Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde kişiye özel probiyotikSağlık Bilimleri Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Merkezi'nde Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, Prof. Dr. Ümit Savaşçı ve Prof. Dr. Emre Avcı, bireylerin mikrobiyota analizine uygun yerli ve milli kişiye özel probiyotik geliştirdi. Prof. Dr. Gülçin Alp Avcı, "Kişiye özgü sağlıklı bir flora oluşturarak, daha dengeli, sağlıklı ve kaliteli yaşamı sağlamayı amaçlıyoruz” dedi.
‘Probiyotikler genel sağlığın ve uzun yaşamın temel bileşeni oldu’Diyetisyen Olcay Barış, probiyotiklerin artık yalnızca sindirim sisteminin değil, genel sağlığın da temel bileşeni olarak kabul edidiğini belirterek, “Bağırsak mikrobiyotasını dengeleyerek bağışıklık sistemini güçlendiren bu faydalı mikroorganizmalar, uzun ve sağlıklı bir yaşam için kritik rol oynuyor" dedi.
Uzman açıkladı: Ekşi mayalı ekmek ve tarhana sağlık açısından çok değerliModern beslenmede işlenmiş gıdaların yaygınlaşmasıyla birlikte geleneksel fermantasyon yöntemlerine dayanan ekmek ve tarhana gibi ürünlerin sağlık açısından öneminin her geçen gün arttığını söyleyen Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özbek, “Fermente yiyecekler hem lezzet hem de sağlık açısından eşsiz birer seçenek. Fermente yiyeceklerin probiyotikler açısından zengin olduğu da bilinen bir gerçek. Ekşi mayalı ekmek ve tarhana gibi fermantasyonla elde edilen ürünler, pişirme süreci sırasında probiyotik bakterileri kaybetseler bile, fermantasyon sırasında oluşan biyolojik bileşikler sayesinde sağlık açısından çok değerli hale gelir” dedi.
Uzmanı bağışıklığı güçlendirecek beslenme önerilerini sıraladı Kış aylarında bağışıklığın düştüğünü ve hastalıklarla savaşmak için dengeli bir beslenme modeline geçilmesi gerektiğini ifade eden Diyetisyen Asya Naz Al, vücut savunma mekanizmasını güçlendirecek beslenme önerilerini sıraladı.