Geri Dön
Kültür&Sanat Hindistan Kültür Günü etkinliği İstanbul Kent Üniversitesi’nde gerçekleşti

Hindistan Kültür Günü etkinliği İstanbul Kent Üniversitesi’nde gerçekleşti

İstanbul Kent Üniversitesi ve Hindistan Başkonsolosluğu’nun iş birliğinde Hindistan Kültür Günü etkinliği üniversitenin Kağıthane yerleşkesinde gerçekleşti. Etkinlikte konuşan İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, misyonlarının gençlere dünya görüşü kazandırmak olduğunu belirtti.

İstanbul Kent Üniversitesi ve Hindistan Başkonsolosluğunun iş birliğinde Hindistan Kültür Günü etkinliği İstanbul Kent Üniversitesi Kağıthane yerleşkesinde gerçekleşti. Etkinliğe İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito , İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlük Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Öğretim Görevlisi Emre Atsü, akademisyenler ve öğrenciler katılım gösterdi. Hindistan’a özel Kuzey-Doğu eyaleti Assam’dan Bilhu halk dansı grubu, Kendra folklor dans şovları ve müziklerinin yer aldığı etkinlikte, Hindistan’da alanlarında ülkenin başarılı kadınlarının fotoğraf sergisi de yer aldı. Gastronomi ayağı da olan programda, Hint mutfağı ve mutfak sanatlarını Hintli şefler tanıtırken, İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları öğrencilerinin hocaları ve öğrencileri ile güne özel Hint yemekleri hazırlayıp, öğrencilerin ve katılımcıların beğenilerine sundu. Öğrencilerin hazırladığı yemekler, jüride bulunan İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Burak Mil, Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito, İstanbul Kent Üniversitesi Genel Sekreteri Tülay Koşucu, Genel Sekreter Yardımcısı Av. Murat Baybalı tarafından tadım yapılarak puanlandı. Kazanan öğrencilere ödülleri takdim edildi. Bollywood filmlerinden “Baahubali, The Beginning” gösterisinin de yer aldığı program, Hindistan Başkonsolosunun İstanbul Kent Üniversitesi kütüphanesine kitap bağışlaması ile sona erdi.

"ÜNİVERSİTENİN ASIL MİSYONU DÜNYAYI GENÇLERE TANITMAK"

İstanbul Kent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Necmettin Atsü, misyonlarının gençlere dünya görüşü kazandırmak olduğunu belirterek "Bugün Hintli dostlarımızı burada ağırladığımız çok başka bir gün. Hindistan Kültür Günü bugün ve bugünü biz Hint dostlarımızla birlikte kutluyoruz. Hindistan Başkonsolosluğunun yardımıyla, onların desteğiyle düzenlenmiş olan bugün de hakikaten iki ülkenin, iki milletin kültürü arasında çok ciddi bir benzerlik olduğu, bu iki kültürün birbirine çok yakın olduğu ve birbirini çok sevdiği gerçeği ortaya çıktı. Biz gençlerimize başka bir perspektif, bir dünya görüşü kazandırmak istiyoruz. Bu sadece eğitim vermekle sadece meslek edindirmekle olacak bir şey değil. Üniversitenin asıl misyonu dünyayı gençlere tanıtmak. Bu fikirle aslında biz yola çıktık. Sadece Hintliler değil biz dünyanın bütün kültürlerini açığız ama bugünün konusu Hintli dostlarımız. Onlarla gerçekten çok hoş bir etkinlik gerçekleştiriyoruz" dedi.

"KENT ÜNİVERSİTESİYLE İŞ BİRLİĞİ YAPTIĞINIZ İÇİN ÇOK MUTLUYUZ"

Hindistan İstanbul Başkonsolosu Mijito Vinito ise "Kent Üniversitesiyle iş birliği yaptığımız için çok mutluyuz. Bugün buraya Hindistan Kültür Günü'nü kutlamaya geldik. Çok çeşitli etkinliklerimiz olacak. Bunlardan bir tanesi halk dansı ve diğer dans gösterileri olacak, ardından müzik performansı gerçekleşecek. Bugün Dünya Kadınlar Günü ayrıca ve bugüne özel Hindistan'da tarihe geçmiş, önemli kadın figürlerin sergisini de gerçekleştireceğiz hemen ardından da yemek yarışmamız olacak. Bunun için katılımcılara özel hediyelerimiz olacak. Grubumuz da Hindistan'dan sırf bu etkinliği gerçekleştirmek için geldi. Çok meşhur bir grup’’ diye konuştu.

"AMACIMIZ ÖĞRENCİLERİMİZE HİNT KÜLTÜRÜNÜN GÜZELLİKLERİNİ TANITMAK"

Etkinliğin amacına dair konuşan İstanbul Kent Üniversitesi Rektörlük Uluslararası İlişkiler Temsilcisi Öğretim Görevlisi Emre Atsü, "Bugün İstanbul Kent Üniversitesi'nin Kağıthane yerleşkesinde Hindistan Kültür Günü etkinliğini düzenliyoruz. Hindistan Cumhuriyet Hükümeti ve Hindistan İstanbul Başkonsolosluğu iş birliğinde düzenlediğimiz bu etkinlikte amacımız aslında öğrencilerimize, idari personelimize, akademik personelimize Hint kültürünün zenginliklerini, güzelliklerini tanıtmak. Öğrencilerimizin, meslektaşlarımızın, akademisyenlerimizin ve üniversitemize misafiri olan herkesin hayata bakış açısını genişletmek, onlara yeni kültür, kültürel ve sosyal etkiler kazandırmak bu etkinliğin amacını oluşturuyor" dedi.