Son dakika tavuk eti haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tavuk eti gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tavuk eti haber sayfamızda...
Cevdet Yılmaz: 186 ülkeye 2 binden fazla tarım ürünü ihraç ediyoruzCumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Son 22 yılda Türkiye, 110 milyar dolarlık tarımsal dış ticaret fazlası vermiş. Bugün 186 ülkeye 2 binden fazla tarım ürünü, ayrıca 104 ülkeye yerli tohum ihraç ediyoruz" dedi.
Prof. Dr. Kavaklı: Damar tıkanıklığının büyük bedeli varTromboz, Hemostaz ve Anjioloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Kaan Kavaklı, kanda aşırı pıhtılaşma kaynaklı damar tıkanıklıklarının ciddi rahatsızlıklara neden olduğunu belirtip, "Mesela kalp damarları tıkandığı zaman, kalp krizi olarak karşımıza çıkıyor. Beyin damarları tıkandığı zaman inme şeklinde karşımıza çıkıyor. Oldukça büyük bir bedeli var dedi.
Kanada'ya su ürünleri ihracatındaki kısıtlamalar kaldırıldıTicaret Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile yürütülen 'Gıda ve Tarım İhracatındaki Teknik Engellerin Aşılması (GATE)' Projesi kapsamında, Kanada'ya su ürünleri ihracatında uygulanan kısıtlamaların kaldırıldığı açıklandı.
Ankara’da 11 bin 250 kilo kaçak et ve tavuk ürünü ele geçirildiAnkara'nın Akyurt ilçesinde köfte üretimi yapan 3 işletmeye düzenlenen operasyonda, insan sağlığını tehlikeye sokacak şekilde bulunan 11 bin 250 kilo et ve tavuk ürünü ele geçirildi, 2 şüpheli gözaltına alındı.
10 köpek ile 5 kedinin öldüğü olayda, şüpheli, etleri çocuklara dağıttırmışİzmir’in Selçuk ilçesinde sokak hayvanlarının zehirlenerek öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, güvenlik kameralarına yansıyan 3 çocuğun ifadesiyle belirlenen şüpheli A.S. (53), yakalandı. Çocukların, etleri hayvanlara dağıtmaları için A.S.’nin verdiğini söylemesiyle gözaltına alınan şüpheli, köpek saldırısına uğradığını ileri sürüp, bu nedenle zehirli etleri dağıttırdığını ifade etti.
Mavi Oda İnovasyon Merkezi sağlıkta geleceği şekillendiriyorAnkara Bilkent Şehir Hastanesi’nin kalbindeki Mavi Oda İnovasyon Merkezi, sağlık teknolojilerinde çığır açıyor. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen bu yenilikçi alan, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik destekli cerrahi simülasyonlarla asistanların cerrahi eğitimine katkı sunuyor. Son teknoloji simülatörlerle donatılan Mavi Oda’da, laparoskopik cerrahi eğitimi alan asistanlar, karmaşık prosedürleri risksiz bir ortamda deneyimliyor. Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Levent Öztürk, Türkiye’nin en büyük inovasyon merkezi olan Mavi Oda sayesinde, yıllar önce bu eğitimleri almak için yurt dışına gitmek zorunda kalan hekimlerin artık bir kamu hastanesi bünyesinde bu alanda uzmanlığını geliştirme şansı bulduğunu kaydetti.
Mavi Oda İnovasyon Merkezi sağlıkta geleceği şekillendiriyorAnkara Bilkent Şehir Hastanesi’nin kalbindeki Mavi Oda İnovasyon Merkezi, sağlık teknolojilerinde çığır açıyor. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen bu yenilikçi alan, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik destekli cerrahi simülasyonlarla asistanların cerrahi eğitimine katkı sunuyor. Son teknoloji simülatörlerle donatılan Mavi Oda’da, laparoskopik cerrahi eğitimi alan asistanlar, karmaşık prosedürleri risksiz bir ortamda deneyimliyor. Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Levent Öztürk, Türkiye’nin en büyük inovasyon merkezi olan Mavi Oda sayesinde, yıllar önce bu eğitimleri almak için yurt dışına gitmek zorunda kalan hekimlerin artık bir kamu hastanesi bünyesinde bu alanda uzmanlığını geliştirme şansı bulduğunu kaydetti.
Mavi Oda İnovasyon Merkezi sağlıkta geleceği şekillendiriyorAnkara Bilkent Şehir Hastanesi’nin kalbindeki Mavi Oda İnovasyon Merkezi, sağlık teknolojilerinde çığır açıyor. Türkiye’de bir ilk olarak hayata geçirilen bu yenilikçi alan, yapay zeka ve artırılmış gerçeklik destekli cerrahi simülasyonlarla asistanların cerrahi eğitimine katkı sunuyor. Son teknoloji simülatörlerle donatılan Mavi Oda’da, laparoskopik cerrahi eğitimi alan asistanlar, karmaşık prosedürleri risksiz bir ortamda deneyimliyor. Koordinatör Başhekim Prof. Dr. Levent Öztürk, Türkiye’nin en büyük inovasyon merkezi olan Mavi Oda sayesinde, yıllar önce bu eğitimleri almak için yurt dışına gitmek zorunda kalan hekimlerin artık bir kamu hastanesi bünyesinde bu alanda uzmanlığını geliştirme şansı bulduğunu kaydetti.
'Sıcak havalarda gazlı içecek tüketimi susuzluğu artırır'Sıcak havalarda özellikle bilinçsiz gazlı içecek tüketmenin sağlığı tehlikeye attığını belirten Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, “Gazlı içeceklerdeki kafein idrar söktürücü etki yapar, bu da su kaybını artırır. Şeker oranı yüksek bu içecekler kan şekerinde dalgalanmalara da yol açabilir. Özellikle diyabet, hipertansiyon ve böbrek hastalığı olanlar için bu içecekler risklidir” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sera kurmak isteyen üreticilere 10 yıla kadar vadeli, 10 milyon liraya kadar kredi sunuyoruzBu yıl 4’üncüsü düzenlenen Tarım Ekosistemi Buluşması’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sera kurmak isteyen üreticilere 10 yıla kadar vadeli, 10 milyon liraya kadar kredi sunuyoruz. Büyükbaş süt hayvancılığı yapan işletmelere 5 milyon liraya kadar yatırım kredisi veriyoruz. Küçükbaş üreticileri için ise kredi limiti 600 bin liradan 1 milyon 200 bin liraya çıkarıldı" dedi.
'Tavukta pişirme, temas ve saklamadaki küçük hatalar büyük sağlık sorunları yaşatabilir'Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hilmi Çon, “Tavuk eti, mikroorganizmaların üremesi için ideal koşulları sunan bir besindir. Bu nedenle pişirme, temas ve saklama süreçlerinde yapılan küçük hatalar, büyük sağlık sorunları yaşatabilir” dedi.
'Et ve tavuk iyice pişirilmeli, hijyen kurallarına titizlikle uyulmalı'Son günlerde tavuk eti tüketimi sonucu ortaya çıkan gıda zehirlenmeleri, Salmonella bakterisi kaynaklı enfeksiyonları gündeme getirdi. Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Özge Ünlü, Salmonella bakterisinin az pişmiş tavuk etlerinin tüketilmesi ile ortaya çıkan salgınlara yol açtığını söyledi. Enfeksiyonların önlenmesinde alınabilecek tedbirlere dikkat çeken Ünlü, özellikle tavuk ve etin iyice pişirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Tavuk döner zehirlenmesinde 'salmonella' uyarısı: Ölümle sonuçlanabilirGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, tavuk döner yedikten sonra yaşanan zehirlenmelere ilişkin, "Gıda zehirlenmesi 6-12 saat içerisinde ishal, kusma, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor. Hızla doktora başvurmak lazım. Çünkü özellikle salmonella ölümle sonuçlanabilir" dedi.
Tavuk döner zehirlenmesinde 'salmonella' uyarısı: Ölümle sonuçlanabilirGıda Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Toprak, tavuk döner yedikten sonra yaşanan zehirlenmelere ilişkin, "Gıda zehirlenmesi 6-12 saat içerisinde ishal, kusma, mide bulantısı ve baş ağrısı belirtileriyle ortaya çıkıyor. Hızla doktora başvurmak lazım. Çünkü özellikle salmonella ölümle sonuçlanabilir" dedi.
Tavuk Eti ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.