Geri Dön
Kültür&Sanat Akbatı’dan 8 Mart’a özel sergi: Vitrinlerin Değişen Yüzü: Sanat

Akbatı’dan 8 Mart’a özel sergi: Vitrinlerin Değişen Yüzü: Sanat

Akbatı’nın, İyilik İçin Sanat Derneği iş birliğiyle gerçekleştirdiği Sanatın İyi Hali Akbatı’da projesinin ilk etkinliği, 8 Mart Kadınlar Günü’nde gerçekleşiyor. Kadın sanatçıların ilham veren yeteneklerini ve gücünü alışveriş merkezinin her köşesine taşıyacak sergi, 4-17 Mart’ta ziyaret edilebilecek.

Akbatı’dan 8 Mart’a özel sergi: Vitrinlerin Değişen Yüzü: Sanat

Akbatı, İyilik İçin Sanat Derneği ile iş birliği yaparak, Sanatın İyi Hali Akbatı’da projesini hayata geçiriyor. Akiş GYO yatırımı olan Akbatı, Türkiye’nin sanat ortamına katkı sunan İyilik İçin Sanat Derneği ile, ‘Sanatın İyi Hali’ projesi çerçevesinde ilk etkinlik olarak ‘Vitrinlerin Değişen Yüzü: Sanat’ sergisini 4-17 Mart tarihleri arasında sanatseverlerle buluşturacak. Hicran Aksöz’ün küratörlüğünde Beyza Toprakçı, Elvan Akcan Güven, Loya Kader Öztürkmen, Nida Nur Erdoğan, Özge Günaydın, Özge Gürkan, Pelin Pekercan, Seher Bedia Yılmaz ve Tolga Turan’ın eserleri, zemin kattaki sergi alanının yanı sıra mağaza vitrinlerinde de sergilenecek.

“AKBATI’NIN HER KÖŞESİNE SANATIN İLHAMINI TAŞIMAK İSTİYORUZ”

Akiş GYO Satış ve Pazarlama Direktörü Didem Hiçyorulmazlar, konuyla ilgili olarak şunları belirtti:

“Akiş GYO bünyesindeki iki alışveriş merkezimiz Akasya ve Akbatı’yı, sadece alışveriş merkezleri olmanın ötesinde, aynı zamanda sanatın canlı olduğu kültür merkezleri olma vasfını taşımalarını hedefliyoruz. Bu doğrultuda İyilik İçin Sanat Derneği ile iş birliğinde önemli adımlar attık. Akasya’da başlayan ve şimdi de Akbatı’da oluşturduğumuz ‘Alenen Sanat’ çatısı altında, İyilik İçin Sanat Derneği ile birlikte genç sanatçılarımıza destek vermekten dolayı oldukça heyecanlıyız. Çok değerli kadın sanatçılarımızın eserlerini sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınların içindeki güç, azim ve yaratıcılığı bir kez daha hatırlayarak, onların ilham verici rollerine vurgu yapan çok değerli eserleri, mağaza vitrinlerinde sergileyeceğiz. Sanatın İyi Hali projemiz sayesinde Akasya ve Akbatı’nın her köşesine sanatın ilhamını taşımayı ve seçkin eserlerle bu 8 Mart’ta kadın emeğinin önemine dikkat çekmeyi amaçlıyoruz.”

“SANATI GENİŞ KİTLELERE DUYURMAK BİZİM İÇİN SON DERECE ÖNEMLİ”

İyilik İçin Sanat Derneği Başkanı Selin Bozkurt ise “Akasya ve Akbatı ile geliştirdiğimiz ‘Alenen Sanat’ projesi, sadece multidisipliner bir platform değil, aynı zamanda hayata geçirdiği çalışmalarla da farkını ortaya koyuyor” dedi. Bozkurt, sözlerini sürdürdü:

“Sanatçılarımız, moda ve tasarım dünyasının sanatla olan birlikteliğini mağaza vitrinlerine yansıtarak, sanata ve kültüre tahsis edilmiş mekânları en etkili şekilde kullanıyor. Bu tür projeler aracılığıyla farklı alanlara odaklanmak ve sanatı geniş kitlelere ulaştırmak, bizim için son derece önemli” diye konuştu.