Bakan Ersoy: Alevi-Bektaşi kültürü, Anadolu’nun en köklü miraslarından biridirKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Alevi-Bektaşi kültürü; deyişleriyle, nefesleriyle, semahlarıyla, musikisiyle, erkanıyla, ocak sistemiyle ve sözlü geleneğiyle Anadolu’nun en köklü kültürel miraslarından biridir. Bu mirasın bilimsel yöntemlerle araştırılması, kayıt altına alınması, korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması yönündeki çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir" dedi.
Cevdet Yılmaz: Güçlülerin merhametine güveneceğimiz bir dönemde değilizCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Bütün gücümüzde, bütün imkanlarımızda diplomasinin bütün imkanlarını kullanarak Türkiye Cumhuriyeti olarak biz çatışmacı değil, uzlaşmacı bir diplomasi yapıyoruz. Barış istiyoruz. Bölgemizde ve dünyada daha adaletli bir yapı istiyoruz. Bunun için mücadele etmeye devam edeceğiz. Bunu yaparken bir taraftan da kendi içimizde birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirmek durumundayız. Güçlülerin merhametine güveneceğimiz bir dönemde değiliz” dedi.
Dijital ortama aktarılan Hacı Bektaş-ı Veli eserleri, erişime açılıyorKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, tamamı dijital ortama aktarılan Hacı Bektaş-ı Veli Dergahı Yazma Eser Koleksiyonu'nun, katalog bilgileri ile birlikte Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'nın web sitesi üzerinden erişime açıldığını duyurdu.