Geri Dön
PolitikaBakan Güler, Hakkari'de Mehmetçik'le bayramlaştı

Bakan Güler, Hakkari'de Mehmetçik'le bayramlaştı

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'nda bayram namazı kılıp, Mehmetçik ile bayramlaştı.

Bakan Güler, Hakkari'de Mehmetçik'le bayramlaştı

Bakan Güler, Kurban Bayramı dolayısıyla beraberinde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) komuta kademesi ile beraber arife günü Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'nı ziyaret etti. Geceyi burada geçiren Güler ve komutanlar, bayram namazını Komutanlığın mescidinde Mehmetçik ile beraber kıldı. Bakan Yaşar Güler, namazın ardından gerçekleştirilen kurban kesimine katıldı. Bakan Güler ve TSK komuta kademesi daha sonra Mehmetçikle bayramlaştı.

'TÜRK MİLELTİNİN KAHRAMAN EVLATLARISINIZ'

Bakan Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu ile bayram namazını Hakkari Çukurca’daki 2’nci Hudut Tugay Komutanlığında kıldıktan sonra Mehmetçikle bayramlaştı. Mehmetçik'in bayramını tebrik eden Bakan Güler, "Bayramların getirmiş olduğu dayanışma, hoşgörü, sevgi, saygı ve kardeşlik ikliminden ilham alan asil milletimiz, iyi günde ve kötü günde ortak hareket ederek bin yıldır milli ve manevi değerlerimiz etrafında birleşmiş ve ayrılmaz bir bütün olmuştur. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz de bu birlik ve beraberliğimizden aldığı güçle asil milletimizin nice bayramları huzur içerisinde yaşayabilmesi için her türlü çabayı göstermektedir. Bu gayretlerle sağlanan güvenlik ve huzur ikliminin mimarları, bayram günlerinde dahi sevdiklerinden uzakta, büyük bir vazife şuuruyla görev yapan siz fedakar silah arkadaşlarımdır. İcra ettiğiniz bu kutsal görevde; sahip olduğunuz üstün sorumluluk bilinci ve ortaya koyduğunuz büyük emek, her türlü takdirin üzerindedir. Şüphemiz yoktur ki sizler bu kutsal görevinizin başındayken, vatanımızın güvenliği ve huzuru emin ellerdedir. Ve unutmayınız ki yaptığınız görev ne kadar zor olursa olsun, sizler Türk milletinin kahraman evlatlarısınız" dedi.

'TERÖR KORİDORUNU PARÇALADIK'

Bakan Güler, dünya genelinde ardı ardına yaşanan gerginlikler, krizler, çatışmalar ve savaşlar; Türk Silahlı Kuvvetlerinin her an harekata hazır, etkin ve caydırıcı bir güç olmasını ve bu gücünü pekiştirmesini zorunlu kıldığına vurgu yaparak, "Belirsizlik ve tehditlerin asimetrik ve öngörülemez hale geldiği bu hassas dönemde, Milli Savunma Bakanlığı olarak aziz milletimizin güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden, büyük bir azim ve kararlılıkla görevlerimizi ifa etmekteyiz. Belirlediğimiz çok yönlü savunma-güvenlik politikası çerçevesinde şanlı ordumuz, sizlerin özverisi ve fedakarlıklarıyla İstiklal harbimizden bu yana en yoğun ve en etkili faaliyetlerini icra etmektedir. Bu kapsamda özellikle yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadelede elde ettiğimiz tarihi başarılar, ordumuzun harekat kabiliyetini ve gücünü açıkça ortaya koymaktadır. Son yıllarda, terör tehdidinin kaynağında yok edilmesi stratejisi ile Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyindeki terör unsurlarını hedef alan başarılı operasyonlarımızı icra ettik ve terör koridorunu parçaladık.

Şu an, eğer oralarda olmasaydık; örgütün sınırlarımıza yönelik saldırıları, daha önce olduğu gibi devam edecekti ve yurt içinde daha büyük bedeller ödeyecektik" diye konuştu.

'OLDUBİTTİLERE MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK'

Bakan Güler, Hakkari'de güvenlik ve huzur ortamının tesis edildiğine işaret ederek, "Şehrin güzel yaylaları yerli ve yabancı turistleri ağırlıyor. Bölge, spor organizasyonlarına ve festivallere ev sahipliği yapıyorsa; bunlar hep kahraman Mehmetçiğimizin, sınırlarımızın ötesindeki mücadelesi sayesindedir.

Terörle mücadelemiz; etkin ve kararlı adımlarla, örgütün hareket kabiliyetini bitirinceye kadar devam edecek; kim destek verirse versin, oldubittilere asla müsamaha gösterilmeyecektir" ifadelerini kullandı.

Bakan Güler, terör örgütlerine karşı büyük bir cesaretle mücadele ederken, aynı zamanda sınırların emniyetini de en üst düzeyde sağladıklarını belirterek, "Birçok ülkeye de örnek teşkil eden, en gelişmiş teknolojik imkan ve kabiliyetleri haiz hudut emniyet sistemlerimiz, ortaya çıkan ihtiyaçlar ile risk ve tehditlere göre sürekli geliştirilmektedir. 2’nci Hudut Tugayımız ve onun siz değerli mensuplarının, yüksek vazife şuuru ve sorumluluk bilinci ile ortaya koyduğu üstün gayretler, her türlü takdirin üzerindedir. Sizler, buradaki varlığınızla hudutlarımızın ve kutsal vatan topraklarının en önemli güvencesi ve milletimizin gurur kaynağısınız. Tüm bu görevlerimizle birlikte, mavi ve gök vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizi de tavizsiz bir şekilde koruyoruz" dedi.

Bakan Güler, Hakkaride Mehmetçikle bayramlaştı

'ASKERİ AÇIDAN GÜÇLÜ OLMAK ZORUNDAYIZ'

Bakan Güler, Türkiye'nin jeopolitik konumu, bölgesinde ve dünyadaki önemini daha da artırırken, risk ve tehditleri de beraberinde getirdiğine vurgu yaparak, "Böyle kritik bir coğrafyada var olabilmek, her alanda hak ve menfaatlerimizi koruyabilmek, aynı zamanda dünya barış ve istikrarına katkı sunabilmek için en başta askeri açıdan güçlü olmak zorundayız. Çok şükür Türkiye, bu hassas güvenlik ortamında, uluslararası arenadaki etkinliğini her geçen gün artırarak güvenlik mimarisinin ve müzakere masalarının vazgeçilmez bir aktörü haline gelmiştir.

Bakan Güler, Hakkaride Mehmetçikle bayramlaştı

Bugün, ülkemizin ulaştığı bu üstün seviye ile Türk Silahlı Kuvvetleri olarak aynı anda birçok görevi başarıyla icra edebilme kabiliyetimizi, çok iyi idrak etmemiz gerekiyor. Tüm bu geniş yelpazedeki görevleri aynı anda büyük bir uyum, düzen ve başarıyla icra etmemizde ordumuzun her bir ferdi önemli bir rol oynamaktadır. Bu durum şüphesiz, müteakip daha nice kritik görevleri yerine getirme azim ve kararlılığımızı pekiştirmektedir. Bu inanç ve motivasyonla Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına başladığımız bu tarihi süreçte 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz. Belirlediğimiz milli savunma ve güvenlik stratejilerimiz çerçevesinde bekamıza yönelen her türlü tehdit ve tehlikeyi bertaraf etmeye devam edecek, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güvenlik ve istikrar sağlayan bir güç olma konumunu pekiştirecek, dost ve müttefiklerimizle ikili askeri ilişkiler ile savunma sanayi iş birliklerimizi geliştirecek yeni adımları kararlılıkla atacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Güler, Hakkaride Mehmetçikle bayramlaştı

SINIR ÖTESİNDEKİ MEHMETÇİĞE SESLENDİ

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Çukurca'daki 2'nci Hudut Tugay Komutanlığı'nda gerçekleştirilen video konferans toplantısında, bayramda hudut hattı ve sınır ötesinde görev yapan Mehmetçiğe seslendi. Bakan Güler, Türkiye'nin yakın coğrafyası başta olmak üzere dünyada birbiri ardına gerginlikler ve krizler, çatışmalar ve savaşların ortaya çıktığını belirterek, "Belirsizliklerin arttığı, risk ve tehditlerin çok boyutlu bir hale geldiği böylesine hassas bir ortamda, Milli Savunma Bakanlığı olarak ülkemizin ve asil milletimizin güvenlik ve huzuru için gece gündüz demeden azim ve kararlılıkla görevlerimizi icra ediyoruz. Sizlerin de bildiği gibi Silahlı Kuvvetlerimizin en çok odaklandığı; enerjisini ve zamanını en çok harcadığı konu terörle mücadeledir. Özellikle Irak'ın kuzeyi, yıllardır PKK/KCK ve destekçileri tarafından Türkiye'ye yönelik eylemler için kullanılan bir bölge olarak terörün kaynağıdır. Ancak, son yıllarda belirlediğimiz konsept değişikliğiyle 'Terörü kaynağında yok etme' anlayışını uygulamaya koyduk. Sınır ötesinde icra ettiğimiz başarılı operasyonlar ile terör örgütüne ağır darbeler vurduk ve örgütün hareket kabiliyetini bitme noktasına getirdik. Bunda en büyük pay, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizle birlikte kahraman Mehmetçiklerimize aittir" dedi.

'TERÖRLE MÜCADELEMİZİN ETKİNLİK VE İVMESİ DAHA DA ARTACAK'

Terör belasını milletin gündeminden tamamıyla çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Güler, "Nitekim komşumuz Irak ile son dönemde tesis ettiğimiz iş birliği sayesinde, terörle mücadelemizin etkinlik ve ivmesi daha da artacaktır. Suriye'nin kuzeyindeki operasyon sahalarımızda da mücadelemize üstün bir gayretle devam ediyoruz. Bu vesileyle bölgede gerçekleştirilmeye çalışılan oldubittilere asla müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha hatırlatmak isterim. Sonuç olarak terörle mücadelemiz sahada ve masada aralıksız sürdürülecek, icap eden her adım kararlılıkla ve tereddütsüz atılacaktır. Terörle mücadele ile birlikte hudutlarımızın güvenliğini de personel sayısı ve teknoloji bakımından en güçlü tedbirlerle sağlıyoruz. Mavi ve Gök Vatanımızdaki hak ve menfaatlerimizin korunmasına yönelik faaliyetlerimizi de başarıyla ve tavizsiz sürdürüyoruz" diye konuştu.