Geri Dön
Politika Altınok: Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli

Altınok: Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, "Hani Turgut Altınok adına 600 tane daire vardı. Niye tapuyu çıkaramadılar? Yalan söylüyorlar. Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiçbir şeyi yok" dedi.

Altınok: Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli

Turgut Altınok, Keçiören Belediyesi Atatürk Ankara Milli Mücadele Müzesi'nin açılışına katıldı. Açılış öncesinde basın mensuplarının sorularının yanıtlayan Altınok, Mansur Yavaş'ın kendisine yönelttiği 'Çocuklarınız memur olurken KPSS sınavına girdiler mi?' sorusunun hatırlatılması üzerine, "Mansur Yavaş önce kendi kızına kurduğu şirketi açıklasın. Londra'da kızına kurduğu şirket ve ortaklarını açıklasın. Ona sorun; Londra'daki şirketi hangi parayla almış" dedi.

'BUNLARIN HEPSİ TAZMİNAT ÖDEYECEK'

Altınok, Antalya'da 600 konutu olduğunu iddia eden bir gazetecinin dün televizyonda paylaştığı belgelere ilişkin de "Altınok'un özü bir, sözü birdir. Tamamen yalan, iftira, çamur. Niye 'Turgut Altınok' diye bir tapu çıkaramadılar. Yalanını aslında orada ifşa etti. Bunların hepsinin tazminatlarını ödeyecekler. Yalan olduğu zaten ortada. Hani Turgut Altınok adına 600 tane daire vardı. Niye tapuyu çıkaramadılar? Yalan söylüyorlar. Siz de yalanın üzerine bize soru soruyorsunuz. Yavaş, iddiasını ispat etmediği için istifa etmeli. Söylediği yalanları, çamurları, iftiraları ispat etmediği için bana değil, gidin Yavaş'a sorun. Onun istifa etmesi lazım. Eseri yok, projesi yok, hizmeti yok, Ankaralıya anlatacak hiç biri şeyi yok. Neyini anlatacak?" diye konuştu.

'25 YIL BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPSA YİNE ALAMAZ'

Mansur Yavaş'ın Londra'dan daire aldığını, kızına şirket kurduğunu ve şu anda 25 milyon liralık evde oturduğunu söyleyen Altınok, "Hangi belediye başkanı maaşıyla alabilir bunu? 25 yıl belediye başkanlığı yapsa, hiç parayı harcamasa yine alamaz. Bana niye soruyorsunuz? Gidin ona sorun. Belgelerde 'Altınok' diye bir isim var mıydı? Gördünüz mü bir tapu? Mal varlığını ben veriyorum. 'Turgut Altınok adına tapu varsa bulun getirin' dedim; Antalya'da 600 tane. İstifa etmeyen namert ve şerefsizdir. Ama bunu iddia edenler de namert ve şerefsizdir. Yine sözümdeyim. Hem yalan söylüyorlar hem ispatlayamıyorlar hem de attıkları çamur, yalan içerisinde boğuluyorlar. 'Turgut Altınok' diye bir tapu yok Antalya'da. Bunların istifa etmesi lazım, özür dilemesi lazım. Zerre gazeteciyse, zerre televizyoncuysa, zerre ahlakları, edepleri varsa seyrederler ve 'Yalan söyledik, sana çamur attık, iftara attık, seçim arası özür diliyoruz' demeleri lazım" ifadelerini kullandı.,

ALTINOK, MÜZE AÇILIŞI YAPTI

Keçiören Belediyesi Atatürk ve Ankara Milli Mücadele Müzesi'nin açılışına katılan Turgut Altınok, müze alanının toplam 39 bin metrekare olduğunu belirterek, "Daha önce biz burayı Keçiören Belediye Başkanı iken Milli Emlak Genel Müdürlüğü'nden almıştık. Sonra 2019 yılında tekrar geldiğimde baktım burası başka bir yere gitmiş; rezidans ve AVM planı olmuş. Yani şehrin girişi, kentin girişi, rantın en yüksek olduğu yer. Tabii burada eski Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a da teşekkür ediyorum. Buranın bize verilmesini istiyoruz dedik kendisine. Kısa sürede 39 bin metrekare alanın peyzaj ve çevre düzenlemesini hızlı bir şekilde yaptık. Önemli olan şudur, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında Atatürk'e ve Milli Mücadele kahramanlarımız başta olmak üzere ve gelecek nesle karşı mesuliyetimizi ifa etmiş olacağız" dedi.

Ankara'ya 5 tane daha müze kazandıracaklarını söyleyen Altınok, "İlki Türk Tarih Müzemiz. En az 200-250 dönümlük bir alanda 7-8 saatte anca gezilebilecek. İkincisi Çanakkale Müzesi. İnşallah hızlı bir şekilde Ankara'nın ruhuna uygun, mekanıyla beraber bir Kent Müzesi. Daha sonra da Kırım'ın ve Çerkesya'nın Gözyaşı Müzesi. Bu müzeleri hızlı bir şekilde Ankara'mıza kazandıracağız. Dahası bununla bitmiyor. Bir de insanlarımızın seyahat edeceği, geleceği, yaşayacağı ormandır, iklimdir, kardır, kıştır, yazdır, bahardır, uzaydır ne varsa; tüm bunları içeren bir de Dijital Müze kazandıracağız. Yani Ankara bir müzeler şehri ve müzeler kenti olacak" diye konuştu.

Konuşmanın ardından müzenin açılışını yapan Altınok, içerideki eserleri inceledi.

GÖLBAŞI VE MAMAK'A ZİYARET

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, Ankara'nın Gölbaşı ve Mamak ilçelerini ziyaret etti. Otobüsten vatandaşları selamlayan Altınok, çocuklara da oyuncak ve top dağıttı. Zaman zaman otobüsten inip vatandaşlarla sohbet eden Altınok, ilçe gezilerinin ardından Altındağ ilçesindeki iftar programına geçti.

'OYUMUZA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok, 'Okul Sorumluları Buluşması' isimli iftar programına katıldı. Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen programda konuşan Altınok, parti teşkilatlarından ve gönüllü vatandaşlardan 31 Mart günü sandıklara sahip çıkmalarını istediklerini belirterek, "Ne kadar tanıdıklarımız, arkadaşlarımız, hemşehrilerimiz, küsen, kızan, darılan varsa onların da gönüllerini alacağız, ikna edeceğiz. İnşallah pazar günü de Ankara'nın makus talihini hep beraber değiştireceğiz. Ankara'yı Yavaş'tan kurtaracağız. Oyumuza sahip çıkacağız. Mesele hem belediye seçimleri hem 2028 seçimleri hem de güçlü büyük Türkiye'nin yoluna yürüyüş seçimleridir. Çalışmayanlara, bu ülkenin değerleriyle uzaktan yakından ilgisi olmayanlara fırsat vermeyeceğiz. Ne yapacağız pazar günü? Önce inanacağız. Başarmak inanmaktan geçiyor" dedi.

'BEŞ YILIMIZ HEBA OLDU'

CHP adayı Mansur Yavaş'ı eleştiren Altınok, "Hizmeti, vizyonu olmayan, projesi olmayan, 'ben Ankara’ya hizmet etmeyeceğim' diyen Yavaş'a 'dur' diyeceğiz. Nereye göndereceğiz onu? Londra'ya göndereceğiz. Londra'da ev var nasıl olsa. Orada da FETÖ'cülerle, PKK'lılarla kol kola resimleri var. Vay dünyanın haline. Bundan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olur mu? Olmadı zaten. 5 yılımız heba oldu, 5 yılımız Ankara'mızın boş yılı oldu" diye konuştu.

'ANKARA'YI SPORUN BAŞKENTİ YAPACAĞIZ'

İftar programının ardından Gençlerbirliği Spor Kulübü'nü de ziyaret eden Altınok'un burada yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Projelerimiz arasında sanayinin başkenti, ticaretin başkenti, tarımın başkenti, sporun başkenti Ankara var. Bütün federasyonlarımız burada. Yani birçok uluslararası yarışmalar var. Ankara'da yapılabilir. Şampiyonalar yapılabilir. Takımlar burada yazın, kışın, sonbaharda, ilkbaharda kamplarını yapabilir. Yani federasyonlarımıza da tesisler yapacağız. Güreş federasyonumuzun ihalesi yapıldı Keçiören'de. Bu federasyonlarımızın yeri, imkanı, sosyal tesisleri olsa Ankara uluslararası yarışmalara, turnuvalara ev sahipliği yapar. Ankara'nın böyle bir potansiyeli var. Keçiören'de birçok halı saha var bunların yüzde 99'u ücretsiz. Yani çocuklarımıza gençlerimize spor yapacakları imkanları sunmak lazım, her türlü desteği vereceğiz, lafta kalmayacak icraat yapacağız. Ankara'yı sporun başkenti yapacağız.”