Geri Dön
Politika Altınok: Bütün şehrin hizmetkarı olacağız

Altınok: Bütün şehrin hizmetkarı olacağız

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, "Ankara'mızın 5 yılı kaybolmuştur. Belediye başkanını Ankara sokaklarında gören var mı? Büyükşehir belediye başkanı bütün Ankara'nın belediye başkanıdır. Bütün şehrin hizmetkarı olacağız" dedi.

Altınok: Bütün şehrin hizmetkarı olacağız

Altınok, seçim çalışmaları kapsamında önce üniversitelerin teknoloji toplulukları üyeleriyle bir araya geldi. Altınok, daha sonra Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. Altınok, seçmenlerin oy vermesi için yakınlarını arayıp ikna etmesini istedi. Gençlere büyük görevler düştüğünü belirten Altınok, "Her gün bir kişiyi ikna ettiysek kardayız; sonra diyecekler ki 'Allah razı olsun, iyi ki Altınok'u seçmişiz.' Çocuklara ve torunlara ve Ankaralılara güzel bir başkentte yaşamanın inşallah keyfini göstereceğiz. Dolayısıyla kendileri için oy isteyin" dedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Keçiören'deki çalışmalarını yetersiz bulduğunu belirten Altınok, "5 yılda Ankara Büyükşehir'in Keçiören'e yaptığı bir şeyi görmedim. Çubuk'a gidiyorum yok, Kalecik'e gidiyorum yok. Akyurt'a gidiyorum yok. Merkez ilçelerimize gittim inanın ilçe belediyelerimiz minnacık bütçeleriyle büyükşehir belediyesinden daha çok iş yapmışlar. Dolayısıyla Ankara'mıza çok eser ve hizmet kazandıracağız. Biz vekil, biz emanetçi olacağız; asıl şehrin belediye başkanı sizlersiniz" diye konuştu.

'SİZLERLE BERABER OLACAĞIZ'

31 Mart seçimlerinin önemine değinen Altınok, "31 Mart'ta çocuklarımız kazanacak. 31 Mart'ta torunlarımız kazanacak. Verdiğiniz oy 5 yıllık değil. Belediye başkanı, şehrin geleceğini planlar, şehrin gelecekteki ekonomisini planlar. Dolayısıyla vereceğimiz oy 5 yıllık bir oy değildir. Ankara'mızın 5 yılı kaybolmuştur. Belediye başkanını Ankara sokaklarında gören var mı? Bir sefer gördünüz mü? Allah için gördüyseniz söyleyin. Büyükşehir belediye başkanı bütün Ankara'nın belediye başkanıdır. Bütün şehrin hizmetkarı olacağız. Dolayısıyla Altınok, yine sokaklarda olacak. Sokaklarda aranızda yanınızda olacak. Yağmur yağsa da kar yağsa da yine sokaklarda sizlerle beraber olacağız" ifadelerini kullandı.

'ANKARA'YA OK GİBİ BİR ADAM LAZIM'

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Keçiören Seçim Koordinasyon Merkezi açılış töreninin ardından Mamak Seçim Koordinasyon Merkezi açılış törenine katıldı. Altınok, Ankara sokaklarını bir taksici kadar bildiğini söyleyerek, "Altınok, sokakların adamıdır, makamın değil. 2 kapımız var; bir hak kapısı bir de halk kapısı. Büyükşehir Belediyesi burada 5 bin konut yapacaktı. Şu ana kadar 240 konut var ortada, o da tam değil. Ankara'ya 'hızlı', 'ok' gibi bir adam lazım. 5 bin konutu yapmak için 50 yıl belediye başkanlığı yapması lazım. Vekaleti emanete verdiğiniz takdirde, hızlı bir şekilde büyükşehrin üstlendiği konutları en geç 2 yılda bitireceğiz. Bir de başlanmayan 10 bin konutumuz var. Hızlı bir şekilde rekreasyon alanları, yeşil alanlar, şelaleler, spor tesisleri yapacağız. Mamak, Ankara'nın vizyonu ve vitrinidir" dedi.

'VATANDAŞI, EV SAHİBİ YAPACAĞIZ'

Söz verdikleri her şeyi yapacaklarını belirten Altınok, vatandaşa daha önce yalan söylemediğini, boş vaatlerde bulunmayacaklarını bildirdi. Mamak'ta da birçok çalışma yapacaklarını belirten Altınok, "Mamak'a da metro getireceğiz. Mamak'ta işsizlik problemini çözeceğiz, Ankara'nın çeşitli bölgelerine organize sanayi bölgeleri yapacağız. Binlerce vatandaşımızı kira öder gibi ev sahibi yapacağız. Büyükşehir Belediyesinin dar gelirli vatandaşa yaptığı bir tane apartman yoktur" diye konuştu.

Ankara'nın birçok yerinde ulaşım problemi olduğunu söyleyen Altınok, otobüs duraklarındaki kuyrukları azaltacaklarını belirtti. Seçimi kazanmaları halinde elektrikli otobüslere geçileceğini aktaran Altınok, hem hava kirliliğinin azalacağını hem de mazottan tasarruf sağlanacağını söyledi. Sosyal destekleri artıracağını belirten Altınok, "Emeklilerimize 5 bin lira, et parası 2 bin 500 lira vereceğiz. İsteyen etini alsın isteyen sütünü isteyen kıyafet alsın. Bunlar da Mamak'taki esnaftan alacak. Doğal gaz desteği ise 500 lira yerine 1000 lira olacak" dedi.