Son dakika stres haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan stres gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan stres haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 2.145 stres haberi bulunmuştur.
'Çocuklarda demir eksikliği, iştahsızlığa neden olabilir'Son yıllarda iştahsızlık vakalarındaki artışın sebepleri arasında çocukların ekran başında fazla vakit geçirmesi, fiziksel aktivitenin azalması ve beslenme alışkanlıklarının bozulmasının rol oynadığını söyleyen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Pınar Karadeniz, “Fast-food tüketimi ve sık atıştırmalık alışkanlıkları ana öğünlerde iştahın azalmasına yol açabilir. Özellikle demir, çinko ve B vitamini eksiklikleri, çocuklarda iştahsızlığa neden olabilir. Demir eksikliği anemisi, iştahsızlıkla birlikte halsizlik ve yorgunluk gibi belirtilerle kendini gösterir” dedi.
İtalya'da iki şirkete Boeing soruşturmasıİtalya'da Boeing'in ‘B787 Dreamliner’ uçakları için bileşenler üreten 2 şirkete, uyumsuz parçalar tedarik ettikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.
“Uykusuzluğu önlemek için kafein tüketimi yatmadan saatler önce sonlandırılmalı”UYKUSUZLUK probleminin sık yaşanan bir durum olduğunun altını çizen Nöroloji Uzmanı Dr. Leyla Polat, “Uyku kalitesini artırmak için haftanın her günü, aynı saatlerde uyumaya çalışılmalıdır. Bunun yanında, kişiyi sakinleştirecek aktiviteler ve meditasyon da uykuya dalmayı kolaylaştırabilir. Uyumadan önce besin alımını durdurmak, kafein alımına saatler önce son vermek de uykusuzluğun önüne geçmeyi sağlayabilir. Aynı zamanda gün içerisinde egzersiz yapmak, elektronik eşyaları yatak odasında kullanmamak da önemli tedbirlerdir” dedi.
TCMB Başkanı Fatih Karahan: Para politikasında sıkılığı korumaya devam edeceğizTürkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan, "Para politikasındaki sıkı duruşumuzu fiyat istikrarı sağlanana kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Bu süreçte iki ana koşul gözetiyoruz. Birincisi, aylık enflasyonun ana eğiliminin belirgin ve kalıcı bir düşüş göstermesi. İkincisi ise enflasyon beklentilerinin öngörülen tahmin aralığına yakınsaması. Her iki kriterde de alınacak bir miktar mesafe olduğunu değerlendiriyoruz. Bu nedenle, para politikasında sıkılığı korumaya devam edeceğiz" dedi.
29 Eylül Dünya Kalp Günü etkinliği yapıldıKardiyoloji Uzmanı Dr. Bahadır Alan, “Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerine baktığımız zaman yıllık 18 milyon civarında kişinin kalp damar hastalıkları ve inme nedeniyle ölümün gerçekleştiğini biliyoruz. 2019 verilerine göre de toplumda kaybettiğimiz insanların yaklaşık yüzde 30-35’i kalp damar hastalığı riski nedeniyle kaybedilmekte. Bu kadar yoğun ve yine ilk sırada yer almaktadır” dedi.
'Paketli gıda tüketimindeki artış kalp krizlerini artırdı'SAağlıklı bir kalp için yaşam tarzına ve beslenme koşullarına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Gürkan Karaca, “Kalp krizi kaynaklı ölüm oranı son yıllarda arttı. Artan hareketsizlik, sağlıksız yaşam koşulları, paketli, ambalajlı, fast- food gıda tüketimindeki artış, hızlı tüketim zincir ürünleri sağlığı da tüketti. Günlük yaşamdaki stres faktörleri, doğadan uzaklaşıp plaza hayatlarına dönüş, gün ışığından uzaklaşma, artan hava kirliliği, tütün ürünleri, elektronik sigara, alkol kullanımı gibi faktörler toplumun kalp sağlığını her geçen gün daha kötüleştiriyor” dedi.
İş Bankası'ndan Uluslararası Atatürk KonferansıTürkiye İş Bankası'nın düzenlediği 'Atatürk Vizyonuyla Gelecek Yüzyıla Bakış' başlıklı uluslararası konferansın ilk gününün ikinci yarısında konuşmacılar bilim, spor ve sanat alanında geleceğe dair görüşlerini paylaştı.
Uzmanı uyardı: Yanlış beslenme ve stres ciddi sonuçlara yol açabilirGASTROENTEROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Murat Kantarcıoğlu, dispepsinin tedavisinde yaşam tarzı ve beslenme alışkanlıklarının büyük önem taşıdığını belirterek, yanlış beslenmenin ve stresin ciddi sonuçlara yol açabileceği konusunda uyardı. Kantarcıoğlu, “Yağlı, baharatlı veya asidik gıdalar tüketmeye devam etmek, az ve sık yemek yememek, sigara ve alkolden uzak durmamak, dispepsi semptomlarını daha da kötüleştirebilir. Bu semptomlar zamanla kronikleşebilir ve yaşam kalitenizi ciddi şekilde düşürebilir” dedi.
Atlı okçuluk tezini, atıyla götürüp teslim ettiErzurum'da Uluslararası Kadın Atlı Okçuluk Dünya Şampiyonu Ayşe Melek Okuyucu (42), geleneksel atlı okçuluk sporcularının stresle başa çıkma tarzları ile kişilikleri arasındaki bağlantıyı bulma amaçlı hazırlığı tezini, eğitim gördüğü Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ne atı 'Gardaş'a binerek götürdü.
‘Her 3 saniyede bir kişi demans hastalığına yakalanıyor'DÜNYADAKİ yaşlı nüfusun artmasıyla birlikte Alzheimer hastalığının da artış gösterdiğini ifade eden Nöroloji Bölümünden Uzm. Dr. Firdevs Kuserli, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, küresel olarak her yıl yaklaşık 9,9 milyon kişinin demans geliştirdiğini belirtti. Bu rakamın her üç saniyede bir yeni vaka anlamına geldiğini ifade eden Kuserli, Alzheimer hastalığına yönelik farkındalık oluşturmanın önemini vurguladı.
Narin'in arkadaşlarının fazla konuşmadıkları raporlandıAile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Psikososyal Destek ekipleri, Narin Güran (8) cinayetinin işlendiği Tavşantepe Mahallesi'ndeki çocukların, fazla konuşmadıklarını, bu durumu bastırmış ya da anlamlandıramamış olabilecekleri veya aileleri tarafından çok sıkı şekilde telkin edildiklerini raporladı.
Umut Bozok: Keşke ikinci golü atsaydım ve maçı alsaydıkTrabzonsporlu futbolcu Umut Bozok, "Çok kötü dönemden geçtim, herkes biliyor. Çalışmaya devam ediyorum ve bugün de hak ettiğimi düşünüyorum. Keşke ikinci golü atsaydım ve maçı alsaydık. Demek ki kısmet buymuş" dedi.
Bilgisayar mühendisi Toktaş: Çağrı cihazlarına saldırı yüksek teknoloji gerektirirKıdemli bilgisayar mühendisi Sema Demir Toktaş, İsrail'in Lübnan'da Hizbullah'a yönelik gerçekleştirdiği iddia edilen siber saldırıyla ilgili değerlendirmede bulundu. Toktaş, "Eğer EMP sinyali cihazın alıcısına ulaşırsa, cihazın elektronik bileşenlerinde aşırı enerji birikimi oluşur ve bu da patlamalara yol açabilir. Böyle bir saldırı yüksek teknoloji gerektirir. İsrail bu kapasiteye sahip" dedi.
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değilSedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
23 yıldır sedef hastası olan Başerener: Çok fazla önyargı ile karşılaşıyoruz ancak sedef bulaşıcı değilSedef Hastaları Dayanışma Derneği tarafından ‘4. Uluslararası Sedef ve Artrit Hasta Deneyim Zirvesi’ İstanbul’da düzenlendi. Psoriasis bilinen adı ile sedef hastalığı toplum tarafından 'bulaşıcı' sanılıyor. Bu nedenle sedef hastaları önyargılarla mücadele ediyor. O hastalardan biri olan Elif Başerener gençliğinde yaşadığı bir olayı şöyle anlattı: “Otobüse bindim. Yanımda duran kişi hemen çocuğunu benden uzaklaştırdı. Bulaşıcı olabilir gel oğlum, dedi. Sedefin bulaşıcı bir hastalık olmadığını topluma anlatmaya çalışıyoruz. Sedef hastalığı hayatın güzelliklerini yaşamaya engel değil." Sertan Tiryaki ise bir dönem kasiyer olarak çalıştığını ancak hastalığı nedeniyle alışverişi bırakıp gidenlerin hatta dokunduğu parayı almak istemeyen müşterilerin olduğunu söyledi.
'Atopik dermatit doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilir'ATOPİK dermatitin doğru tanı ve uygun tedavi ile kontrol altına alınabilen bir hastalık olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özlem Su Küçük, “Atopik dermatit, toplumda bilinen adıyla atopik egzama, gelişiminde genetik ve çevresel faktörlerin rol oynadığı, kronik, kaşıntılı ve tekrarlayan inflamatuvar bir deri hastalığıdır. Dünya genelinde, çocuklarda yüzde 20 ila 25, erişkinlerde ise yüzde 10’a kadar değişen oranlarda görülebiliyor. Bu hastalık nemlendirici kullanımı başta olmak üzere uygun bir deri bakımı ve hastalık şiddetine uygun ilaçlarla kontrol altına alınabilir” dedi.
'Türkiye'de her 7 kadından birinde polikistik over sendromu görülüyor'Polikistik over sendromunun üreme çağındaki kadınlarda sıklıkla görüldüğünü söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Yusuf Aytaç Tohma, "Yumurtlama bozukluğuna, erkeklik hormonu olan androjen hormonlarının artışına ve yumurtalıklarda çok sayıda küçük kist oluşmasına neden olan bir hastalıktır. Ülkemizde her 5-7 kadından birinde görülen polikistik over sendromunda en sık karşılaşılan belirtiler adet düzensizliği, kısırlık, aşırı tüylenme, sivilce artışı, saç dökülmesi, kilo alma ve zor kilo verme şeklinde görülmektedir" dedi. Polikistik over sendromu olan ve doğal yollarla çocuk sahibi olamayan hastaların tedavisinde ilk basamağın sağlıklı beslenme ve spor ile kilo verilmesini sağlamak olduğunu aktaran Doç. Dr. Tohma, "Sonraki adım olarak ise birtakım yumurtlama tedavileri uygulanmaktadır. Bu yaklaşımların doğrultusunda doğal yolla gebelik elde edemeyen hastalar için ise aşılama ya da tüp bebek tedavisi önerilmekte ve başarılı sonuçlar elde edilmektedir" diye konuştu.
Afrika'daki kavgada kulağı kopan hastaya Türk doktorlardan yeni kulakAfrika’da yaşayan Abderezaq Abdela Abdelqadır’ın (29) ekmek fırınında 2 buçuk yıl önce çıkan kavga sırasında sağ kulağı ısırılarak koparıldı. Ülkesinde ilk müdahalesi yapılan hastanın kulağından kopan parça bulunamadı. Kulağın görüntüsünden rahatsız olunca uzun araştırmalar neticesinde 2 ay önce ameliyat için Türkiye’ye geldi. Abdelqadır’a cilt dokusu kazanmak için operasyon öncesinde kulak arkasındaki cilt bölgesine bir balon yerleştirildi. Ardından hastanın kaburgasından parça alınıp, kulağındaki bu bölgeye yerleştirilerek hastaya yeni bir kulak yapılmış oldu. Şu anda sağlık durumu iyi olan hastanın ameliyatı 5 saat sürdü.
Afrika'daki kavgada kulağı kopan hastaya Türk doktorlardan yeni kulakAfrika’da yaşayan Abderezaq Abdela Abdelqadır’ın (29) ekmek fırınında 2 buçuk yıl önce çıkan kavga sırasında sağ kulağı ısırılarak koparıldı. Ülkesinde ilk müdahalesi yapılan hastanın kulağından kopan parça bulunamadı. Kulağın görüntüsünden rahatsız olunca uzun araştırmalar neticesinde 2 ay önce ameliyat için Türkiye’ye geldi. Abdelqadır’a cilt dokusu kazanmak için operasyon öncesinde kulak arkasındaki cilt bölgesine bir balon yerleştirildi. Ardından hastanın kaburgasından parça alınıp, kulağındaki bu bölgeye yerleştirilerek hastaya yeni bir kulak yapılmış oldu. Şu anda sağlık durumu iyi olan hastanın ameliyatı 5 saat sürdü.
'Öğrencilerin en büyük problemi odaklanma'OKULLARIN açılmasına sayılı günler kala dikkat eksikliği ve odaklanma probleminin çocukların sık karşılaştığı zorluklar olduğuna dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Murat Doğan, çocukların akademik başarıları ve sosyal ilişkileri olumsuz yönde etkilenmesin diye tavsiyelerde bulundu. Çocuklar için çalışma ortamlarının düzenlenmesi, sağlıklı alışkanlıkların kazandırılması ve egzersizlerin önemli olduğunu belirten Dr. Doğan, "Özellikle çalışma masasında dikkat dağıtıcı unsurlardan kaçınmak, düzenli beslenme ve yeterli uyku sağlamak, çocukların odaklanmalarını güçlendirebilir" dedi.
'Akdeniz tipi beslenme ile Alzheimer riski azaltılabilir'Türkiye'de yaklaşık 400 bin, dünyada 10 milyon kişide teşhis edilen Alzheimer hastalığının genellikle ileri yaşlarda görüldüğünü belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Emir Ruşen, “Hareketsiz yaşam ve fast- food tarzı beslenmenin bu artışın en büyük nedeni olduğu bilinmektedir. Yüksek kolesterol, kalp damarlarını tıkayarak beyin damarlarına zarar verir ve böylece Alzheimer riskini artırır. Bu yüzden kalp ve damar dostu besinlerden oluşan Akdeniz tipi beslenmeye geçilmelidir” dedi.
Kripto para borsasından eylül değerlendirmesi Küresel piyasalarda yaz sezonu sona erdi ve eylüle ilişkin hareketlilik beklentileri arttı. Bir süredir aşağı yönlü trendin gözlemlendiği ve belirsizliğin hüküm sürdüğü kripto para piyasalarında Bitcoin de 59 bin dolar seviyelerine kadar çekildi. Analistlerin eylülde Bitcoin başta olmak üzere kripto para birimlerinin performansına ilişkin tahminleri de ikiye bölündü. Bitcoin’in eylül performansına ilişkin değerlendirmelerini paylaşan Gate.TR CEO’su Kafkas Sönmez, “Bitcoin, 5 Ağustos'ta küresel piyasalarda yaşanan sarsıntıdan bu yana istikrarlı bir toparlanma yaşayamadı. Bitcoin yatırımcısının umudu eylül ayında. Eylül ayı da tarihsel açıdan yatırımcının yüzünü güldürmese de mevcut koşullar bu yılı diğerlerinden farklı kılabilir" dedi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: Bu etkinlik antidepresan kullanım oranını azaltıyorBeylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Barış ve Sevgi Buluşmaları etkinliğinin antidepresan kullanım oranını azaltma potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Çalık, sosyal ve kültürel etkinliklerin vatandaşların stresini azalttığını ve yaşam kalitesini artırdığını ifade etti.
Stres ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.