Geri Dön
Kültür&Sanat ‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ sergisi sanatseverlerle buluştu

‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ sergisi sanatseverlerle buluştu

İstanbul Gelişim Üniversitesi, Gelişim Sanat Galerisi’nde 13 farklı ülkeden 33 sanatçının eserlerinin sergilendiği ‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ adlı sergiyi sanatseverlerle buluşturdu. Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen, küratörlüğünü Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun yaptığı sergi, 5 Şubat tarihine kadar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ sergisi sanatseverlerle buluştu

‘Geçmişten Geleceğe Uluslararası Seçmeler’ sergisine; İngiltere, Bulgaristan, Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan, Gürcistan, Rusya ve Slovenya gibi çeşitli ülkelerden 33 ayrı sanatçı eserleriyle katılım gösterirken; resim, grafik, heykel, seramik ve dijital sanat gibi çok farklı tekniklerle üretilmiş eserler sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Küratörlüğünü Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu’nun yaptığı sergi, 5 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek. 

“SANATSAL TASARIM OLMAZSA, BİR ÜRÜN EKSİKTİR” 

Açılış törenine katılan İstanbul Gelişim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, “Üniversitemiz, sanatı diğer bilimlerden ayrı değerlendiriyor; sanata pozitif bir ayrımcılık sağlıyoruz. Çünkü, insanlığın sanata ihtiyacı var. Biz, teknik bilimlerin yanında sanatı ve sosyal bilimleri öne çıkarmaya çalışıyoruz. Medeniyetin üç sacayağı var. Bunlar; sosyal inovasyon, sanatsal inovasyon ve teknik inovasyon. Birisi olmazsa, diğeri olmaz. Diyoruz ki; teknik bilimciler, sanat bilimciler ve sosyal bilimciler büyük projeler etrafında bir araya gelsin. Sanatsal tasarım olmazsa, bir ürün eksiktir, tam değildir. Sanatçılarımızın yaptığı eserlere baktığım zaman; bazılarının doğrudan endüstriyle ilişkisi olduğunu görüyorum. Aslında biz, sanatçıları da sahaya indirelim diyoruz. Yani İGÜ olarak, çıktı esaslı bir eğitim-öğretim arzuluyoruz. Sanat da dâhil olmak üzere; her alanda sayıyı değil, kaliteyi önemsiyoruz” dedi. 

“TEKNOLOJİYLE SANATIN BİRLEŞTİĞİNİ SÖYLEYEBİLİRİZ” 

Sergide bulunan eserlerin hepsinin çalışma tarzı ve anlatımının farklı olduğunu belirten Küratör Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu ise “Sergimizde, dünyada olan biteni buraya taşıyarak global bir yaklaşım sağladık ve sanatseverleri burada buluşturduk. Bazı resimlerde, kompozisyonlarda teknolojik dokunuşlar görüyoruz. Teknolojiyle sanatın birleştiğini söyleyebiliriz. Hedefimiz, sanat kültürünü üniversitemizde yaygınlaştırmak ve iyi bir seviyeye çıkarmak” diye konuştu. 

Sergiye eserleriyle katılım gösteren sanatçılar ise şu şekilde: 

“Ergin Çavuşoğlu, Dimitar Çolakov, Valeri Çakalov, Suzan Çavuşoğlu, Plamen Prodanov, Iliya Ivanov, Hafize Topaloğlu, Ramil Memmedov, Bahtiyar Yusufov, Gianna Kalogianni, Aleksandır Belugin, Pavlina Kopano, Anka Kraşna, İsmet Çavuşoğlu, Metin Kuş, İsmail Avcı, Basri Erdem, Ahmet Özel, Erdem Çağla, Aysun Cançat, Nuri Sezer, Şermin Ayşe Tepe, Dilara Mataracı, Ceren İren, Merve Denizci, Mustafa Günay, Ömer Faruk Söyler, Murat Karaova, Burak Boyraz, Selahattin Ganiz, Erol Yıldır, Zeynep Abacı, Sibel Avcı Tuğal.”