Son dakika Milli Eğitim Bakanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milli Eğitim Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milli Eğitim Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 6.090 milli egitim bakanligi haberi bulunmuştur.
'Çocuklar Güvende' ekipleri, 9 bin 842 çocuğu spora ve sosyal faaliyetlere yönlendirdiAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sağlıklı gelişimlerini desteklemek amacıyla okullarla iletişime geçerek risk grubundaki çocukları belirleyen Çocuklar Güvende ekiplerinin, 9 bin 842 çocuğu sanat, spor ve sosyal faaliyetlere yönlendirdiğini bildirdi.
'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' resim yarışması halk oylamasına açıldıMilli Savunma Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı iş birliğinde ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen 'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' temalı resim yarışmasında seçici kurul tarafından en yüksek puanı alan 3 eser, MSB'nin sanal medya hesabında halk oylamasına açıldı.
Bakan Tekin: Sınav sisteminde değişiklik yok ama sorular müfredata uygun hale gelecekArnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Tercih Destek Programı'nda üniversite adayı öğrencilerle buluşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Sınav sistemiyle ilgili bu yıl, önümüzdeki yıl, ondan sonraki yıl bir değişiklik yok. Ama ne değişecek? Yeni müfredatla eğitim görüp bir sonraki yıl sınava girecek 12. sınıflar için artık o eski soru bankaları falan yok. Sınav sisteminde değişiklik yok ama sorular doğal olarak müfredata uygun hale gelecek" dedi.
Bakan Tekin: Kim eğitim kurumu yapmak istiyorsa anayasal olarak bizimle birlikte çalışmak zorundadırArnavutköy Belediyesi tarafından inşa ettirilen Hadımköy ASMEK, Hadımköy ARNAÇOCUK ve Yunus Emre Parkı'nın açılış töreninde konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Anayasa var. Anayasa'nın sonunda devrim kanunları var. Onun içerisinde Tevhid-i Tedrisat Kanunu'na atıf yapılıyor. Dolayısıyla kim olursa olsun bir anaokulu, bir okul ya da bir eğitim kurumu yapmak istiyorsa anayasal olarak bizimle birlikte çalışmak zorundadır" dedi.
3'üncü Selim'in türbesinin örtüsü, Diyarbakır'da ilmek ilmek işleniyorDiyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü'nde, Osmanlı Padişahı 3'üncü Selim'in türbesinin örtüsü (puşide), geleneksel dival işi tekniğiyle ilmek ilmek işleniyor. Enstitü Müdürü Ufuk Yakut, çalışmada 8 usta öğreticinin görev yaptığını belirterek, "Bu, kısa sürede tamamlanabilecek bir çalışma değil. Yaklaşık 1,5 yıldır üzerinde çalışıyoruz. Sağ, sol, baş ucu ve ayak ucu olmak üzere toplam 4 parçadan oluşan örtüyü, çalışmalarımız tamamlandığında İstanbul’daki türbesine teslim edeceğiz" dedi.
Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu'nda milletvekilleri rapora ilişkin önerileri ele alındıTBMM Şanlıurfa ve Kahramanmaraş Okul Olaylarını ve Dijital Risklerini Araştırma Komisyonu'nda milletvekilleri hazırlanacak rapora ilişkin görüş ve önerilerini sundu. Milletvekilleri, raporda; akran zorbalığına sıfır tolerans, dijital vatandaşlık eğitimi, risk altındaki çocuklara erken ulaşabilen bir sistem, RTÜK Yasası ve bireysel silahlanmaya ilişkin önerilerin yer alması gerektiğini belirtti.
LGS yerleştirme sonuçları açıklandıLiselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) internet adresi 'www.meb.gov.tr' üzerinden erişime açıldı.
3 ilin halı ve kilimleri, 'İlmek İlmek Anadolu' projesi ile yaşatılıyorMilli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen 'İlmek İlmek Anadolu' projesi kapsamında Van'da unutulmaya yüz tutan geleneksel dokumacılık sanatı yeniden canlandırılıyor. Van Olgunlaşma Enstitüsü'nde görev yapan usta öğreticiler, Van, Hakkari ve Bitlis yörelerine ait kilim ve halıları geleneksel motifleriyle tezgahlarda ilmek ilmek dokurken, bu motifleri farklı yöresel ürünlere de işleyerek gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Çiğdem Çiftçi, projenin yalnızca geleneksel dokumacılığı yaşatmayı değil, genç kuşakların bu sanata yönelmesini de amaçladığını söyledi.
3 ilin halı ve kilimleri, 'İlmek İlmek Anadolu' projesi ile yaşatılıyorMilli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenen 'İlmek İlmek Anadolu' projesi kapsamında Van'da unutulmaya yüz tutan geleneksel dokumacılık sanatı yeniden canlandırılıyor. Van Olgunlaşma Enstitüsü'nde görev yapan usta öğreticiler, Van, Hakkari ve Bitlis yörelerine ait kilim ve halıları geleneksel motifleriyle tezgahlarda ilmek ilmek dokurken, bu motifleri farklı yöresel ürünlere de işleyerek gelecek kuşaklara aktarmayı amaçlıyor. Van Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Çiğdem Çiftçi, projenin yalnızca geleneksel dokumacılığı yaşatmayı değil, genç kuşakların bu sanata yönelmesini de amaçladığını söyledi.
'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' resim yarışmasında halk oylaması başladıMilli Savunma Bakanlığı (MSB) ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliğinde düzenlenen 'Kahramanım Mehmetçik ve Vatan' temalı resim yarışmasında seçici kurul tarafından belirlenen eserler için halk oylaması süreci başladı.
TBMM'de suça sürüklenen çocuklar düzenlemesi görüşülecekTBMM'de bu hafta, suça sürüklenen çocuklara ilişkin düzenlemeler içeren 'Çocuk Koruma Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi' görüşülecek.
Eğitim Gücü Sen: Dersleri alan öğretmenlerinin vermesi talebimiz karşılık buldu Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü Sen), özel eğitim sınıflarında okutulan bilişim teknolojileri ve yazılım derslerinin alan uzmanı bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenleri tarafından yürütülmesine yönelik talebinin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılık bulduğunu açıkladı.
Üniversite adayları için 81 ilde 'Tercih Danışmanlığı' hizmetiMilli Eğitim Bakanlığı (MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasının ardından Türkiye genelinde 11 binden fazla 'Tercih Danışmanlığı Birimi' açtı. Bu birimlerde çalışan uzmanlar, öğrencilerin doğru ve bilinçli tercihler yapabilmelerine yardımcı oluyor.
MGÜ Rektörü Kaçar: Mezunların istihdamı için 4 bakanlıkla çalışma yapacağızAnkara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi (MGÜ) Rektörlüğü görevine atanan Prof. Dr. Gülçin Yahya Kaçar, aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Politikaları Kurulu üyesi olduğunu belirterek, sanat eğitimi alan mezunların istihdamını artırmaya yönelik projeler geliştireceklerini, 4 bakanlıkla çalışma yapacaklarını bildirdi.
Gülben Ergen'in Ahbap soruşturmasındaki savcılık ifadesi ortaya çıktıAhbap Derneği'ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında şarkıcı Gülben Ergen'in savcılıkta verdiği ifade ortaya çıktı. Ergen'in ifadesinde, " Yapmış olduğum yardımların amacı dışında kullanıldığı hususunda kendimi vicdanen rahatsız ve mağdur hissediyorum" dedi.
İstanbul Valiliği’nden okullarda mescit düzenlemesine ilişkin kaymakamlıklara yazıİstanbul Valiliği, öğrenciler ile eğitim çalışanlarının ibadet ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla yeni yapılacak okullarda yeterli kapasitede mescit planlanması, mevcut okullarda ise uygun alanların cuma mescidi olarak düzenlenmesi yönelik 39 ilçe kaymakamlığına yazı gönderdi.
'Filenin Sultanları'nın şampiyonluğu resim sergisiyle ölümsüzleştirildiA Milli Kadın Voleybol Takımı'nın, 2026 Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Voleybol Milletler Ligi şampiyonluğu, güzel sanatlar liselerinde öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenlerin hazırladığı eserlerle resim sergisine taşındı.Milli Eğitim Bakanlığı binası fuaye alanında açılan 'Filenin Sultanları' temalı sergide, milli voleybolcuları ay-yıldızlı formalarıyla konu alan 17 özgün eser, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Güzel sanatlar liselerinde öğrenim gören öğrenciler ile öğretmenlerin farklı teknik ve estetik yaklaşımlarla hazırladığı eserlerde 'Filenin Sultanları'nın azmi, mücadele ruhu ve Milletler Ligi'nde elde ettiği başarı sanatın evrensel diliyle yorumlandı. Sergide ayrıca sporun ilham veren gücü ile sanatın ifade zenginliği bir araya getirildi. Milli voleybolcuların başarısından ilham alınarak hazırlanan eserler, sporun birleştirici yönünü ve ortak değerler etrafında buluşmanın önemini görsel anlatımla yansıttı. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin erdem-değer-eylem yaklaşımı doğrultusunda hazırlanan sergi ile öğrencilerin milli başarıları sanatsal bakış açısıyla yorumlamalarına, estetik duyarlılıklarını geliştirmelerine, milli birlik, beraberlik ve aidiyet duygularını pekiştirmelerine katkı sağladı. (DHA)
Bakan Tekin: Özel okulda insani olmayan koşulda çalıştırılan arkadaşımız varsa bana başvursunMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ellerindeki verilere göre özel okullarda çalışan öğretmenlerin ortalama 40 bin lira civarında ücret aldıklarını belirterek, "Eğer asgari ücretin altında ya da insani olmayan koşullarda çalıştırılan arkadaşımız varsa bana başvursun. Ben hemen o okulla ilgili soruşturma açayım" dedi.
Milli Eğitim Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.