Geleneksel Trabzon mutfağı yeniden canlandı
Geleneksel Trabzon mutfağı yeniden canlandıTrabzon’un Sürmene ilçesinde zengin mutfak kültürünü yaşatmak amacıyla ’Geçmişten Günümüze Unutulmaya Yüz Tutmuş Trabzon Mutfağı’ etkinliği düzenlendi. Geleneksel mutfak kültürünün korunmasının önemine dikkat çeken Dr. Ender Saraç, “Trabzon, ülkemizin çok bereketli bir köşesi. Dağı, denizi, deresi ve gölleriyle inşallah torunlarımıza daha yeşil, bereketli ve geleneksel tatların korunduğu bir Trabzon bırakırız” dedi.
16.11.2025Video
Geleneksel Trabzon mutfağı yeniden canlandı
Geleneksel Trabzon mutfağı yeniden canlandıTrabzon’un Sürmene ilçesinde zengin mutfak kültürünü yaşatmak amacıyla ’Geçmişten Günümüze Unutulmaya Yüz Tutmuş Trabzon Mutfağı’ etkinliği düzenlendi. Geleneksel mutfak kültürünün korunmasının önemine dikkat çeken Dr. Ender Saraç, “Trabzon, ülkemizin çok bereketli bir köşesi. Dağı, denizi, deresi ve gölleriyle inşallah torunlarımıza daha yeşil, bereketli ve geleneksel tatların korunduğu bir Trabzon bırakırız” dedi.
16.11.2025Foto Galeri
Kayseri’de 1 ton pastırmalı kuru fasulye ikramı
Kayseri’de 1 ton pastırmalı kuru fasulye ikramıKayseri'de bu yıl üçüncüsü düzenlenen Gastronomi Günleri kapsamında 1 ton pastırmalı Gömeç kuru fasulye yemeği ikram edildi.
24.10.2025Foto Galeri
Balkan mutfağının vazgeçilmezi 'lütenitsa' Bursa'da üretiliyor
Balkan mutfağının vazgeçilmezi 'lütenitsa' Bursa'da üretiliyorTürkiye'ye Balkanlardan göç eden vatandaşlar, yüzyıllardır ürettikleri geleneksel lezzet ‘lütenitsa’yı Bursa’ya getirdi. Kışlık erzak hazırlığı yapan Balkan göçmeni kadınlar, memleketlerine has, eskiden sebzelerin bozulmaması için hazırlanan, bugün ise özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olan lütenitsa için üretim çalışmalarına başladı.
25.09.2025Foto Galeri
Batman'ın geleneksel lezzetleri tanıtıldı
Batman'ın geleneksel lezzetleri tanıtıldıBatman'da '21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası' kapsamında, kentin geleneksel lezzetlerinin tanıtımı yapıldı.
26.05.2023Kültür&Sanat