Son dakika Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı haber sayfamızda...
haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.690 ulastirma ve altyapi bakanligi haberi bulunmuştur.
Port Yarımca, yıllık kapasitesinin 780 bin araç olduğunu duyurduOYAK ile Japon Nippon Yusen Kaisha (NYK Line) grubunun ortaklığıyla 2018 yılında Kocaeli Körfezi'nde kurulan Port Yarımca, 2025 yılında Türkiye'de elleçlenen toplam Ro-Ro hacminin yüzde 20'sini tek başına gerçekleştirdiğini duyurdu. Tesisin yıllık 780 bin araçlık elleçleme kapasitesi olduğu aktarıldı.
İstanbul Boğazı'nda makine arızası yapan gemi kurtarıldıİstanbul Boğazı'ndan geçiş yapan Panama bayraklı kuru yük gemisi makine arızası yaptı. Gemi, bölgeye sevk edilen Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin müdahalesiyle Ahırkapı Demir Sahası’na çekildi.
Bakan Uraloğlu: Yol medeniyettirUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Yol medeniyettir. Yol, bereketin, güvenin, ticaretin ve birliğin ta kendisidir” dedi.
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızasıÇanakkale Boğazı'nda ham petrol tankerinde yaşanan makine arızası nedeniyle başlatılan kurtarma operasyonu için boğaz trafiği çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine saat 09.45'te kapatıldı. Kurtarma operasyonu nedeniyle durdurulan boğaz trafiği güney-kuzey tek yönlü olarak gemi geçişlerine saat 11.10'da tekrar açıldı. Boğaz trafiğinin kuzey-güney yönlü olarak ise saat 15.30'da açılacağı bildirildi.
Havacılık Eğitim Fuarı IFTE 2026 başladıUlaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) ve Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nin (DHMİ) destekleriyle düzenlenen IFTE Uluslararası Havacılık Eğitim Fuarı, Atatürk Havalimanı C Terminali’nde kapılarını açtı. Fuar hakkında bilgi veren organizasyon sorumlusu Murat Herdem, "Havacılık sektörü hızla büyüyen bir sektör. Türkiye'de bütün hava yolu şirketlerinin toplamda 600-700 civarında uçak siparişi var. Yeni hatlar açılıyor ve büyüyen sektörde ciddi anlamda istihdam imkanları ortaya çıkacak gibi görünüyor. Bu fuarda gençler hava yolu şirketlerinden, teknik bakım şirketlerinden, uçuş okullarından geleceklerine yön verecek kararlar noktasında hem bilgi alıyorlar hem de onlara referans olacak şirketlerin temsilcileriyle görüşme fırsatı yakalıyorlar" dedi. Yoğun ilginin olduğu fuar, yarın sona erecek.
Bakan Uraloğlu: Savaşın başlangıcından bu yana 3 gemi, Hürmüz Boğazı'ndan ayrıldıUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Irak'tan yüklediği ham petrolü Malezya'ya taşımak üzere seyir halinde olan 'Ocean Thunder' isimli Türk sahipli gemi dün gece itibarıyla Hürmüz Boğazı'nı güvenle geçerek Körfez'den çıkışını tamamladı. Böylece savaşın başlangıcından bu yana Körfez'de bekleyen 3 gemi Hürmüz Boğazı'ndan güvenle ayrılmış oldu" dedi.
Belediye Başkanı Alemdar: Adapazarı-Hendek arası demiryolu ulaşımı için ilk adım atıldıSakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Adapzarı-Hendek hattına demiryolu ağı kazandırılması için ilk adımın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından atıldığını açıkladı. Alemdar, "İnşa edilecek demiryolu hattının proje ihalesi gerçekleşti. İhalenin tamamlanmasıyla yatırım programına alınacak hattın projesi çizilecek ve ardından süreç hızla ilerleyecek. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.
Müslüm Gürses hologramı, Türk Telekom 5G ile AKM’de sahne aldıTÜRK Telekom, 1 Nisan’da kullanıma sunulacak 5G teknolojisine dair vizyonunu Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilen 5G gala gecesinde kamuoyuyla paylaştı. ‘Herkes için 5G’ vizyonuyla müşterileri için eşit bir dijital gelecek inşa etmeyi hedefleyen Türk Telekom, 81 ili uçtan uca bağlayan fiber altyapısı, müşteri deneyimi odaklı mobil stratejisiyle 5G deneyimini Türkiye’nin her köşesinde herkes için sunmaya hazır olduğunu duyurdu. Şirket, 5G’nin sunduğu ultra düşük gecikme, yüksek hız ve eş zamanlı bağlantı özelliklerinden faydalanarak hologram teknolojisi sayesinde de hayatını kaybeden sanatçı Müslüm Gürses’i sahneye taşıdı. Yapay zeka aracılığıyla daha önce hiç söylemediği yeni şarkılara ses veren Müslüm Gürses’in 5G tabanlı hologramı sanatçılarla konser verdi.
Bakan Uraloğlu: 5G hizmeti, 1 Nisan'da başlayacakUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 31 Mart’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenecek törenle Türkiye’nin 5G’ye geçişinin ilan edileceğini duyurdu. Uraloğlu, "1 Nisan 2026’da 81 ilimizde 5G hizmeti kademeli olarak başlamış olacak. 2 yıl içerisinde ülkemizin her bir noktasında 5G hizmetini yaymayı hedefliyoruz" dedi.
Bakan Uraloğlu: Gökbey, TİP sertifikasına kavuştuUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Gökbey, tam 10 yıllık yoğun bir süreç sonunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğümüzün verdiği TİP sertifikasına kavuştu” dedi.
Bakan Uraloğlu: Projelerimizle dev bir tasarruf sağlıyoruzUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Isparta'da açılışı yapılan Şehit Orhan Burak Büyükçaylı Farklı Seviyeli Kavşağı ile Dörtyol-Şarkikaraağaç Yolu projelerine ilişkin, "Bu projelerimizle toplamda zamandan 128,2 milyon lira, akaryakıttan 47,5 milyon lira olmak üzere yıllık 175,7 milyon liralık dev bir tasarruf sağlarken, karbon emisyonlarını 2 bin 332 ton azaltarak Isparta'nın doğasını koruma altına aldık" dedi.
Bakan Uraloğlu: Türk sahipli 14 gemi Hürmüz'de bekliyorUlaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hürmüz Boğazı'nda Türk bayraklı gemi olmadığını belirterek, "Türk sahipli 15 gemimiz vardı; 1 tanesini İran makamlarıyla, İran limanını kullandığı için müsaade alıp geçirdik. İran tarafıyla temas halinde olmaya çalışıyoruz. 14 gemimiz bekliyor, herhangi bir problemleri şu anda yok" dedi.
Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.