Geri Dön
Kurumsal İHH Ramazanda 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacak

İHH Ramazanda 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Türkiye dâhil 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacağını duyurdu. Bu yılki faaliyet sloganını “Ramazan Kardeşliğe Çağrı” olarak belirleyen vakıf; iftariyelik ikramları, zekât, fitre, fidye, kumanya ve bayramlık elbise dağıtımlarıyla 3 buçuk milyon kişiye ulaşmayı hedefliyor.

İHH Ramazanda 60 ülkede yardım çalışmalarında bulunacak

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Türkiye’de ve dünyanın çeşitli coğrafyalarındaki 59 ülkede yardım faaliyetleri gerçekleştirecek. Vakıf, iftariyelik ikramlarında ve kumanya dağıtımlarında bulunacak, çocuklara bayramlıklar hediye edecek. Ayrıca, bağışçıların zekât, fidye ve fitreleri de vakıf tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Çalışmalardan; Afrika, Asya, Orta Doğu ve Doğu Avrupa’daki 3 buçuk milyon kişinin istifade etmesi hedefleniyor.

95 BİN AİLEYE GIDA KUMANYASI DAĞITILMASI HEDEFLENDİ

800 TL olarak belirlenen kumanya paketlerinin Türkiye’nin 81 ilinde toplam 50 bin aileye ulaştırılması amaçlanıyor. Yurt dışı çalışmaları kapsamında da toplamda 45 bin ihtiyaç sahibi aileye gıda kumanyası ulaştırılması hedefleniyor. Kumanya paketlerinin içeriği, dağıtım yapılacak ülkelerin beslenme alışkanlıkları dikkate alınarak oluşturuluyor. Türkiye’de dağılacak kumanya paketlerinin içerisinde yer alan ürünler şu şekilde: "Pirinç, şeker, reçel, nohut, bulgur, kırmızı mercimek, Ayçiçek yağı, makarna, arpa şehriye, tel şehriye, tuz, yeşil mercimek, çay, kuru fasulye, pirinç, un, zeytin.”

Öte yandan, vakıf tarafından yurt içinde ihtiyaç sahibi 15 bin aileye de gıda kartı dağıtılması planlandı.

İFTAR SOFRALARI KURULACAK, BAYRAMLIKLAR HEDİYE EDİLECEK

Bağışçılar, yapacakları 130 TL’lik destekle bir kişinin iftarlığını karşılayabilecek. Ramazan çalışmaları kapsamında vakıf tarafından çocuklara yönelik çalışmalar da planlandı. Bu çerçevede, yurt içi ve yurt dışında 100 bin yetim ve ihtiyaç sahibi çocuğa bayramlık kıyafetler hediye edilecek. Hayırseverler, 750 TL’ye bir çocuğun bayramlık ihtiyacını karşılayabilecek. Ayrıca, Ramazan ayı boyunca yetimlere yönelik iftar programları ve 15 Ramazan Dünya Yetimler Günü’ne özel programların düzenlenmesi de hedefleniyor.

İHH, bağışçılardan emanet aldığı zekât ve fitreleri de Ramazanda on binlerce kişiye ulaştırmayı amaçlıyor.