Son dakika izmir körfezi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan izmir körfezi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan izmir körfezi haber sayfamızda...
İzmir Körfezi'nde kötü koku sürüyor; denizin rengi kahverengiye döndüİzmir Körfezi'nde kirliliğe bağlı yayılan kötü koku Alsancak, Bayraklı, Karşıyaka ve Turan sahillerinde etkili olurken, denizin rengi de kahverengiye döndü. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Bu koku ve körfezin renginin koyu kahverengi ve kızıla dönmesi de plankton patlamasından kaynaklanıyor" dedi.
İzmir Körfezi'nde kötü koku sürüyor; denizin rengi kahverengiye döndüİzmir Körfezi'nde kirliliğe bağlı yayılan kötü koku Alsancak, Bayraklı, Karşıyaka ve Turan sahillerinde etkili olurken, denizin rengi de kahverengiye döndü. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Bu koku ve körfezin renginin koyu kahverengi ve kızıla dönmesi de plankton patlamasından kaynaklanıyor" dedi.
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri sürüyorİzmir Körfezi’nde ölü balıklar kıyıya vurmaya devam ediyor. Özellikle Bayraklı, Karşıyaka, Turan sahillerinin yanı sıra Konak’taki kordon boyunda kıyıya vuran ölü balıklar ekipler tarafından toplanıyor.
İzmir Körfezi'nde balık ölümleri sürüyorİzmir Körfezi’nde ölü balıklar kıyıya vurmaya devam ediyor. Özellikle Bayraklı, Karşıyaka, Turan sahillerinin yanı sıra Konak’taki kordon boyunda kıyıya vuran ölü balıklar ekipler tarafından toplanıyor.
Klazomenai'da 2 bin 600 yıllık İonia kemeriİzmir'in Urla ilçesinde yer alan Klazomenai Antik Kenti'nde geçen yıl bulunan, üzerinde aslan ve yılan kabartması olan 2 bin 600 yıllık bronz kemer, İzmir Arkeoloji Müzesi'nde sergilenmeye başladı. İzmir Arkeoloji Müzesi Müdürü Savaş Gürbüz, "Bronz malzemeden yapılmış bir eser. Dönemin hali vakti yerinde olan kişilerince kullanılmış, Maden işçiliği anlamında da eşsiz bir eser" dedi.
İzmir Körfezi'nde balık ölümleriİzmir'de geçen yıl körfezdeki kirliliğe bağlı oluşan ve hava sıcaklığının artmasıyla yeniden ortaya çıkan pis koku zaman zaman bölgede etkisini sürdürürken, balık ölümleri de tekrar başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "2023 yılında kötüye gittiğimiz konusunda uyarılarda bulunduk. Fabrikalardan ve derelerden gelen suyun arıtması gerektiğini vurguladık" dedi.
İzmir Körfezi'nde balık ölümleriİzmir'de geçen yıl körfezdeki kirliliğe bağlı oluşan ve hava sıcaklığının artmasıyla yeniden ortaya çıkan pis koku zaman zaman bölgede etkisini sürdürürken, balık ölümleri de tekrar başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "2023 yılında kötüye gittiğimiz konusunda uyarılarda bulunduk. Fabrikalardan ve derelerden gelen suyun arıtması gerektiğini vurguladık" dedi.
İzmir Körfezi'ne ahtapotlar için yapay resifİzmir Körfezi'nde sayıları gün geçtikçe azalan ahtapotları korumaya ve popülasyonlarını arttırmaya yönelik yapay resif çalışması yaptıklarını belirten Ege Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi'nden Prof. Dr. Ali Ulaş, "Böylelikle yeni bir üreme alanı oluştururken, bölgedeki yuva sayısını artırarak bölgedeki ahtapot popülasyonu da artırmış oluyoruz" dedi.
Prof. Dr. Özkan: Körfez 1-2 yılda düzelir demekle kendimizi kandırmış oluruzİzmir Körfezi'nde geçen yıl kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku ve balık ölümleri bu yıl da görüldü. İzmir Körfezi Bilim Kurulu Üyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, alınan tedbirlerle balık ölümleri miktarında azalma yaşansa da sorunun köklü olduğunu belirtip, "İzmir Körfezi 40 yıllık bir süreçte bu hale geldi. 1-2 yılda körfez düzelir, demekle kendimizi kandırmış oluruz" dedi.
Prof. Dr. Özkan: Körfez 1-2 yılda düzelir demekle kendimizi kandırmış oluruzİzmir Körfezi'nde geçen yıl kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü koku ve balık ölümleri bu yıl da görüldü. İzmir Körfezi Bilim Kurulu Üyesi, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebru Yeşim Özkan, alınan tedbirlerle balık ölümleri miktarında azalma yaşansa da sorunun köklü olduğunu belirtip, "İzmir Körfezi 40 yıllık bir süreçte bu hale geldi. 1-2 yılda körfez düzelir, demekle kendimizi kandırmış oluruz" dedi.
AK Parti'li Demir: Biz hizmet ve eser belediyeciliği yaparızAK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir, "Biz hizmet ve eser belediyeciliği yaparız. Biz hizmet belediyeciliği yaparken onlar hezimet belediyeciliği yaptılar" dedi.
Karşıyaka'daki yelken şampiyonasına görkemli kapanışİzmirde Karşıyaka Spor Kulübü'nün Avek Karşıyaka Yelken Tesisleri'nde düzenlenen Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) 2025 ILCA Master Türkiye Şampiyonası ödül töreniyle sona erdi. Karşıyaka'da bu yıl üçüncü kez düzenlenen şampiyona, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurt dışından gelen deneyimli veteran yelkencileri bir araya getirdi. İzmir Körfezi’nde gerçekleşen yarışlarda olimpik seviyede yarışmış, uluslararası şampiyonalarda dereceler elde etmiş milli yelkenciler yarıştı.
AK Parti'li Güler: Bu kadar ayıplı işleri yanında, 'Alnımız ak, bir leke bile yok bizde' diyorAK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Kars'taki 'Türkiye Yüzyılı Şehir Buluşmaları'nda, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e yönelik, "Neyle itham ediliyorsunuz? Hırsızlık, yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma. Vallahi bu lafların birçoğunu insanımız duyduğunda, yüzü kızarıyor. Bu kadar ayıplı işleri yanında 'Alnımız ak, bir leke bile yok bizde' diyor. Sanki uzayda oldu bu olaylar" diye konuştu.
İzmir Körfezi’nde pis koku sürerken, balık ölümleri de başladıİzmir'de geçen yıl körfezdeki kirliliğe bağlı oluşan ve hava sıcaklığının artmasıyla yeniden ortaya çıkan pis koku bölgede etkisini sürdürürken, balık ölümleri de başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Körfez ile ilgili 47 yıldır çalışma yürütüyorum. İlk kez 2 yıl üst üste balık ölümü gördüm. Denizimiz maalesef çok kirli. Çok fazla plankton patlaması var ve denizin rengi koyu kahverengi" dedi.
İzmir Körfezi’nde pis koku sürerken, balık ölümleri de başladıİzmir'de geçen yıl körfezdeki kirliliğe bağlı oluşan ve hava sıcaklığının artmasıyla yeniden ortaya çıkan pis koku bölgede etkisini sürdürürken, balık ölümleri de başladı. Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Doğan Yaşar, "Körfez ile ilgili 47 yıldır çalışma yürütüyorum. İlk kez 2 yıl üst üste balık ölümü gördüm. Denizimiz maalesef çok kirli. Çok fazla plankton patlaması var ve denizin rengi koyu kahverengi" dedi.
İzmir Körfezi'ni kokutan siyanobakterilermişEge Üniversitesi (EÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Yurga, İzmir Körfezi'nde zaman zaman hakim olan kötü kokuya kaynak olarak, hem ölü planktonik organizmaları hem de ölü omurgalı omurgasız hayvanları çürüten bakterileri gösterdi. Dr. Yurga, "Siyanobakteriler, diyatom ve dinoflagellatların çoğalmaları toplu balık ölümlerine sebep oldu. En dayanıklı balıklar olarak bilinen kıkırdaklı balıklar bile 2025 yılı başlarında bu toplu balık ölümlerinden etkilendi. Böyle bir ortamda kirlilik azaltılmadığı sürece koku devam edecektir" dedi.
İzmir Körfezi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.