Geri Dön
Kültür&Sanat Anjelika Akbar’dan cumhuriyetin 100’üncü yılına özel konser

Anjelika Akbar’dan cumhuriyetin 100’üncü yılına özel konser

Cumhuriyetin 100’üncü yılı 23- 29 Ekim tarihleri arasında Akasya’da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Ünlü piyanist ve besteci Anjelika Akbar da etkinlikler kapsamında 29 Ekim’de sahne alacak.

Anjelika Akbar’dan cumhuriyetin 100’üncü yılına özel konser

Cumhuriyet temalı görsel sanatlar sergisinden Atatürk ile hatıra fotoğrafı köşesine, Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar Sanal Sergisi’nden koro dinletisine bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak Akasya’da Cumhuriyet coşkusu, kendine özgü tarzıyla büyük beğeni toplayan, ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar konseri ile sona erecek.

ANJELİKA AKBAR’DAN CUMHURİYETİN 100’ÜNCÜ YILINA ÖZEL KONSER

Resimden müziğe birçok sanatsal etkinliğe ev sahipliği yapan Akasya’da 29 Ekim kutlamaları, kendine özgü tarzıyla büyük beğeni toplayan, Senfonik Orkestra ve Oda Orkestrası ile koro, piyano ve diğer enstrümanlar için 500'den fazla bestesi bulunan Anjelika Akbar’ın zengin repertuarlı konseri ile sona erecek. Aralarında 2002 yılında çıkan Vivaldi'nin “Dört Mevsim” keman konçertolarının dünyada ilk kez solo piyano uyarlaması olan 15 albüm yayınlayan Anjelika Akbar, pek çok ulusal ve uluslararası ödülün de sahibi. Son olarak, Türkiye'de yaşanan, tüm ülkeyi ve dünyayı yasa boğan, 6 Şubat depreminin ardından oluşturduğu, 432 Hertz frekansı ile kaydettiği ve ülkemizde bu tarzda tek ve ilk eser olma özelliğini taşıyan 11 eserin yer aldığı ''Ahenk 432'' albümüne imza attı. Kariyeri boyunca dünyanın birçok ülkesinde sayısız konser vermiş, “Ayvazovski’nin İstanbul’u” ve “Pitoresk İstanbul” gibi projeleri hayata geçiren ünlü besteci ve piyanist Akbar, misafirlere unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşatacak.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Görsel Sanatlar Sergisi / 23-29 Ekim

Atatürk’ün Okuduğu Kitaplar Sanal Sergisi / 23-29 Ekim

Atatürk ile Hatıra Fotoğrafı Köşesi / 29 Ekim

Koro Dinletisi / 29 Ekim, 14.00

Anjelika Akbar Piyano Resitali / 29 Ekim, 19.00