Geri Dön
Kurumsal CarrefourSA’dan Eşarj yatırımları

CarrefourSA’dan Eşarj yatırımları

CarrefourSA, elektrikli araç şarj istasyonu yatırımları kapsamında 25 mağazasında eşarj hizmeti verdiğini duyurdu. Şirket, elektrikli araç kullanıcılarına daha fazla erişim imkanı sunarak önümüzdeki 3 ay içerisinde toplam 40, yıl sonuna kadar ise toplam 60 şarj noktasına ulaşmayı hedefliyor.

CarrefourSA’dan Eşarj yatırımları

Finansal uygulamaları ön planda tutarak, doğa dostu bir geleceğe katkıda bulunmak için ‘Yaşam için Doğrusu’ mottosunu kullanan CarrefourSA, 25 mağazasındaki 31 şarj noktasıyla yılda 20 binden fazla elektrikli araç kullanıcısına hizmet vermeyi hedefliyor.

“HEDEFİMİZ YIL SONUNA KADAR 60 ŞARJ İSTASYONUNA ULAŞMAK”

 “Dünyada ve Avrupa’da artan elektrikli araç kullanımı ile birlikte Eşarj istasyonlarının da sayısının her geçen gün arttığını görüyoruz” diyen CarrefourSA İcra Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Bulut Batum, “Bugün birçok müşterimizin de elektrikli araçları tercih ettiğini gözlemliyoruz. Müşterilerimiz gibi biz de doğa için doğrusunu yapmak istiyoruz. Bu doğrultuda yeni nesil araçların kullanılmasını destekliyor, otoparklarımıza şarj istasyonları kuruyoruz. CarrefourSA olarak ilk kez 2020 yılında Sabancı Holding grup şirketlerimizden EnerjiSA ile başladığımız iş birliğimizde 3 yılda 25 hizmet noktasına ulaştık. Müşterilerimizin tamamen online bir sistem üzerinden kredi kartlarıyla ödemelerini yapabildikleri ve şarj dolumu sırasında CarrefourSA mağazalarında diledikleri gibi zaman geçirebildikleri hizmet ağımızı 2024 yılında büyütmeye devam edeceğiz. Hedefimiz yıl sonuna kadar 60 şarj istasyonuna ulaşmak” diye konuştu.

“YATIRIMLARIMIZLA ÇÖZÜM ÜRETİYORUZ”

2023 yılı Eylül ayında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından yapılan açıklamada da Türkiye'de şarj istasyonu sayısının her ay hızla arttığını belirten Batum, "Toplam 8 bin 861 şarj noktasına ulaşıldığı, ülkemizde de yaklaşık her 14 araca bir hızlı şarj (DC) noktası düştüğü açıklandı. Ancak şarj istasyon noktalarının yetersiz olması elektrikli araç kullanıcıları için bir sorun. Bu yatırımlarımızla ilk aşamada buna çözüm üretiyoruz. Bir diğer sorun ise aracın şarj edilme sürecinde müşterilerin bekleme süresi. 12-13 dakikalık (DC) bir şarj işlemi sonrasında 50 kilometre yolculuk için yeterli olacak şekilde araçlarını şarj edebiliyor. Yüzde 100 dolum için yaklaşık 45-50 dakikalık (DC) bir şarj işlemi gerekiyor. Bu noktada da CarrefourSA Eşarj noktalarıyla araba sahipleri araçlarını şarj ederken diledikleri gibi CarrefourSA mağazasında ve yeme içme deneyim alanlarında keyifli vakit geçirebiliyor” dedi.

“MAĞAZA OTOPARKLARIMIZI EŞARJ NOKTALARINA DÖNÜŞTÜRÜYORUZ”

“Dünya dönüşüyor, gelişiyor ve sürdürülebilir gelecek için doğayla iş birliği yapmamız gerekiyor” diyen Batum, “2020 yılında bu alandaki yatırımlarımız başladığından beri 25 şarj istasyon noktası açılışı gerçekleştirdik. Bu istasyonlardan 20 binden fazla araç, 15 bin saatten fazla faydalandı. 750 ton karbon salınımını önledik, bu tasarruf bizi 2 bin ağaç dikimine eş karbon emisyonundan kurtarmış olduk. Bu kapsamda perakende sektöründe mağaza otoparklarımızı Eşarj noktası haline getirmek için yatırımlarımız hız kesmeden devam edecek. ‘Yeni Neslin Sabancı’sı vizyonuyla doğru adımları atmaya devam ederek, müşterilerimizin de doğaya karşı olan duyarlılıklarına katkı sağlamayı sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.