Yeditepe

Yeditepe

Son dakika yeditepe haberleri ile ilgili DHA'ya eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yeditepe gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yeditepe haber sayfamızda...

Yeditepe

haber başlıkları altta listelenmiştir. Son dakika haberleri de dahil olmak üzere şu ana kadar eklenen toplam 1.591 yeditepe haberi bulunmuştur.
“Birinci derece yakınlarında hepatit olanlar mutlaka taramadan geçmeli"
“Birinci derece yakınlarında hepatit olanlar mutlaka taramadan geçmeli"Viral hepatitler bulaşıcı nitelikte olduklarından, toplumsal sağlık açısından büyük riskler taşıyor. Özellikle B ve C türleri, yüz milyonlarca insanda kronik hastalığa yol açarak, karaciğer sirozu, karaciğer kanseri ve viral hepatit kaynaklı yaşam kayıplarının en yaygın nedenleri arasında yer alıyor. Dünya genelinde yaklaşık 354 milyon insanın hepatit B veya C ile yaşadığına ve çoğunun test ve tedaviye erişimin hala mümkün olmadığına işaret eden Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Özlem Alıcı, “DSÖ'nün 2024 Küresel Hepatit Raporu'na göre, viral hepatite bağlı ölüm oranı artmakta ve yılda 1.3 milyon yaşam kaybıyla, ölümcül seyreden bulaşıcı hastalıklar arasında ikinci sırada yer almaktadır" dedi. Dünya Hepatit Günü dolayısıyla açıklamalarda bulunan Doç. Dr. Alıcı, özellikle birinci derece yakınlarında hepatit hastası olanların mutlaka taranması gerektiğini söyledi.
26.07.2024Sağlık-Yaşam
Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü'nde okumak için 10 neden
Sanat ve Kültür Yönetimi Bölümü'nde okumak için 10 nedenSanat ve kültür faaliyetlerine olan ilgi, geçtiğimiz yıllara oranla oldukça arttı. Bu durum sanatsal ve kültürel faaliyetlerin planlanması, organize edilmesi, pazarlanması ve yönetilmesinin de önemini beraberinde getirdi.
25.07.2024Eğitim
TFF'de Genel Sekreterlik görevine Abdullah Ayaz getirildi
TFF'de Genel Sekreterlik görevine Abdullah Ayaz getirildiTürkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, TFF Genel Sekreteri görevine Abdullah Ayaz getirildi.
24.07.2024Spor
Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumak için 8 neden
Kamu Yönetimi Bölümü’nde okumak için 8 nedenToplumun refahını artırmak, ekonomik ve sosyal dengesizlikleri gidermek ve kamu hizmetlerinin etkin bir şekilde sunulmasını sağlamak, kısacası dünyanın daha iyi bir yer haline gelmesini sağlamak ilgi alanınıza giriyorsa Kamu Yönetimi Bölümü, ideallerinizi gerçekleştirmek için atacağınız ilk adımlardan biri olabilir.
24.07.2024Eğitim
Yapay zeka çağında meslek tercihleri
Yapay zeka çağında meslek tercihleriÜniversite tercihi yapacak öğrenciler için önerilerde bulunan Prof. Dr. Yelkin Diker Coşkun, yapay zekâ çağında meslek tercihlerinin değiştiğini ifade ederek, “Yapay zekâ, rutin görevleri yerine getirmede çok başarılı ancak insanın duygusal zekâsını ve yaratıcılığını henüz taklit edemiyor. Ancak finans, hukuk, eğitim, sosyal bilimler ve tıp alanları gelecekte hızlı dönüşüme uğrayacak sektörler olarak görülüyor” dedi.
23.07.2024Eğitim
Antropoloji bölümünde eğitim almak için 9 neden
Antropoloji bölümünde eğitim almak için 9 nedenİnsanı, insanlığı anlamak dünyanın en güçlü devletlerinden en güçlü şirketlerine kadar pek çok güç odağının strateji geliştirmeden önce attığı ilk adımlardan biri. Yeditepe Üniversitesi Antropoloji Bölümü Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Egemen Yılgür, antropoloji bölümünde neden eğitim alınması gerektiğini anlattı.
17.07.2024Eğitim
Uzmanı uyardı: Kronikleşen akıntıların altında üreaplasma yatıyor olabilir
Uzmanı uyardı: Kronikleşen akıntıların altında üreaplasma yatıyor olabilirÜreaplasma bakterileri, cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar (CYBH) arasında önemli bir yer tutsa da birçok kişi bu mikroorganizma hakkında yeterince bilgi sahibi değil. Üreaplasma enfeksiyonunun tedavi edilmediği durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açabilen bir hastalık olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Zeki Salar, cinsel yönden aktif bireylerde hiçbir belirti olmasa dahi yüzde 40-50 oranında bu enfeksiyonla karşılaştıklarını söyledi. Doğru tanı konulamayan ve uygun tedaviyi alamayan hastaların uzun enfeksiyona maruz kaldıklarını ve bu nedenle yaşam kalitelerinin düştüğünü söyleyen. Dr. Öğr. Ü. Salar, özellikle geçmeyen kronik akıntılar ve vajinal enfeksiyonlarda mutlaka üreaplasmanın akla gelmesi gerektiğine işaret etti.
16.07.2024Sağlık-Yaşam
"Uzun yolculuklar emboli riskini artırıyor"
"Uzun yolculuklar emboli riskini artırıyor"Tatil sezonunda özellikle uçak, otobüs ve otomobille yapılan uzun yolculukların sıklığı artıyor. Bu yolculuklarda uzun süre hareketsiz kalmaya bağlı emboli riskinin de artabileceğine işaret eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, yolculuğun süresi uzadıkça riskin de artacağına işaret etti. Akduman, bu sorunun tüm toplumu ilgilendirmekle birlikte, KOAH hastaları, kanser hastaları, obezite sorunu yaşayanlar, kalp hastaları gibi kronik hastalıkları olanlar, hamileler ve doğum kontrol hapı kullananlarda riskin çok daha yüksek olduğuna dikkat çekti.
12.07.2024Sağlık-Yaşam
“Gelecekte donanımlar kalmayacak”
“Gelecekte donanımlar kalmayacak”Teknolojik gelişmeler hem ülkemizde hem de dünya genelinde hız kesmeden devam ederken yazılım sektöründeki değişimler ise dikkat çekiyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Uyumsoft Genel Müdürü Özlem İkiz Arın, “Gelecekte donanımlar kalmayacak. Örneğin telefonlar gibi. Her şey çipe aktarılabilir. Bir süre sonra ise çipe de ihtiyaç duyulmayacak ve frekans iletişimi başlayacak” dedi.
12.07.2024Teknoloji
"Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor"
"Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor"Botulinum Toksini yani yaygın bilinen adıyla botoksun estetik amaçlarla kullanımı bilinse de aslında nörolojik hastalıkların tedavisinde de uzun zamandır kullanılıyor. Günümüzde migren, serebral palsi, distoni ve daha birçok sorunun tedavisinde bu yöntemin kullanıldığını anlatan Nöroloji Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Halide Rengin Bilgen Akdeniz, "Özellikle istemsiz kas kasılmalarında da fayda sağlıyor. Nörolojik bozuklukların neden olduğu istemsiz kas kasılmalarında botoksun kullanım alanı genişliyor" dedi.
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumak için 10 neden
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler okumak için 10 nedenMezunlarına Birleşmiş Milletler ve Dışişleri Bakanlığı gibi prestijli kurumlarda çalışma olanağı sunan Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümleri topluma katkıda bulunmak isteyen öğrenciler için cazip bir seçenek olarak öne çıkıyor. Prof. Dr. Cengiz Erişen bu bölümde neden okunması gerektiğini başlıklar halinde anlatıyor.
8.07.2024Eğitim
Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkat
Çocuk havuzlarından kaynaklanabilecek salgınlara dikkatSezonun açılmasıyla yaz enfeksiyonları da kendini göstermeye başladı. Yaz aylarında havuzların yaygın olarak kullanılmasıyla enfeksiyon riskinin artığını söyleyen Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Manolya Kara, yazın ortak kullanım alanlarının başında gelen çocuk havuzlarına dikkat çekti. Büyük çocuklar hatta erişkinlerin bile bu virüsle enfekte olabileceğine işaret eden Doç. Dr. Kara, bu hastalıktan korunmak için hijyen kurallarına dikkat edilmesi ve belirtilerin erken fark edilmesinin önemini vurguladı.
Yeditepe Üniversitesi’nde Kalite Yönetimi Yüksek Lisans Programı açıldı
Yeditepe Üniversitesi’nde Kalite Yönetimi Yüksek Lisans Programı açıldıYeditepe Üniversitesi Kalite Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı açtı. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) iş birliği ile yürütülecek programla kalite bilincine katkı sağlamak ve bu konuda insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor. Programın önemine dair konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Bu yüksek lisans programımız, öğrencilerimiz ve dışarıdan gelecek katılımcılarla birlikte hem araştırma hem de kalite yönetimini geliştirmek açısından önemli bir açılım olacaktır” dedi.
4.07.2024Video
Yeditepe Üniversitesi’nde Kalite Yönetimi Yüksek Lisans Programı açıldı
Yeditepe Üniversitesi’nde Kalite Yönetimi Yüksek Lisans Programı açıldıYeditepe Üniversitesi Kalite Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programı’nı açtı. Türkiye Kalite Derneği (KalDer) iş birliği ile yürütülecek programla kalite bilincine katkı sağlamak ve bu konuda insan kaynağı yetiştirmek amaçlanıyor. Programın önemine dair konuşan Yeditepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Canan Aykut Bingöl, “Bu yüksek lisans programımız, öğrencilerimiz ve dışarıdan gelecek katılımcılarla birlikte hem araştırma hem de kalite yönetimini geliştirmek açısından önemli bir açılım olacaktır” dedi.
4.07.2024Eğitim
Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nde MS farkındalığını artırmaya yönelik toplantı yapılacak
Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi'nde MS farkındalığını artırmaya yönelik toplantı yapılacakMultipl Skleroz (MS) tüm dünyada çoğunluğu genç ve üretken yaşta 2.5 milyon insanı ilgilendiren bir sorun. Üstelik genç hastalığı olduğu için de toplum sağlığını son derece yakından ilgilendiriyor. Bu konuda farkındalığı artırmak amacıyla Türkiye Multipl Skleroz Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Hastaneleri iş birliği ile 7 Temmuz Pazar günü hasta ve hasta yakınlarına yönelik toplantı gerçekleştirilecek.
"Analitik okuma ve yazma, geleceğin liderleri için geliştirilmesi gereken en önemli özellik"
"Analitik okuma ve yazma, geleceğin liderleri için geliştirilmesi gereken en önemli özellik"Günümüzde bilgiye ulaşmanın, bunu yaymanın ve izleyici toplamanın kolay olduğunu söyleyen Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Doç. Dr. İlkim Büke Okyar, ancak bilginin doğruluğunu değerlendirmek ve onu doğru kullanmanın Z kuşağının pek de ilgisini çekmediğini aktardı. Bilgiyi analiz etmenin çok daha fazla önem kazandığını belirten Doç. Dr. Okyar, özellikle geleceğin liderleri için bunun geliştirilmesi gereken en önemli özellik olduğunu vurguladı.
1.07.2024Eğitim
“Meslek Yüksekokulu mezunları iş dünyasında aranan insan olacak”
“Meslek Yüksekokulu mezunları iş dünyasında aranan insan olacak”Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Düzgün Arslan, Meslek Yüksekokulu mezunlarının sektörde aranan iş gücü olduğunu belirterek “Meslek sahibi olmanın erdemini gençlere anlatmalıyız, bu noktada da ailelerin ve eğitimcilerin rehberlik etmesine ve yol göstermesine ihtiyacımız var” dedi.
27.06.2024Video
“Meslek Yüksekokulu mezunları iş dünyasında aranan insan olacak”
“Meslek Yüksekokulu mezunları iş dünyasında aranan insan olacak”Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğr. Gör. Düzgün Arslan, Meslek Yüksekokulu mezunlarının sektörde aranan iş gücü olduğunu belirterek “Meslek sahibi olmanın erdemini gençlere anlatmalıyız, bu noktada da ailelerin ve eğitimcilerin rehberlik etmesine ve yol göstermesine ihtiyacımız var” dedi.
27.06.2024Eğitim
"Astım ve KOAH hastaları klima kullanırken dikkat etmeli"
"Astım ve KOAH hastaları klima kullanırken dikkat etmeli"Yaz sıcakları ve nem herkes için dayanılmaz olsa da özellikle aşırı sıcak ve nem astım ve KOAH hastalarının semptomlarının kötüleşmesine neden olabiliyor. Bu noktada klima gibi serinleticilerle kontrollü bir sıcaklık ortamının sağlanmasıyla bu semptomların hafifletilmesine yardımcı olabileceğini söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Seha Akduman, hastaların klima kullanırken dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Dr. Öğr. Ü. Akduman, “Hava kalitesini en iyi şekilde koruyan ve tüm evi eşit şekilde soğutan merkezi sistem klimalar, astım ve KOAH hastaları için genellikle en uygun seçenek olarak kabul edilebilir. Merkezi sistem kurulumu mümkün değilse veya daha küçük alanlar için kullanılıyorsa, split klimalar iyi bir alternatif olabilir. Tüm bunların yanında asıl dikkat edilmesi gereken nokta filtrasyon olmalı” dedi.
27.06.2024Sağlık-Yaşam
Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti; şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu öğrendi
Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti; şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu öğrendiAort damarı genişlemesi nedeniyle 7 yıl önce ameliyat olan 70 yaşındaki Yusuf Toplusoy, süreç içerisinde kontrollerini aksatarak, sigara içmeye devam etti. Babasını da aynı hastalıktan kaybeden Toplusoy, bacağındaki ağrı ile hastaneye gittiğinde göğsündeki anevrizma ile eş zamanlı olarak şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu ve felç riskinin de yüksek olduğunu öğrendi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, aort damarı 6 santimetreyi aşan ve hem felç hem ciddi anevrizma patlamasına bağlı hayati bir risk ile karşı karşıya kalan hastanın ölümden döndüğünü ve 3 farklı ameliyat ile sağlığına kavuştuğunu anlattı. Damar sertliği olan hastaların bir kez ameliyat olduktan sonra her şey bitti yanılgısına kapılmamaları gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Selim İsbir, “Hastalar damar sertliğine bağlı gelişen hastalıklar nedeni ile ameliyat olduktan sonra yaşam tarzlarını değiştirmeyip hayatlarında aynı risk faktörlerine yer vermeye devam ederlerse hastalığın tekrar edebileceğini unutmamalılar” dedi.
25.06.2024Sağlık-Yaşam
Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti; şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu öğrendi
Bacağındaki ağrıyla hastaneye gitti; şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu öğrendiAort damarı genişlemesi nedeniyle 7 yıl önce ameliyat olan 70 yaşındaki Yusuf Toplusoy, süreç içerisinde kontrollerini aksatarak, sigara içmeye devam etti. Babasını da aynı hastalıktan kaybeden Toplusoy, bacağındaki ağrı ile hastaneye gittiğinde göğsündeki anevrizma ile eş zamanlı olarak şah damarının yüzde 95 tıkalı olduğunu ve felç riskinin de yüksek olduğunu öğrendi. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, aort damarı 6 santimetreyi aşan ve hem felç hem ciddi anevrizma patlamasına bağlı hayati bir risk ile karşı karşıya kalan hastanın ölümden döndüğünü ve 3 farklı ameliyat ile sağlığına kavuştuğunu anlattı. Damar sertliği olan hastaların bir kez ameliyat olduktan sonra her şey bitti yanılgısına kapılmamaları gerektiğine işaret eden Prof. Dr. Selim İsbir, “Hastalar damar sertliğine bağlı gelişen hastalıklar nedeni ile ameliyat olduktan sonra yaşam tarzlarını değiştirmeyip hayatlarında aynı risk faktörlerine yer vermeye devam ederlerse hastalığın tekrar edebileceğini unutmamalılar” dedi.
25.06.2024Video
"Bayram ikramlarınızın yanına bir bardak su ekleyin"
"Bayram ikramlarınızın yanına bir bardak su ekleyin"Özellikle son yıllarda bayramların sıcak havalara denk gelişi ile ağır yemekler, tatlı tüketimleri, gün yoğunluğu derken su tüketimi ihmal ediliyor. Ancak yeterli su tüketiminin özellikle sıcak havalarda genel sağlık ve yaşam kalitesi üzerinde büyük bir etkiye sahip olduğunun altını çizen Beslenme ve Diyet Uzmanı Buket Ertaş Sefer, ortalama olarak erişkin bir bireyin sıcak havalarda günde en az 2-3 litre su içmesi gerektiğini söyledi. Özellikle uzun bayram tatili boyunca su içmeyi unutmamak gerektiğinin altını çizen Dyt. Sefer, su tüketimini artırmak için bayram ikramlarının yanında bir bardak su için diyerek önerilerde bulundu.
14.06.2024Sağlık-Yaşam
Türk teknoloji firmaları London Tech Week’te
Türk teknoloji firmaları London Tech Week’teLondon Tech Week (Londra Teknoloji Haftası) yoğun katılımla başladı. Start-up'lardan, teknoloji firmalarına kadar geniş bir yelpazede 90’dan fazla şirket bulunan fuarda 20 Türk teknoloji şirketi de YTÜ Yıldız Teknopark öncülüğünde katılım sağladı. Türk teknoloji şirketlerinin uluslararası yatırımcılarla buluştuğu fuarda Türkiye, en büyük pavilyona sahip ülke oldu.
11.06.2024Teknoloji
Polonya, İtalya ve Türkiye’de eş zamanlı ‘Okyanus ve Sular Gecesi’ etkinliği düzenlendi
Polonya, İtalya ve Türkiye’de eş zamanlı ‘Okyanus ve Sular Gecesi’ etkinliği düzenlendiİlk ve orta öğretim okullarında okyanus okuryazarlığını geliştirmeyi hedefleyen SHORE projesi kapsamında Polonya, Romanya, İtalya ve Türkiye’de eş zamanlı olarak ‘Okyanus ve Sular Gecesi’ etkinliği düzenlendi. Program kapsamında atölye çalışmaları, interaktif sunumlar ve eğitici oyunlar aracılığıyla deniz ekosistemlerinin korunması ve okyanus bilincinin artırılması adına önemli bilgiler paylaşıldı.
11.06.2024Eğitim
"Tükenmişliğe çare görülme ve duyulma"
"Tükenmişliğe çare görülme ve duyulma"Tükenmişlik sendromuna ilişkin bilgi veren Klinik Psikolog, Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, tükenmişlik sendromunda umutsuzluk ve depresif özelliklerin görülebileceğine işaret ederek “Tükenmişlik en fazla gösterilen çabanın kimsenin umurunda olmadığı, değersizleştirildiği koşullarda ortaya çıkan bir durum. Bu nedenle kişinin kendi ‘görülme’ ihtiyacının, motive edilme ihtiyacının farkında olması çok önemli. Burada en önemli nokta ‘görülmek-duyulmak’ diyebilirim” dedi.
10.06.2024Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

eğitimyeditepehpvSağlıksınav

Yeditepe ile ilgili olan tüm haber başlıklarını şu an bulunduğunuz sayfa üzerinden takip edebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak isterseniz haber başlıklarına tıklayabilir, daha eski gelişmeleri görmek isterseniz ise sayfanın altında yer alan sayfa numaralarına tıklayabilirsiniz.