan (38), tıp eğitimine katkı sağlamak amacıyla bedenini kadavra olarak bağışladı. Üniversitenin ilk bağışçısı da olan Dr. Aslan, “Bedenimin geleceğin hekimlerinin yetişmesine katkı sağlaması ve kurtarılacak hayatlara bir umut olabilecek olması benim için büyük bir onur olacaktır” dedi.
Millet Camii’nde Kadir Gecesi özel yayınıMeleklerin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, İslam dünyası ve tüm yurtta dualarla idrak edilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ve dünyaca ünlü hafızların katılımıyla gerçekleştirilecek “Kadir Gecesi Özel” programı ise Kanal D’den canlı yayınlanacak.
Millet Camii’nde Kadir Gecesi özel yayınıMeleklerin yeryüzünü kuşattığı, bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, İslam dünyası ve tüm yurtta dualarla idrak edilecek. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii'nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Safi Arpaguş ve dünyaca ünlü hafızların katılımıyla gerçekleştirilecek “Kadir Gecesi Özel” programı ise Kanal D’den canlı yayınlanacak.
Ramazanda 'Alo Fetva Hattı'na gelen çağrı sayısı iki kat arttıRamazan ayının başlamasıyla, 'Alo Fetva Hattı'na gelen çağrılarda artış yaşandı. Antalya İl Müftülüğü bünyesinde 4'ü erkek olmak üzere 5 vaizin görev yaptığı ve ramazan ayında günlük yaklaşık 100 çağrı geldiği, ramazan dışında ise bu sayının ortalama 50 olarak seyrettiği aktarıldı.
Ramazanda 'Alo Fetva Hattı'na gelen çağrı sayısı iki kat arttıRamazan ayının başlamasıyla, 'Alo Fetva Hattı'na gelen çağrılarda artış yaşandı. Antalya İl Müftülüğü bünyesinde 4'ü erkek olmak üzere 5 vaizin görev yaptığı ve ramazan ayında günlük yaklaşık 100 çağrı geldiği, ramazan dışında ise bu sayının ortalama 50 olarak seyrettiği aktarıldı.
Diyanet İşleri Başkanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.