İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Gürlek: Futbol kulüpleri üzerinden para aklama iddiaları var araştırıyoruzFutbolda başlatılan bahis soruşturmasına ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gürlek "Soruşturmanın ucu kime giderse gitsin sonuna kadar gideceğiz. Kulüp başkanları ve yöneticiler de olabilir. Futbol kulüpleri üzerinden para aklama iddiaları var, onu da araştırıyoruz. Sürecin fazla uzamasını istemiyoruz. Her maçta şike varmış gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor; bunu yapanları da tespit edip gerekeni yapıyoruz. Bir savcımız sosyal medyada yazılanları takip ediyor" dedi.
Doç. Dr. Doğan: Önlem alınmazsa üst solunum yolu vakalarında artış olabilirTekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Doğan, sonbaharla birlikte artışa geçen grip, nezle gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarında kişisel önlemlerin önemli olduğunu söyledi. Doğan, "Şu anda hastalığın pik durumda olduğunu söylememiz doğru değil; ama kişisel önlemler alınmazsa ilerleyen haftalarda vaka sayılarında bir artışla karşı karşıya gelmemiz de söz konusu olabilir" dedi.
Prof. Dr. Demir: 2025, en sıcak yıl olabilirSamsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Başkanı Prof. Dr. Yusuf Demir, 2025 yılının şimdiye kadar kaydedilen en sıcak yıl olabileceğini belirterek, Türkiye genelinde kuraklık riskinin giderek arttığına dikkat çekti.
'Sokakta kesilen kurbanlığın etinde strese bağlı bozulma olabilir'Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kurbanlık kesiminin belediyelerin belirlediği ruhsatlı kesimhanelerde yaptırılması gerektiğini vurgulayarak, “Ortalık yerde, sokakta, derenin kenarında acemi kasap tarafından kesilen kurbanlığın etinde strese bağlı bozulmalar olabilir. Ayrıca hijyen kurallarına uyulmadığı için ette mikrobik bulaşma meydana gelebilir. Hijyen kurallarına uyulmamış her kesim insan sağlığı açısından risktir” dedi.
'Sokakta kesilen kurbanlığın etinde strese bağlı bozulma olabilir'Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, kurbanlık kesiminin belediyelerin belirlediği ruhsatlı kesimhanelerde yaptırılması gerektiğini vurgulayarak, “Ortalık yerde, sokakta, derenin kenarında acemi kasap tarafından kesilen kurbanlığın etinde strese bağlı bozulmalar olabilir. Ayrıca hijyen kurallarına uyulmadığı için ette mikrobik bulaşma meydana gelebilir. Hijyen kurallarına uyulmamış her kesim insan sağlığı açısından risktir” dedi.