Son dakika sivil toplum kuruluşları haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan sivil toplum kuruluşları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan sivil toplum kuruluşları haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.437 sivil toplum kuruluslari haberi bulunmuştur.
Samsun Tanıtım Günleri’nin tanıtımı Eminönü’nde yapıldıAtatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nde 5-8 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan 12’nci Samsun Tanıtım Günleri'nin tanıtımı Eminönü'nde yapıldı. Programda konuşan Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu Genel Başkanı Hasan Kaya Aşçı, “Herkesi 5-8 Kasım tarihleri arasındaki Atatürk Havalimanı'ndaki Millet Bahçesi'nde olan tanıtımımıza bekliyoruz. Samsunumuzun kültürünü, yemeklerini bütün İstanbul'daki Samsunlularımıza ve misafirlerimize, Samsunlu olmayan dostlarımıza da ayrıca burada tanıtmış olacağız” dedi.
TDT Aile ve Kadın Konseyi için lider eşlerinden destekTürk Devletleri Teşkilatı (TDT) çatısı altında kuruluş çalışmaları başlatılan Aile ve Kadın Konseyi için Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in eşi Ziroat Mirziyoyeva, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'un eşi Aygül Caparova ve KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman'ın eşi Nilden Bektaş Erhürman destek verdi.
Uluslarası İslam Birliği Konferansı’nın sonuç bildirgesi açıklandıDünya Müslüman Âlimler Birliği ve İslam Âlimleri Vakfı tarafından düzenlenen Uluslararası İslam Birliği Konferansı’nda, İslam dünyasında ortak hareket etmenin esasları ve bunları bir sözleşmeye dönüştürme hedefi görüşüldü. Farklı ülkelerden âlimler, düşünürler ve kuruluş temsilcileri, 28 - 29 Ekim’de Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirilen oturumlarda eğitimden ekonomik iş birliğine uzanan alanlarda birlikte çalışma imkanlarını değerlendirdi. İki günlük konferansın sonuçları, bugün Ayasofya-i Kebîr Câmi-i Şerîfi’nde yapılan basın açıklamasıyla paylaşıldı.
Kanseri yenen Yasemin için balon uçurdularOrdu'nun Ünye ilçesinde 1 yıldır mücadele ettiği meme kanserini yenen Yasemin Tekler Günaydın (39) için sivil toplum kuruluşları, yakınları ve sevenleri gökyüzüne pembe balonlar bıraktı.
Bakan Kurum: Ülkemizin ve dünyamızın önümüzdeki 50 yılını etkileyecek iradeyi ortaya koyuyoruzYazılı ve görsel medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile bir araya geldiği toplantıda COP31 Başkanlığı’nın Eylem Gündemi’nin 10 başlığını açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "COP31'i biz sadece bir zirve olarak görmüyoruz. Küresel görünürlük, diplomatik etki, uluslararası işbirlikleri, yatırım ve yeşil dönüşüm açısından önemli bir fırsat olarak görüyoruz. Önümüzdeki süreçte üretimini, istihdamını, sanayisini, teknolojisini bu konuya göre revize eden, yenileyen bir Türkiye olmak istiyoruz. Biz bu anlamda geleceği beklemiyoruz. Onu şekillendirmeye gayret gösteriyoruz ve ülkemizin ve dünyamızın önümüzdeki 50 yılını etkileyecek belki de tarihin akışına olumlu anlamda en büyük katkıyı sunacak o iradeyi ortaya koyuyoruz. Türkiye, yarının dünyasına imzasını atacak. Türkiye tüm insanlığın geleceğine inşallah mührünü vuracaktır” dedi.
Bakan Tekin: Çocuklarımızın şiddetle ilgili algılarında sosyal medyanın çok önemli etkisi olduğunu görüyoruzMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uluslararası sosyal medya kuruluşu Meta’ya yönelik başlatılacak hukuki sürece ilişkin “Çocuklarımızın bilhassa şiddetle ilgili algılarında sosyal medya üzerinden yaşadıklarının şiddet algısının oluşmasında çok önemli etkisi olduğunu görüyoruz. Biz de Milli Eğitim Bakanlığı olarak bu konuda daha duyarlı davranmak konusunda bir farkındalık oluşturmak için böyle bir adım atmaya karar verdik. Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz bir süreç hazırlığı içerisindeler” dedi.
COP31'e 85 lider katılacağını bildirdiCOP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Antalya’daki zirve için 85 liderin katılımını bildirdiğini, 1 milyondan fazla ziyaretçi beklediklerini belirtti. Bakan Kurum, zirvenin yaklaşık 2 milyar dolarlık doğrudan ekonomik hareketlilik oluşturacağını, çarpan etkisiyle toplam katma değerinin 3-4 milyar dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ise güvenlik için 26 bin personelin görev yapacağını açıkladı.
Kasapoğlu: Gençlerimizi tarımın pasif izleyicileri olarak görmüyoruzÖnceki dönem Gençlik ve Spor Bakanı, AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlerin tarımdan uzaklaşmasının önüne geçilmesi gerektiğini belirtip, günümüz tarımının artık yalnızca fiziksel emekle sınırlı olmadığını; biyoteknoloji, yazılım, veri, dron teknolojileri ve gastronomi gibi birçok alanı kapsadığını söyledi. Kasapoğlu, "Gençlerimizi pasif izleyiciler ve tüketiciler olarak görmememiz gerekiyor. Gençleri bizzat direksiyonun başında, Türkiye'ye istikamet çizen, yol veren aktörler olarak görmemiz; onları bu sürece hep birlikte dahil etmemiz gerekiyor" dedi.
Bakan Çiftçi: Teyakkuz halinde olmamız gerekiyorSakarya’da yaşanan sel felaketi ile ilgili konuşan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, selden etkilenen bölgelerde yürütülen çalışmaların son durumuyla ilgili olarak "Şu anda tehlike hala geçmiş değil. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz yine yarın itibariyle 5 ilimizde turuncu uyarı vermeye devam ediyor. Bunlardan biri de Sakarya. Henüz tam manasıyla tehlikenin geçtiğini söyleyemeyiz, teyakkuz halinde olmamız gerekiyor" dedi.
Taşucu, uluslararası ‘Ruhun Yelkenleri’ yarışına ev sahipliği yapacakMersin’in Taşucu ilçesinde, yelken sporunu, yaratıcılığı ve insan potansiyelini bir araya getiren uluslararası ‘Ruhun Yelkenleri Ekstrabilite Hareketi- Devam Etmeyi Seçiyoruz’ etkinliği düzenlenecek. 17 Ekim’de gerçekleştirilecek yarışta, engelli ve engelsiz bireyler karma ekipler halinde denize açılacak. Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 9 ülkeden katılımcıların yer alacağı etkinlik kapsamında, kıyıda Ekstrabilite atölyeleri ve müzik performansları da gerçekleştirilecek.
Vali Gül: 1942 yılından beri düşen en yüksek yağıştan bahsediyoruzİstanbul Valisi Davut Gül İstanbul'daki devam eden yağış ve gelinen son durumla ilgili İl Afet ve Acil Koordinasyon Müdürlüğü'nde açıklama yaptı. İstanbul'da okulların 1 gün daha tatil edildiğini söyleyen Gül, "Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ölçümlere başladığı 1942 yılından itibaren İstanbulumuza düşen en yüksek yağış oranından bahsediyoruz.Geçmiş yıllarda 200 kilo yakın bir düşüş olmuş, bugünkü rakamımız 261 kilo olarak ölçüldü." dedi.
Bakan Göktaş'tan 'iyilik' hareketine davetAile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bakanlık olarak başlattıkları 'İyilik Var Hareketi'ne tüm gönüllüleri davet ederek "Çünkü biliyoruz ki gençliğin enerjisiyle iyilik bir araya geldiğinde önünde hiçbir engel duramaz. Sizleri bu hareketin öncüsü olmaya davet ediyorum. İyilik Var'ın internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden kolaylıkla gönüllü olabilirsiniz" dedi.
Yarının Köyleri’nin 6'ncı dijital merkezi, Konya'da açıldıTrendyol ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) iş birliğiyle yürütülen Yarının Köyleri Projesi’nin 6'ncı Dijital Merkezi, Konya’nın Karatay ilçesine bağlı Yarma Mahallesi’nde açıldı. Yarma Dijital Merkezi, üreticiler, girişimciler, çocuklar, gençler ve çiftçiler gibi bölge halkının farklı kesimlerini teknoloji, dijitalleşme ve yeni becerilerle buluşturacağı belirtildi.
Elektrik hatlarından kaynaklı kuş ölümlerinin önlenmesi için 70'i aşkın kuruluştan ortak çağrıTürkiye'de elektrik hatlarından kaynaklanan kuş ölümlerine karşı 70'i aşkın kuruluş, riskli hatlarda acil önlem alınması için ortak açıklama yaptı. İstanbul'da bu yaz tek noktada çok sayıda leyleğin elektrik akımına kapılarak öldüğünün tespit edildiği belirtilen açıklamada, 'Ulusal Göç Yolları Güvenliği Eylem Planı' hazırlanması istendi.
COP31'de Türkiye İklim Okulu için paydaşlarla iş birliği yapılacakMilli Eğitim Bakanlığı'nca COP31 kapsamında Antalya’da oluşturulacak 'Türkiye İklim Okulu', iklim eğitimi ve sürdürülebilir yaşam alanındaki çalışmaların, iyi uygulamaların ve farklı deneyimlerin paylaşılacağı bir buluşma, öğrenme ve iş birliği platformu olacak. Okulun programına katkı sunmak isteyen kurum ve kuruluşlar, etkinlik ve iş birliği önerilerini iletebilecek.
Bakan Tekin: En büyük borcumuz bu birlikteliği yeniden inşa etmekMilli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 'Terörsüz Türkiye' sürecine ilişkin "Hepimiz bir seferberlik şuuruyla, heyecanıyla sahaya çıkıp bu sürecin başarılı olması için el birliğiyle çalışmak durumundayız. Bu ülkeye, bu devlete, bu millete bizim bundan daha büyük bir borcumuz yok. Bizim şu andaki en büyük borcumuz bu birlikteliği yeniden inşa etmek" dedi.
MEB'den, 'Sosyal Etkinlikler Politika Belgesi'Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Ortaöğretim Genel Müdürlüğü, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında sosyal etkinliklere yönelik 'Sosyal Etkinlikler Politika Belgesi'ni yayımladı.
13'üncü Eker I Run, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandıBURSA’da Eker Süt Ürünleri tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenen Eker I Run,iki gün boyunca spor, dayanışma, eğlence ve sürdürülebilirliği bir araya getirdi. ‘KOŞMAK Gerek' temasıyla yapılan etkinlikte 42K Maratonu ve 15K Yarışı birincileri, bu yılın büyük deneyim ödülü olan Valio Helsinki City Run’a katılma hakkı kazandı.
13'üncü Eker I Run, binlerce kişinin katılımıyla tamamlandıBursa’da Eker Süt Ürünleri tarafından bu yıl 13’üncü kez düzenlenen Eker I Run,iki gün boyunca spor, dayanışma, eğlence ve sürdürülebilirliği bir araya getirdi. ‘KOŞMAK Gerek' temasıyla yapılan etkinlikte 42K Maratonu ve 15K Yarışı birincileri, bu yılın büyük deneyim ödülü olan Valio Helsinki City Run’a katılma hakkı kazandı.
Bilal Erdoğan: Planlamalarınızı sadece kendiniz için yapmayınDünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı ve İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, "Ülkemize ve dünyaya istikrarlı bir şekilde hizmet edecek yapıları oluşturmaktan bahsettikten sonra, sadece planlamalarınızı kendiniz için asla yapmayın" dedi.
Sivil Toplum Kuruluşları ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.