Son dakika Gazze Barış Planı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Gazze Barış Planı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Gazze Barış Planı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 114 gazze baris plani haberi bulunmuştur.
MSB: NATO ile müttefik ilişkilerin güçlendirilmesi ele alındıMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile görüşmesinde müttefiklik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önemli başlıkların ele alındığını bildirdi.
Bakan Fidan: İsrail yayılmacılığı, dünyanın başına bela olmuş bir güvenlik sorunuDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gazze'deki soykırımın değişik şekillerde devam ettirilmeye çalışıldığını belirterek, "İsrail yayılmacılığı sorunu sadece bölgenin değil, artık dünyanın bir güvenlik sorunu haline gelmiştir. Dünyanın başına bela olmuş bir güvenlik sorunundan bahsediyoruz" dedi.
MİT Başkanı Kalın, HAMAS heyetiyle bir araya geldiMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, HAMAS Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
Bakan Fidan: Gazze’ye uygun olan her alanda katkı sunmaya devam ediyoruzDışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’de katıldığı Barış Kurulu toplantısının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, “Biz şu mesajı veriyoruz, ister insani yardım, ister Gazze’nin yönetimi, ister altyapı ve üstyapı hizmetleri, ister istikrar gücüne katkı olsun; tüm bu alanlarda her türlü katkıyı vermeye hazırız. Uygun olan her alanda katkı sunmaya devam ediyoruz” dedi.
Özgür Özel: Erdoğan, bu gelişi durduramayacaksınCHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Buradan, Sayın Erdoğan'a sesleniyorum. Bu gelişi durduramayacaksın Erdoğan, bu gelişi durduramayacaksın. Halkın partisi gelecek, milletin yüzü gülecek" dedi.
Bakan Fidan, Hamas heyeti ile görüştüDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil Hayye başkanlığındaki Hamas heyeti ile Ankara’da görüştü.
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyetiyle görüştüMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyeti ile bir araya geldi.
Putin: Grönland’ın fiyatı 200-250 milyon dolar olabilirRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD ile Alaska konusunda geçmişte anlaşma sağladıklarını belirterek, “ABD’nin Alaska’yı satın alma maliyetiyle karşılaştırırsanız, Grönland’ın fiyatı 200 milyon ila 250 milyon dolar civarında olur” dedi.
Gazze Barış Kurulu üyeleri açıklandıGazze Barış Kurulu üyeleri ile geçiş sürecini yönetecek olan Gazze Yönetimi Ulusal Komitesi başkanı açıklandı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan kurulan Gazze Yürütme Kurulu'nda yer aldı.
Bakan Fidan: Gazze, Gazze’liler tarafından yönetilmeliDışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD’de düzenlenen Gazze konulu toplantının ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye olarak şunu net biçimde ortaya koyduk, Gazze’ye yönelik tüm çalışmalarda üç temel parametre bizim için vazgeçilmezdir. Birincisi, Gazze’nin Gazze’liler tarafından yönetilmesi. İkincisi, Gazze topraklarının hiçbir şekilde bölünmemesi. Üçüncüsü ise Gazze’de yapılacak her şeyin Gazze’liler için yapılmasıdır. Yeniden imar sürecinde öngörülen yatırımların da doğrudan Gazze halkının yararına olması büyük önem taşımaktadır” dedi.
MİT Başkanı Kalın, Hamas heyeti ile görüştüMilli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul'da Hamas Siyasi Bürosu Müzakere Heyeti Başkanı Halil Hayye ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
Bakan Fidan'dan 'Gazze Barış Planı' temaslarıDışişleri Bakanı Hakan Fidan, Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
MSB: KKTC'nin hak ve menfaatlerini korumaya devam edeceğizMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Fransa ile GKRY arasında imzalanan kuvvetlerin statüsü anlaşmasıyla ilgili, "Dün olduğu gibi bugün de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) hak ve menfaatlerini korumaya ve güvenliğini sağlamaya devam edeceğiz. Türk Silahlı Kuvvetleri, Kıbrıs Türklerinin güvenliğini tehdit eden hasmane tutumlara karşı en sert cevabı verme güç ve kararlığındadır" açıklamasını yaptı.
Bakan Göktaş: Kadınların güçlenmesi, kalkınmanın merkezinde duran stratejik bir meseledirKüresel Kadın Zirvesi Açılış Programı'nda konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Kadınların potansiyelini görünür kılan her politika, toplumun tamamı için değer üretir. Kadın girişimciliğini destekleyen her mekanizma, ekonomiye canlılık kazandırır. Kadınların dijital becerilerini artıran her yatırım, ülkeleri yeni ekonominin ön sıralarına taşır. Bu nedenle kadınların güçlenmesi, kalkınmanın merkezinde duran stratejik bir meseledir" dedi.
Komisyon Başkanı Oktay: Ülkemiz güvenli liman olmaya devam etmekteTBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, "Türkiye olarak, barışın teminine yönelik her türlü diplomatik çabaya destek vermeyi sürdürüyoruz. Böylesi zorlu bir ortamda ülkemiz, güvenli liman olmaya devam etmekte, arayışı devam eden yeni uluslararası sistem için bir kutup başı olarak kendisini ortaya koymaktadır" dedi.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle iftar programında bir araya geldiTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleriyle Filizi Köşk'te düzenlenen iftar programında bir araya geldi. Burada gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Kurtulmuş, soruları da yanıtladı. Kurtulmuş "Bu rapor (Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu Raporu) bundan sonra yapılacaklar konusunda bir mihenk taşıdır, bir çerçevedir. Bu çerçevenin içerisinde gerekli adımlar iyi niyetle, sabırla ve gerçekten kararlılıkla sürdürülmesi lazım. Bu komisyonun çalışması, özellikle 6 ve 7. bölümde ortaya konulan teklifler tamamıyla tavsiye niteliğindedir. Bundan sonra buna imza atmış olan siyasi partiler bir araya gelerek, özellikle yasal düzenlemeler konusunda neler yapılabileceğini oturup müzakere edecek, konuşacak ve sonuçta yine ümit ederim ki bütün partilerin altına imza atacağı düzenlemeler gerçekleşir. Türkiye için önemli bir hayati eşikti. Bu eşiği aştık. Ama bu her şeyin bittiği anlamına gelmiyor. Üzerinde sıkı bir çalışma dönemine ihtiyaç var " dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mevcut meseleler çözümsüz değildirCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, ikili görüşmenin ardından Türkiye-Yunanistan 6'ncı Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Heyetlerarası Görüşme Oturumu'na başkanlık etti. Oturumun ardından iki ülke arasında anlaşmaların imza töreni düzenlendi. Törenin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
MSB: Suriye hükümeti ile SDG arasındaki yeni anlaşmayı memnuniyetle karşılıyoruzMilli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye'deki son duruma ilişkin, "30 Ocak'ta Suriye hükümeti ile SDG arasında entegrasyona yönelik yeni bir anlaşmanın imzalanmasını memnuniyetle karşılıyoruz. Süreci sahada yakından takip ediyoruz. Entegrasyon süreci kapsamında yapılacak görevlendirmelerin ise Suriye makamlarının devlet aklıyla yapacağı değerlendirmeler ve olumlu sonuçlanacak güvenlik soruşturmaları temelinde gerçekleştirileceğini değerlendiriyoruz" açıklamasını yaptı.
Gazze Barış Planı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.