Geri Dön
Politika Ahmet Aras: Emekçilerin sorunlarına toplumcu belediyecilik anlayışıyla çözüm üreteceğiz

Ahmet Aras: Emekçilerin sorunlarına toplumcu belediyecilik anlayışıyla çözüm üreteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, DİSK ve Genel İş tarafından düzenlenen etkinliğe katıldı. Aras, “İşçilerin, emekçilerin sorunlarına halkçı, toplumcu ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çözüm üreteceğiz” dedi.

Ahmet Aras: Emekçilerin sorunlarına toplumcu belediyecilik anlayışıyla çözüm üreteceğiz

CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, Muğla Menteşe Meydanı’nda DİSK ve Genel İş Sendikası tarafından düzenlenen ‘Toplumcu, Demokratik ve Emekten Yana Yerel Yönetimlerle İlgili Taleplerimizi Açıklıyoruz’ etkinliğine katıldı. Etkinliğe DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve Genel İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan katılım sağladı. İşçilerin, emekçilerin sorunlarına halkçı, toplumcu ve sosyal belediyecilik anlayışıyla çözüm üreteceklerini söyleyen CHP Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Aras, "Bizler saraylarda doğmadık. Benim babam çiftçi, annem esnaf. Ben de onların dişinden, tırnağından artırdıkları ufacık gelirle okudum ve bugünlere geldim. Cumhuriyetin eşit bir yurttaşı olarak atamın bize bıraktığı mirası sonuna kadar götürmek için azimliyim, kararlıyım, cesurum. Bizler halk için çalışacağız. Toplumcu belediyecilik yapacağız" dedi.

'500 DAR GELİRLİ AİLENİN ÇOCUĞUNU OKUTUYORUZ'

'Bugün işçi kardeşim, emekli, dar gelirli vatandaşım çocuğunu kreşe göndermek için kırk defa düşünmek zorunda kalıyor' diyen Aras, "Ancak işte sosyal belediyecilik, toplumcu belediyecilik, halkçı belediyecilik bu soruna çözüm bulmak zorundadır. Biz son beş yılda yaptığımız sadece beş tane kreşte beş yüz tane dar gelirli vatandaşımızın çocuğunu okutuyoruz. Onlara sağlıklı, güvenli bir eğitim veriyoruz. Onlara verdiğimiz eğitimin ücreti bir asgari ücretin üçte birinden az bir rakamadır. Bu da şunu gerektirir. Asgari ücretin en az üçte ikisi o ailenin cebinde kalıyor demektir. Sosyal politika böyle olur. O zaman ne olur? Beş yüz çocuk mutlu olur. Beş yüz aile mutlu olur. Beş yüz kadın özgürleşir. Ve o çocuklar laik Türkiye Cumhuriyeti'nin özgür yurttaşları olarak eğitimden eşit faydalanır. Bu türlü girişimleri çoğaltacağız. Muğla'nın her bir köşesinde emekçi kardeşlerim için, emekliler için, dar gelirli vatandaşlarımız için bunun gibi girişimler ve projeler yapacağız. Ücretsiz okullara ve üniversitelere girmek için, sınava girmek için alacakları kursları ücretsiz yapacağım" dedi.

'BELEDİYE BÜTÇESİNİ EMEKÇİLERİMİZLE HAKÇA PAYLAŞACAĞIZ'

Aras, şöyle devam etti:

"Burada emekli kardeşlerim var. Birlikte omuz omuza yangınlarda çalıştığım kardeşlerim var. Salgında herkes evindeyken güvenli bir şekilde otururken ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olmasına rağmen onlara hizmet etmek için canla başla çalıştık. O kardeşlerim de burada. Depremde evini barkını bırakıp depremzedelerin yardımına koşan kardeşlerim de burada. Son beş yılda ve bundan sonra da büyüttüğümüz belediye bütçesini, gelirini emekçilerimizle hakça paylaşacağız. Adaletli bir şekilde paylaşacağız. Bölgemizdeki en iyi toplu sözleşmeleri biz yaptık, çok daha iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.