Kültür Üniversitesi

Kültür Üniversitesi

Son dakika Kültür Üniversitesi haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Kültür Üniversitesi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Kültür Üniversitesi haber sayfamızda...

Kültür Üniversitesi

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 3.888 kultur universitesi haberi bulunmuştur.
Dr. Öğr. Üyesi Gezer: ‘Yenidoğan Çetesi’ sanıkları tarafından mağdur edildiğini düşünen aileler, savcılığa başvurmalı
Dr. Öğr. Üyesi Gezer: ‘Yenidoğan Çetesi’ sanıkları tarafından mağdur edildiğini düşünen aileler, savcılığa başvurmalıCeza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özge Sırma Gezer, ‘Yenidoğan Çetesi’ olarak isimlendirilen sanıkların, bebeklerinin ölümüne yol açtığını ya da bebeklerini herhangi bir zarara uğrattığını düşünen ailelerin savcılıklara başvurarak suç ihbarında bulunmaları gerektiğini söyledi.
22.10.2024Gündem
‘Meme kanserinin semptomları hakkındaki yetersiz bilgiler, kadınlar arasında tedavi arayışını geciktiriyor’
‘Meme kanserinin semptomları hakkındaki yetersiz bilgiler, kadınlar arasında tedavi arayışını geciktiriyor’İstanbul Kültür Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Asiye Gül, meme kanserinin semptomlar ve belirtiler hakkındaki yetersiz bilginin, kadınlar arasında tedavi arayışında gecikmeye yol açtığını belirtti.
22.10.2024Sağlık-Yaşam
7 Ekim saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti...'Büyük bir katliama şahitlik ediyoruz'
7 Ekim saldırılarının üzerinden 1 yıl geçti...'Büyük bir katliama şahitlik ediyoruz'İsrail'in 7 Ekim 2023'te Gazze'ye başlattığı saldırıların çok ciddi sonuçları olduğunu belirten İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağla Gül Yesevi, "7 Ekim öncesi de Gazze, İsrail'in ablukasındaydı. Gazze'yi bir açık hava hapishanesine benzetebiliriz. İsrail, savaş hukukunu, uluslararası hukuku, insancıl hukuku çiğniyor. Siviller öldürülüyor, Filistinliler açlık, yoklukla imtihan ediliyorlar.Büyük bir katliama şahitlik ediyoruz" dedi.
7.10.2024Gündem
'İsrail'in saldırıları diğer ülkelerin güvenliğinin sorgulanması anlamına geliyor'
'İsrail'in saldırıları diğer ülkelerin güvenliğinin sorgulanması anlamına geliyor'HİZBULLAH üyelerinin çağrı cihazları ve telsizlerine yönelik siber saldırıdan bir hafta sonra liderleri Hasan Nasrallah'ın ölümüyle sonuçlanan suikastin sonuçlarını değerlendiren İstanbul Kültür Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dr. hc Çağla Gül Yesevi, "İsrail'in saldırıları Lübnan dışındaki diğer ülkeler açısından, güvenliğin sorgulanması gereğini ortaya koydu. Ana konu, 'bu tür bir saldırıya maruz kalınabilir mi ve güvende miyiz?' sorularının seslendirilmesidir. Yeni bir savaş anlayışı ve yeni savaş teknikleri ortaya çıktı" dedi.
2.10.2024Gündem
PEAKUP, üniversite ve şirketlere yapay zeka ve bulut eğitimleri veriyor
PEAKUP, üniversite ve şirketlere yapay zeka ve bulut eğitimleri veriyorTahminler yapay zekanın dünya çapında beş işten ikisini etkileyeceğini gösterirken, çalışanlarına yeni yetkinlikler kazandırmak, şirketlerin öncelikli gündemlerinden birine dönüştü. Yerli BT şirketi, bulut ve yapay zeka uzmanlığıyla üniversite ve şirketlere yapay zeka ve bulut eğitimi verdiğini duyurdu. PEAKUP CSO’su Kadir Can Toprakçı, “Hem üniversitelerde hem de kurumsal şirketlerde yapay zeka ve bulut eğitimleri düzenleyerek yetenek açığını kapatmak, yeni teknolojilerin adaptasyon sürecini hızlandırmak için çalışıyoruz” dedi.
30.09.2024Kurumsal
‘Şiddetin önlenmesine yönelik okullarda ve kampüs alanlarında araştırmalar yapacağız’
‘Şiddetin önlenmesine yönelik okullarda ve kampüs alanlarında araştırmalar yapacağız’İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Adalet ve Suç Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Ayhan Erbay, 2024-2025 yılında okullarda; şiddet, online oyunlarda nefret söylemi, uluslararası çocuk suçluluğu, üniversite kampüs alanlarında şiddet ve şiddetin önlenmesi gibi başlıkları gündeme aldıklarını belirtti. Erbay, “Şiddetin önlenmesine yönelik okullarda ve kampüs alanlarında yapılabilecek araştırmalarımız gündemde olacak. Özellikle geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında okullarda meydana gelen saldırılardaki artış dikkat çekici” dedi.
30.09.2024Eğitim
Depremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecek
Depremden etkilenen kadınlar için mesleki eğitim verilecekKahramanmaraş depreminin ardından İstanbul'a yerleşen kadınların sosyal ve ekonomik açıdan güçlendirilmesi amacıyla geliştirilen 'Demir Kadınlar: Kaynak Sanatında Kadının Gücü' projesi için geri sayım başladı.
25.09.2024Eğitim
Akıngüç Ödülleri 2024’e başvurular başladı
Akıngüç Ödülleri 2024’e başvurular başladıİstanbul Kültür Üniversitesi, Kültür Koleji ve Kültür Koleji Vakfı’nın Kurucusu İnş. Yük. Müh. Fahamettin Akıngüç ve Akıngüç ailesinin, bilimsel teşvik ve destek felsefesinin simgesi olan Akıngüç Ödülleri’nin 2024 yılı başvuruları başladı. Ödüller bu yıl, ‘Sağlık Bilimlerinde Yapay Zeka Uygulamaları’ alanında verilecek. Başvurular 1 Kasım'a kadar devam edecek.
19.09.2024Eğitim
İntihar girişiminden şampiyonluğa uzanan hikaye
İntihar girişiminden şampiyonluğa uzanan hikayePARİS 2024 Paralimpik Oyunları’nda erkekler S3 50 metre serbest finalinde şampiyon olarak altın madalya kazanan Umut Ünlü, hayattan nefret ettiği gerekçesiyle 2018 yılında intihara kalkıştı. Hayattan pes etmeyen Ünlü, şimdilerde altın madalyalı bir sporcu oldu.
6.09.2024Spor
İstanbul Kültür Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi’ni faaliyete açtı
İstanbul Kültür Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi’ni faaliyete açtıİstanbul Kültür Üniversitesi'nde Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi'nin faaliyete açılmasını duyuran, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe ve üniversitenin Sürdürülebilir Kalkınma Merkezi Müdürü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, üniversite öğrencilerinin, sürdürülebilir kalkınma amaçlarının gerçekleşmesinde en önemli rolü üstlendiklerini belirtti.
24.08.2024Eğitim
“Yazılım alanında mühendis ihtiyacı artıyor”
“Yazılım alanında mühendis ihtiyacı artıyor”Bir kalkınma kriteri olarak belirlenen dijital dönüşüm süreci, mühendislik dallarına olan ilgiyi artırıyor. Mühendislik dallarında Bilgisayar, Endüstri, İnşaat, Elektrik ve Elektronik gibi bilinen alanların yanında son yıllarda yükselişe geçen yazılım mühendisliği de gençler arasında merak ediliyor.
30.07.2024Eğitim
Prof. Dr. Dostoğlu: Mimarlık, yapay zekanın yerini alamayacağı mesleklerden biri
Prof. Dr. Dostoğlu: Mimarlık, yapay zekanın yerini alamayacağı mesleklerden biriDünyanın en eski mesleklerinden biri olan ve asırlarca usta çırak öğretisi içinde devam eden Mimarlık mesleği teknolojiyle birlikte yeni bir profil kazandı. Mimarlığın doğrudan insan yaşamına dokunan bir meslek olduğunu söyleyen Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, “Yapay zekanın mimarlık mesleğinin yerini almasının çok düşük bir ihtimal olduğunu gösteren araştırmalar var. Aynı zamanda mimarların yerine geçemeyeceği mimarların işlerini kolaylaştırabileceği çalışmalar da var. Dolayısıyla canlılar var oldukça mimarlık var olacak” dedi.
28.07.2024Eğitim
"Dijital Oyun Tasarımı endüstrisinde yetenek kadar eğitim de önemli"
"Dijital Oyun Tasarımı endüstrisinde yetenek kadar eğitim de önemli"We Are Social Ocak 2023 verilerine göre Türkiye, dünyada en çok video oyun oynayan beşinci ülke konumunda. Aynı rapora göre küresel düzeyde 16-64 yaş arası internet kullanıcılarının yüzde 81,9'u herhangi bir cihazda video oyun oynarken Türkiye'de bu oran yüzde 92.3'e yükseliyor. Türkiye'yi dijital oyun sektöründe oyun tüketicisi konumundan oyun tasarımcısı konumuna ulaştırmayı hedefleyen en önemli atılımlardan biri de son yıllarda akademik alanda yaşanıyor. Dijital alanda oyunların eğlencenin ötesinde eğitim, sağlık, iletişim için de önemli bir enstrüman olarak kullanılmasıyla birlikte, üniversitelerde de bu alana yönelik bölümlere ilgi artıyor.
27.07.2024Eğitim
“Türkiye’de uzun süredir, erken çocukluk eğitiminde öğretmen ihtiyacı var”
“Türkiye’de uzun süredir, erken çocukluk eğitiminde öğretmen ihtiyacı var”İstanbul’da 31 ülkeden akademisyenin katılımıyla Çocuk, Eğitim ve Toplum Konferansı düzenlendi. ‘Belirsizlik ve eşitsizlikte çocukluk kavramını yeniden düşünmek’ temasıyla İstanbul Kültür Üniversitesi’nde düzenlenen uluslararası konferansta konuşan Boğaziçi Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mine Göl-Güven, “Erken çocukluk eğitimi Türkiye’de çok önemli bir alan. Konferans hem ulusal hem de uluslararası çapta çocukların faydasına dönük, onların gelişimlerini destekleyen eğitimlerin kurumlarda verilmesi üzerine düzenlendi. Erken çocukluk eğitimi uzun zamandır öğretmen ihtiyacı olan bir alan. Biz anaokullarında öğretmen yetiştirmek ve bu konularda araştırma yapmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi.
28.06.2024Eğitim
Çocuk, Eğitim ve Toplum Konferansı 27 Haziran’da başlıyor
Çocuk, Eğitim ve Toplum Konferansı 27 Haziran’da başlıyorJournal of Childhood, Education & Society (JCES) ve İstanbul Kültür Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen Çocuk, Eğitim ve Toplum Konferansı 27 Haziran’da başlıyor. İKÜ Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde 3 gün süreyle düzenlenecek olan Çocuk, Eğitim ve Toplum Konferansının teması ‘belirsizlik ve eşitsizlikte çocukluk kavramını yeniden düşünmek’ olarak belirlendi.
25.06.2024Eğitim
“İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor”
“İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor”İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nin düzenlediği Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Zirvesi ‘Birlikte Güçlenmek’ teması ile gerçekleşti. Çok sayıda PDR uzmanının yer aldığı zirvede ‘Akran Zorbalığı’ ve ‘Dijital Çağda PDR Uygulaması’ başlıkları ele alındı. Rehber öğretmenlerin psikolojik sağlamlığı geliştirme noktasında çok önemli bir rolü olduğunu vurgulayan Uzman Psikolojik Danışman Betül Coşkun, “İyi çalışan bir rehberlik servisinin olduğu okulda davranış sorunları da azalıyor, öğretmenler arasındaki iletişim problemleri de azalıyor. Ayrıca velilerle ilgili olan problemler de azalıyor. Rehber öğretmenlerin bu anlamda çok önemli bir ayak olduğunu düşünüyorum” dedi.
27.05.2024Eğitim
PDR Zirvesi 'Birlikte Güçlenmek' temasıyla İstanbul'da düzenlenecek
PDR Zirvesi 'Birlikte Güçlenmek' temasıyla İstanbul'da düzenlenecekİstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstanbul Kültür Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin birlikte düzenlediği Psikolojik Danışma ve Rehberlik (PDR) Zirvesi “Birlikte Güçlenmek” teması ile 27 Mayıs'ta Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezinde gerçekleşecek. Zirvede ‘Akran Zorbalığı’ ve ‘Dijital Çağda PDR Uygulamaları’ konuları ele alınacak. Ayrıca zirve kapsamında atölye çalışmaları da yapılacak.
21.05.2024Eğitim
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli‘İş Dünyasında Dönüşümler’ başlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 10'uncu kez düzenlenen Aile İşletmeleri Konferansı'nda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Aile işletmelerinin ülke ekonomisinde özel bir yeri var. Bu nedenle aile işletmeleri büyümeli. Aile işletmelerini ihracatın dinamosu olarak görüyoruz. Dolayısıyla her şeyden önce bu işletmelerin ömrünü uzatıp, devamlılığını sağlamalıyız. İşletmelerin devamlığı için aile içinde uyum ve koordinasyon sağlanmalı. Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulmasının son derece önemli olduğunun altını çiziyorum. Aile Konseyi’nde yeni nesilin eğitiminden, ailenin değerler bütünlüğünü korumasına kadar birçok konuda istişare mekanizması kurulması gerekiyor” dedi.
16.05.2024Video
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli
TİM Başkanı Gültepe: Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulması çok önemli‘İş Dünyasında Dönüşümler’ başlığı ile İstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin 10'uncu kez düzenlenen Aile İşletmeleri Konferansı'nda konuşan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, “Aile işletmelerinin ülke ekonomisinde özel bir yeri var. Bu nedenle aile işletmeleri büyümeli. Aile işletmelerini ihracatın dinamosu olarak görüyoruz. Dolayısıyla her şeyden önce bu işletmelerin ömrünü uzatıp, devamlılığını sağlamalıyız. İşletmelerin devamlığı için aile içinde uyum ve koordinasyon sağlanmalı. Aile İşletmeleri ve Aile Konseyi’nin kurulmasının son derece önemli olduğunun altını çiziyorum. Aile Konseyi’nde yeni nesilin eğitiminden, ailenin değerler bütünlüğünü korumasına kadar birçok konuda istişare mekanizması kurulması gerekiyor” dedi.
16.05.2024Ekonomi
10’uncu Aile İşletmeleri Kongresi İKÜ’de
10’uncu Aile İşletmeleri Kongresi İKÜ’deİstanbul Kültür Üniversitesi Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği Aile İşletmeleri Kongresi’nin 10’uncusu 15 Mayıs’ta başlayacak. İki gün sürecek kongrenin bu yıl ana teması ‘İş Dünyasında Dönüşümler’ teması olarak belirlendi.
13.05.2024Eğitim
“Toplumda şiddet veya yıkıcı davranışlar artıyorsa okullarda da artıyor”
“Toplumda şiddet veya yıkıcı davranışlar artıyorsa okullarda da artıyor”İstanbul Alibeyköy’de özel bir lisede görev yapan 74 yaşındaki okul müdürü İbrahim Oktugan 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış öğrencisi tarafından 5 el ateş edilerek öldürülmüşü. Olaya tepkiler büyürken hem öğretmenler hem de öğrenciler için okullarda şiddetin artmasının nedenleri ve şiddetin önlenmesine ilişkin koruyucu tedbirlerin neler olabileceği konuları da bir kez daha gündeme geldi. Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğr. Üyesi ve üniversitenin Adalet ve Suç Psikolojisi Araştırmaları Birimi Direktörü Doç. Dr. Ayhan Erbay konuya ilişkin, “Toplumda hoşgörü artıyorsa, okullarda da artıyor. Aksine şiddet arttığında da bunu okullarda daha sık görüyoruz” dedi.
11.05.2024Video
“Toplumda şiddet veya yıkıcı davranışlar artıyorsa okullarda da artıyor”
“Toplumda şiddet veya yıkıcı davranışlar artıyorsa okullarda da artıyor”İstanbul Alibeyköy’de özel bir lisede görev yapan 74 yaşındaki okul müdürü İbrahim Oktugan 5 ay önce uzaklaştırma cezası almış öğrencisi tarafından 5 el ateş edilerek öldürülmüşü. Olaya tepkiler büyürken hem öğretmenler hem de öğrenciler için okullarda şiddetin artmasının nedenleri ve şiddetin önlenmesine ilişkin koruyucu tedbirlerin neler olabileceği konuları da bir kez daha gündeme geldi. Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğr. Üyesi ve üniversitenin Adalet ve Suç Psikolojisi Araştırmaları Birimi Direktörü Doç. Dr. Ayhan Erbay konuya ilişkin, “Toplumda hoşgörü artıyorsa, okullarda da artıyor. Aksine şiddet arttığında da bunu okullarda daha sık görüyoruz” dedi.
11.05.2024Eğitim
“Yeşil ekonomik dönüşümde kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda”
“Yeşil ekonomik dönüşümde kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda”İstanbul Kültür Üniversitesi’nin İşletme ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri iş birliği ile düzenlenen ‘Sürdürülebilirlik ve Yenilikçi Teknolojiler Sempozyumu’nda konuşan İKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, “Artık yeşil ekonomik dönüşüm günümüzün bir gerçeği. Bu anlamda kurumlar ve sektörler değişime uğramak zorunda. Sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik boyutunun yanında, çevresel ve sosyal fayda boyutunun da çok ciddi bir şekilde ele alınması gerektiği bir dönemdeyiz. Bu dönüşümü gerçekleştirebilecek kurumların başında da üniversiteler yer alıyor. Çünkü üniversitelerin elinde gençler olarak çok önemli bir kitle var. Hem çevreyi hem insanı hem de ekonomik büyümeyi harmanlayan yeşil ekonomik dönüşümde üniversitelerin rolü çok büyük” dedi.
10.05.2024Eğitim
“Okullardaki şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düşüyor”
“Okullardaki şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düşüyor”Okullarda yaşanan şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düştüğünü söyleyen Adli Bilimler Uzmanı ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Araştırma Seksiyonu Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, “Disiplin cezası yüzünden okuldan uzaklaştırılan öğrenci kendisini psikolojik olarak kötü hissediyor. Dahası okul değiştirilince çocuk evinden daha uzak olabiliyor. Dolayısıyla maddi ve ekonomik yönden zorluk çekebiliyor, etiketleniyor. Arkadaşlarıyla ilişkilerinde zorlanıyor. Bu çocukların akademik başarılarının daha kötüye gittiğini görüyoruz. Bu cezalar çocuklara fayda yerine zarar veriyor. Bu durum aslında Türk Ceza Hukuku’ndaki 12 yaş altındaki çocuklara ceza verilmemesi durumuyla çelişiyor. Bizim amacımız cezadan çok, çocukları eğitim sisteminden uzaklaştırmadan onlara destek olmak. Bu konuda okulun rehberlik servisleri çok önemli bir rol oynuyor” dedi.
9.05.2024Video
“Okullardaki şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düşüyor”
“Okullardaki şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düşüyor”Okullarda yaşanan şiddet olaylarında rehberlik servislerine önemli roller düştüğünü söyleyen Adli Bilimler Uzmanı ve Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi (CEHAMER) Kriminoloji ve Şiddeti Araştırma Seksiyonu Başkanı Doç. Dr. Münevver Mertoğlu, “Disiplin cezası yüzünden okuldan uzaklaştırılan öğrenci kendisini psikolojik olarak kötü hissediyor. Dahası okul değiştirilince çocuk evinden daha uzak olabiliyor. Dolayısıyla maddi ve ekonomik yönden zorluk çekebiliyor, etiketleniyor. Arkadaşlarıyla ilişkilerinde zorlanıyor. Bu çocukların akademik başarılarının daha kötüye gittiğini görüyoruz. Bu cezalar çocuklara fayda yerine zarar veriyor. Bu durum aslında Türk Ceza Hukuku’ndaki 12 yaş altındaki çocuklara ceza verilmemesi durumuyla çelişiyor. Bizim amacımız cezadan çok, çocukları eğitim sisteminden uzaklaştırmadan onlara destek olmak. Bu konuda okulun rehberlik servisleri çok önemli bir rol oynuyor” dedi.
9.05.2024Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

şiddeteğitimokuldijitalteknoloji

Kültür Üniversitesi ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.