Son dakika gençlik ve spor haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan gençlik ve spor gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan gençlik ve spor haber sayfamızda...
Kasapoğlu’ndan ‘12 Eylül’ mesajıÖnceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Engelli Bireylerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Başkanı Dr. Mehmet Kasapoğlu 12Eylül Askeri Darbesi’nin 46. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Rize'de dağ maratonunda sporcular kafa lambalarıyla yaylayı aydınlattıRize’de ünlü Ayder Yaylası’nda düzenlenen ultra dağ maratonu ‘Kaçkar by UTMB’ 100k parkuruyla başladı. Sabah erken saatlerde başlayan koşuda sporcular kafa lambalarıyla yaylayı aydınlattı. Programın 50k başlangıcı sonrası konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Ülkemiz gerçekten başta büyük spor organizasyonları olmak üzere yapılan spor tesisleri, stadyumlarıyla, spor salonlarıyla, yapılan yatırımlarla beraber bir spor ülkesi" dedi.
Kaçkar by UTMB lansmanı gerçekleştirildiRize'de 11-13 Eylül'de düzenlenecek olan dünyanın en prestijli ultra dağ maratonu UTMB Dünya Serisi'nin Türkiye'deki ayağı ‘Kaçkar by UTMB’nin basın lansmanı gerçekleştirildi.
Bakanlar Çiftçi ve Bak, üniversite ve öğrenci yurtlarında alınacak güvenlik tedbirlerini değerlendirdiİçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 eğitim-öğretim yılı öncesinde üniversite ve öğrenci yurtlarında alınacak güvenlik tedbirlerini değerlendirdi. Bakan Çiftçi, "Kampüs ve yurt çevrelerinde asayiş ve narkotik denetimlerini sıklaştıracak; aydınlatma, kamera sistemleri, özel güvenlik ve trafik tedbirlerini yakından takip edeceğiz" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtları yerleştirme sonuçları açıklandıGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, 2026-2027 eğitim ve öğretim yılı Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) yurt başvuru sonuçlarının açıklandığını duyurarak, "Bu yıl ilk yerleştirme sonucunda bir rekora imza atarak yüzde 90 oranında öğrencimizi yurtlarımıza yerleştirdik" dedi.
Osman Aşkın Bak: Türkiye voleybolda müthiş işler başarıyorGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Mutluyuz, 86 milyonu sevindirdik. Milletimizin sevinmesi önemli. Ekran başından izleyen, buraya gelip takip eden herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırlı olsun. Bize şampiyonluklar yakışıyor. Türkiye bir voleybol ülkesi. Bunun kanıtlarını ortaya koyuyor. Türkiye voleybolda müthiş işler başarıyor. Tekrar hayırlı olsun diyoruz. Ne mutlu Türk’üm diyene. Ne mutlu bu ülkenin vatandaşı olmaya” dedi.
Fenerbahçe - Beşiktaş maçından notlar (Fenerbahçe cephesi)Fenerbahçe, Süper Lig’in 4’üncü haftasında sahasında Beşiktaş’ı konuk etti. Chobani Stadyumu’nda saat 20.00’de başlayan mücadelede hakem Halil Umut Meler düdük çaldı. Halil Umut Meler’in yardımcılıklarını ise İbrahim Çağlar Uyarcan ve Abdullah Bora Özkara üstlendi.
Bakan Tekin: İmam hatip okulları 28 Şubat’tan önceki noktaya gelmiş durumdaMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İmam hatip okullarının birçoğu kapanmıştı. Şu anda yeniden 28 Şubat‘tan önceki noktaya gelmiş durumda. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın iradesi, milletimizin duası ve teveccühü ile birleşince söndürülmek istenen bu kandil çok şükür yeni tutuştu. Kesilmek istenen köke can suyu yeniden yürüdü” dedi.
Deniz manzaralı, 5 yıldızlı otel konforlu yurtANTALYA'da dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'ne yürüme mesafesinde Akdeniz Üniversitesi kampüsündeki öğrenci yurtları, deniz ve doğa manzarasıyla yeni dönem öğrencilerini bekliyor. Kentte kampüs çevresindeki konutların kirası 40 bin liradan başlıyor.
Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Yerlikaya: Hedefimiz, Türk sporunu daha ileriye taşımakGençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya, İtalya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda Türkiye’nin 41 altın, toplam 111 madalyayla genel klasmanda 2’nci sırada yer aldığını belirterek, “Hedefimiz Türkiye yüzyılında Türk sporunu daha yukarı taşımak, daha iyi yerlere taşımak ve daha çok başarı elde etmek. Gençlerimize, sporcularımıza, spor yapan herkese hizmet etmek, onların önüne çıkabilecek engellilerle beraber mücadele edebilmek gayretiyle çalışıyoruz” dedi.
Bakan Bak: Milli sporcularımızla gurur duyuyoruzGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, İtalya’da düzenlenen Akdeniz Oyunları'nı 41'i altın, 28'i gümüş ve 42'si bronz olmak üzere toplam 111 madalyayla tamamlayan milli sporcuları tebrik etti. Bakan Bak, “Emeği ve başarılarıyla Türk sporunun gücünü bir kez daha dünyaya gösteren evlatlarımızla gurur duyuyoruz. Milli sporcularımızı yürekten kutluyor, başarılarda emeği olanlara teşekkür ediyorum.” dedi.
TGF Başkanı Taha Akgül: Altyapıda kalıcı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruzTürkiye Güreş Federasyonu (TGF) Başkanı Taha Akgül, “Altyapıda kalıcı bir sistem oluşturmayı hedefliyoruz. 20 ay gibi bir sürede ciddi bir yapılanma içerisine girdik. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük Türkiye Şampiyonası’nı yaptık” dedi.
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükseldiA Milli Kadın Voleybol Takımı, CEV Trendyol 2026 Kadınlar Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Almanya’yı 25-18, 22-25, 25-18 ve 25-22’lik setler sonucunda 3-1 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Ay-yıldızlılar, yarı finalde Sırbistan ile 5 Eylül Cumartesi günü karşı karşıya gelecek.
Minik güreşçilerden Bakan Yardımcısı Yerlikaya ve Yasemin Adar Yiğit’e ziyaretAnkara’da düzenlenen 2’nci Büyük Güreş Festivali Minikler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele eden minik güreşçiler, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Hamza Yerlikaya ve Spor Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Yasemin Adar Yiğit’i makamında ziyaret etti.
Tokat'ta 600 öğrenci okçuluk sporuyla buluşuyorOkçular Vakfı öncülüğünde İstanbul'da başlatılan ‘Okçuluk Benim Sporum Projesi’, Tokat'a taşındı. İmzalanan iş birliği protokolü ile ilk aşamada 16 okulda 600 öğrencinin okçuluk eğitimi alması hedefleniyor.
Bakan Bak: Ülkemiz bu organizasyonu başarıyla gerçekleştirecektirDünya Motokros Şampiyonası (MXGP Türkiye), 5-6 eylül tarihlerinde Afyonkarahisar'da 9'uncu kez düzenlenecek. Şampiyona öncesi spor, sanat ve müziğin birleştiği Türkiye Motofest kapılarını açtı. Organizasyon öncesinde Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Mahmut Nedim Akülke, açıklamalarda bulundu.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Sakarya’nın geleceği için çalışmaya devam edeceğizSakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Arifiye ilçesinde yapımı tamamlanan Gençlik Merkezi ve Yüzme Havuzu, düzenlenen törenle tanıtıldı. 4 bin metrekarelik alanda inşa edilen merkezde yarı olimpik yüzme havuzunun yanı sıra kitap kafe, güzel sanatlar ve müzik atölyeleri, akıl ve zeka oyunları alanı ile inovasyon merkezi bulunuyor. Törende konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bakanlarımız, genel başkan yardımcılarımız, milletvekillerimiz, il ve ilçe teşkilatlarımız, belediyelerimiz ve tüm kurumlarımızla birlikte Sakarya için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.
Bakan Bak: Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılmıştırGençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Tarihin en büyük zaferlerinden biri olan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, tarihe altın harflerle yazılmıştır. Burada yeni Cumhuriyetin temelleri atılmış, batılı ülkelere, işgalci ülkelere Türk milleti şunu söylemiştir; biz asla esir düşmeyiz, kimse bizi esir alamaz, vatanımızı koruruz ve bu topraklarda, bu coğrafyada bayrak inmez, ezan susmaz herkese bunu anlatmıştır burası" dedi.
Gençlik Ve Spor ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.