Geri Dön
Politika Bakan Soylu: Erdoğan’ın Türkiye’sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir

Bakan Soylu: Erdoğan’ın Türkiye’sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir. Vatandaşa hizmette sonuna kadar emrinize amade. Birlikte daha güçlü olacağız. 20 yıldır bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye yanlış istikamet göstermedi. 20 yıldır hiçbir sıkıntının altına sinmedi, korkmadı, ürkmedi" dedi.

Bakan Soylu: Erdoğan’ın Türkiye’sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir

 

Diyarbakır’a gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kaymakamlarla ‘Planlama ve Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirdi. Bakan Soylu, daha sonra beraberindekilerle Çüngüş ve Çermik ilçelerine geçerek esnafı ziyaret etti, AK Parti ilçe teşkilatlarında da partililerle bir araya geldi. 

Bakan Soylu, Çüngüş ilçesinde yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günü kente geleceğini hatırlatarak, "Her zaman olduğu gibi yeni yapılan büyük eserlerin altına imza atacağız. Diyarbakırlı hemşerilerimizle o eserleri buluşturmuş olacağız. Hepimiz büyük bir heyecan duyuyoruz. Sizler, bizler, ülkemiz hepimiz büyük sıkıntılardan geçtik. Bunlar bazen büyük ekonomik sıkıntılar olur, bazen büyük siyasal istikrarsızlıklar olur. Bazen terör olur, anarşi olur. Bazen Amerika’dan, Avrupa’dan küçük düşürmeler, parmak sallamalar olur. Bazen etrafımızdaki coğrafyadan Suriye’den, Irak’a, Afganistan’dan, Pakistan’a kadar maalesef karmaşıklıklar oluyor. Bu ülkede gün oldu insanlar ben dindarım diyemediler. Başörtüsü, kimlik, kıyafet ve insanların kendilerini ifade edebilmeleri bu topraklarda mümkün olmadı. Bir ötekileştirme oldu. Herkesi bir tanımlama oldu" diye konuştu.

‘ARTIK TERÖR DEĞİL, HUZUR HAKİM’

Diyarbakır’da, Şırnak’ta, Hakkari’de artık terörün değil huzurun hakim olduğunu söyleyen Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Bunu hep beraber yaşıyoruz. Çocuklarımız sizin sayenizde, acaba ne olacak diye bir endişe içerisinde değil. Derdimiz, daha fazla üniversiteye gidebilsinler, okulunu bitirdikten sonra işlerinde rahat bir şekilde çalışabilsinler, evlensinler, çoluk çocuk sahibi olsunlar, analarına babalarına hayırlı evlat olsunlar. Derdimiz bir daha onları sıkıntıyla karşı karşıya bırakmayalım. Bizim yaşadıklarımızı, korkularımızı, endişelerimizi, bizi kısıtlamalarını bir daha gelecek döneme çocuklarımıza gençlerimize bırakmayalım. Onlar bizden daha hür olsunlar. Özgür olsunlar. Onlar bizden daha iyi yerde okusunlar, çalışsınlar. Doktor, avukat olsunlar. Bunun kıyısına geldik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ilk günden itibaren ülkemizdeki insanlarımızın hiçbirine ayırım göstermeksizin hizmeti her bir yere yaptı. Geçmişin açığını hep beraber kapatmak zorundayız. Geçmişin bize oluşturduğu açığı birlikte kapatarak güçlü bir ülkeye hep beraber adım atmalıyız. En fazla açık Doğu ve Güneydoğu’daydı. Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradeyle beraber hızla koşarak bu açık kapanıyor. Allah’ın izniyle hep beraber göreceğiz. Huzur daha da artacak, bugünkü üretim daha da artacak. Çocuklarımızın, gençlerimizin geleceğe bakması daha da fazla artacak. Hiç kimsenin korkmadan ben Kürdüm, Türküm, Aleviyim, Sünniyim dediği bir Türkiye, sadece bu topraklara değil, etrafımızdaki coğrafyada, Amerika’nın, Avrupa’nın kurduğu oyunu da mağlup edecek. Huzuru birliği, kardeşliği hep beraber inşa edeceğiz. Bugün dünyada gıda, buğday krizi var. Bunu kim açtı? Recep Tayyip Erdoğan açtı. Avrupalılar, Amerikalılar acaba Tayyip Erdoğan’ın ayağına gelirler miydi bu iş için? Bir kaşık suda bizi boğmak istedikleri apaçık ortada. Ama arafta durduğumuz için bizi bugüne kadar karıştıramadıkları için tıpış tıpış geldiler ve dünyanın bir krizini çözmek Türkiye’ye, Recep Tayyip Erdoğan’a bir şekilde Allah nasip etti."

'VATANDAŞA HİZMETTE SONUNA KADAR EMRİNİZE AMADEYİZ'

Bakan Soylu, cumartesi günü büyük açılışlar olacağını belirterek, "Biz sizin emrinize amadeyiz ve 20 yıldır bu ülkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu ülkeye yanlış istikamet göstermedi. 20 yıldır hiçbir sıkıntının altına sinmedi, korkmadı, ürkmedi ve sadece milletin, Allah’ın önünde eğilirim dedi. Allah’a şükürler olsun, bu bahar dediğimiz günler hepimizle buluştu. Biz daha iyisini yapmalıyız. Bugün Diyarbakır’daki Hakkari’deki huzuru Allah bize nasip edecek, Suriye’de Şam’a, Irak’ta Bağdat’a, etrafımızdaki bütün coğrafyaya da vereceğiz. Amerika ve Avrupa’nın onları getirdiği bu halden onları kardeşleri olarak çekip çıkaracağız. 2 yıldır Türkiye’de 56 bin afet konutu yapıldı. Şu ana kadar 40 bini teslim edildi. Dünyada böyle bir şey yok. Tayyip Erdoğan’ın hiçbir afet yönetiminde nerede bu devlet denilmedi. Allah devletten milletten razı olsun denildi. 500 bin sosyal konuttan buraya da konut yapılacak. Tayyip Erdoğan’ın Türkiye'sinde imkansız denilen bir şey söz konusu değildir. Vatandaşa hizmette sonuna kadar emrinize amadeyiz. Birlikte daha güçlü olacağız. Türkiye artık el açan bir Türkiye değil" ifadesini kullandı.

ÇERMİK'TE KONUŞTU

Çüngüş’teki programının ardından Çermik ilçesine geçen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada esnaf ziyareti yaptı, AK Parti ilçe binasında partililerle bir araya geldi. Bakan Soylu, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’nin uzun yıllardan beri ekonomik saldırılarla karşı karşıya kaldığını belirterek, Irak’tan Suriye’ye kadar neredeyse Amerika’nın Avrupa’nın baskısı altında kaos, istikrarsızlık, kargaşa bunların hepsini yaşadı. Son 2,5 yılda hiçbirimiz maske takacağız, birbirimizle tokalaşamayacağız, sağlıktan dolayı sokağa çıkma yasağı olacak, diye düşünmezdik. Bugün Avrupa Birliği’nin bir temsilcisi kendilerini eleştiriyor. Diyor ki; ‘Enerjiyi Rusya’ya bağladık. Amerika’ya bağladık. Çocuk yapmadığımız yetiştirmediğimiz için istihdamı da Ortadoğu’ya bağladık.’ Vizyonları bu kadar. Dünyada bütün bunların çok kısa sürede başımıza gelebileceğini hiç kimse tahmin etmiyordu. Avrupa ve Amerika buğdaya ihtiyaç duyacak, Tayyip Erdoğan’ın ayağına gelecek. Diyecek ki, Allah’ını seversen Rusya ile Ukrayna’yı anlaştır da şu buğday krizini çöz. Hayatta Türkiye’nin ayağına gelmezlerdi. Biz ayakta durduğumuz için tıpış tıpış Tayyip Erdoğan’ın ayağına geldiler. Erdoğan bütün dünyaya o gıda krizinin nasıl çözülebileceğini gösterdi. Güya Amerika, Irak’a demokrasi getirecekti. Bugün orada kardeşlerimiz sıkıntılı. Bize sadece Diyarbakır’ın Çermik’in huzuru yetmez. Bize Tunceli’de, Hakkari’de, Diyarbakır’da çocuklarımızın üniversiteye gitmesi yetmez. Eğer Suriye, Şam, Irak, Bağdat, Erbil, Afganistan, Pakistan huzur içerisinde olmazsa Amerika eliyle bu ülkeleri karıştırırlarsa o istikrarsızlık her ne kadar huzurlu olursak olalım, yarın gelip bizi de bulacaktır. Tayyip Erdoğan’a ne derlerse desinler. Tarih Erdoğan’ı kendi ülkesini sadece kalkındırmak için mücadele eden, dik gezen adam, diye yazacak. Bizim terörün dışında hiç kimseye karşı söylediğimiz bir söz yok. Ona adım attırmadığımız zaman, çocuklarımız okula gidiyor. Çocuklarımız mühendis, doktor, avukat oluyor. Bir taraftan Diyarbakır’ı bir taraftan Doğu ve Güneydoğu’nun yıllarca geri kalmış olmasının tarihini başka bir tarihe koymuş olduk. Bunu hep beraber sağlıyoruz. Eğer bizim milletimize inanmasak, güvenmesek, Amerika’ya güvensek onların büyükelçileriyle masada bu ülkeyle ilgili pazarlık yaparsak, bu ülkenin başından dert eksik olmaz. Ne öldürür ne de oldururlar. İkisinin ortasında bizi yıllarca götürürler dedi.

‘TAYYİP ERDOĞAN BU ÜLKENİN DEVRİMCİSİDİR’

"Bizim doğal gazımız inşallah memleketle buluşacak" diyen Soylu, şöyle devam etti:

"Yakında inşallah petroller memleketle buluşacak. Yerli arabamız da memleketle buluşacak. Biz sınav dünyasında olduğumuzu biliyoruz. Bizim biraz sonra ne yaşayacağımızı bilmiyoruz ama bizden sonraki nesillere bizim yaşadıklarımızı bırakmayalım. Yüzde 8 binlik faizlerle bu ülke, bir gecede günde 5 bin kişinin bankalarda atıldığı günler yaşadık. Emekli maaşları ödenemiyordu. Uçağa bu ülkenin ancak 1’inci sınıf insanları binebiliyordu. Bugün ülkenin 57 yerinde havalimanı var. Bugün Doğu ve Güneydoğu’nun her yerinde üniversite, hastane, spor tesisleri, yollar var. Doğu ve Batı arasındaki farklılıkları kaldıran ve 'Ben bu ülkenin 1’inci sınıf vatandaşıyım' dedirten anlayışı Tayyip Erdoğan getirdi. Tayyip Erdoğan bu ülkenin sadece Cumhurbaşkanı değildir, barış adamıdır. Her zaman söylüyorum Tayyip Erdoğan bu ülkenin devrimcisidir.” 

‘DEMEK Kİ HUZURA KARDEŞLİĞE İHTİYAÇ VARMIŞ’

‘Sur Kültür Yolu Festivali’nde bir gecede 50 bin kişinin bir araya geldiğini ifade eden Bakan Soylu, “Demek ki huzura, kardeşliğe ihtiyaç varmış. Üzerimizde vesayet oluşturmaya çalışanlara hep beraber kalkınarak, gelişerek, yarınlara umutla bakarak bir mesaj vermeliyiz. Kim ne söylerse söylesin, kim ne ortaya koyarsa koysun, biz bugünün milleti, birliği değiliz. Biz Müslümanız. Müslümanlar kardeş diye kendi inancımız bize talimat vermektedir. Bunun her iki tarafta da hesabı söz konusudur. Huzuru bize bırakın. Türkiye eski Türkiye değil. Güvenlik görevlilerinin vatandaşa kötü davrandığı, farklı davrandığı değil, herkesin kardeş kardeş olduğu, valinin, kaymakamın, jandarmanın, polisin milletin emrinde olduğu bir Türkiye’deyiz artık. Daha iyisine götürmek bizim görevimiz. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum; Bunu ancak Tayyip Erdoğan’la gerçekleştirebiliriz. 21 yıldır kendisine yapılanlara karşı Amerika’ya, Avrupa’ya diz çökmedi, çökmeyecek de. Milletini hiçbir yerde pazarlık konusu yapmadı. Doğu ve Güneydoğu’yu ülkenin huzurunu, büyümesini pazarlık konusu yapmadı. Bedeli ve sonucu ne olursa olsun, bu mücadeleden vazgeçmedi. Şimdi nereye geldik? Oteller dolu şu an Diyarbakır’da. Ama birileri sürekli fırtına kopartarak, sanki herkesin dövüş içerisinde olduğu bir yermiş. Hiç öyle bir yer değil tarihte de olmadı gelecekte de olmayacak. Bize itimat edin. Bize güvenin. Bugün Hakkari ve Şırnak’a bırakın insanları profesörler ders vermeye gidiyor. Demek ki hepimizin yapabilecekleri var. Bunlarla sınırlı değil daha fazla yapacaklarımız var. Diyarbakır sadece kendine ümit değil. Bağdat, Erbil, Şam, Afganistan, Pakistan’a etrafımızdaki bütün coğrafyaya ümittir"dedi.

'KENDİ GÖBEĞİMİZİ KENDİMİZ KESERİZ'

Biraz daha gayret gösterilmesini isteyen Soylu, şöyle devam etti:

"Biz insanız elbette ki eksiğimiz vardır. Dünya büyük bir ekonomik kriz içerisinde. Dün akşam Hollanda’daydım. Gece saat 2’de geldim sabah 9’da ise Ankara’daydım oradaki Bakan arkadaşım bir Türk kızı olan Adalet Güvenlik Bakanı diyor ki; ‘doğal gaz faturaları 200 dolardı 6 ay önce şimdi bin dolar.’ Bütün dünyada büyük bir sıkıntı var. Bir kardeşiniz olarak söylüyorum; Bu sıkıntılardan Avrupa patinaj yapacak ve Türkiye çıkacak ve bunu bir fırsata dönüştürecek lider Recep Tayyip Erdoğan’dır. Biz gideceğiz. Onlar peşimizden gelecekler. 300 yıllık makası kapatıyoruz. Ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar. Afganistan’a yaptıklarından dolayı Allah onlara ne rezillik verdi kaçarken. O uçaktaki rezilliği gördünüz değil mi? Cenabı Allah’ın tokadı böyledir. Afganistan’da 17 bin hektar uyuşturucuydu 300 bin hektara çıkardılar. Bütün dünyayı oradan eroin bağımlısı yapmak istediler. Bizim ülkemiz üzerinde bu oyunları oynadılar. Tayyip Erdoğan’ın söylediği bir söz var; ‘Ne yaparlarsa yapsınlar biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz.’”

‘ETRAFIMIZDAKİ COĞRAFYAYA DA HUZUR VEREN BİR ÜLKEYİZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çermik programının ardından Ergani ilçesine gelerek esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra AK Parti ilçe teşkilatında partililerle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Soylu, Türkiye’nin huzur veren bir ülke olduğunu belirterek, "Sadece Diyarbakır'a değil etrafımızdaki coğrafyaya da huzur ve moral veren bir ülkeyiz. Hani terör örgütleri gelip esnaflardan haraç alıyorlardı. O günler hepsi bitti. Şimdi daha güzel günlerde yaşıyoruz. Bakın kültür yolu festivali yapılıyor. 10 binlerce insan o festival alanında. Millet huzuru özlemiş. Oh be, onun için Tayyip Erdoğan'a itimat edin. Tayyip Erdoğan'ın milletinin ve Allah'ın önünde eğilmekten başka, ondan güç istemekten başka herhangi bir gücü yok. Tayyip Erdoğan ve bu millet, onlara bir daha bu Müslümanlarla uğraşma fırsatı vermeyecek. Bu ülke için bu millet için çektiklerimizi yeni nesil çekmesin diye onlara bir fırsat vermeyelim. Dinimizle Kürt’lüğünüzle gurur duyun. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan gurur duyun. İnşallah Türkiye olarak, hedeflerimize varacağız." dedi.

Bakan Soylu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cumartesi günü Diyarbakır'a geleceğini belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımız hizmetlerle Diyarbakır'a geliyor. Diyarbakır'da söylediği söz, ortaya koyduğu düşünce, her biri ve her attığı adım sadece Türkiye'den değil, dünya coğrafyasından da takip ediliyor ve izleniyor. Bugün dünyanın saygı duyduğu bir lidere sahibiz. Buradaki dava arkadaşlarımız cumartesi günü kıymetli Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı Diyarbakır'da başım gözüm üstüne diyerek hem o size hem siz onu inşallah güzel bir buluşma ile bir araya gelinecek. Bizim en büyük gücümüz, birliğimizdir. Etrafımızdaki coğrafya ve dünyaya söyleyeceğimiz sözler var. Onun için Allah bizi size mahcup etmesin. 21 yıldır Tayyip Erdoğan bu ülkede büyük devrimler ortaya koymaktadır. Yaptıklarını bugün herkes seven de sevmeyen de oy veren de vermeyen de takdir etmek zorunda kalıyor. İstanbul'da Marmaray yapılırken, 'biz bunu istemiyoruz' diyenler ilk önce geçiyorlar. Avrasya tüneli yapılırken 'ne gerek vardı' diyenler şimdi en öne geçiyor. Bugün kendisi üreten bir Türkiye var. Tüm birlik ve beraberlik içerisinde birlikte ortaya koyalım."

‘YOKLUK İLE VARLIĞIN SINAVINDAYIZ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, beraberinde AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat ile birlikte Sur, Yenişehir, Bağlar ve Kayapınar ilçe teşkilatlarını ziyaret etti. Bakan Soylu partililere hitaben yaptığı konuşmada, 28 Şubat’tan sonra insanların camilere gitmekten korkar olduğunu ifade ederek, "Bunu hep beraber yaşadık. Bu ülkede başörtü takanları ötekileştiren, bu ülkede ben Müslümanım diyenleri ötekileştiren bir anlayış söz konusuydu. Bugün insanlar rahat bir şekilde ben dindarım diyebiliyorlar. Bugün kimsenin kılık kıyafetine bakılmadan istediği yerden istediği hizmeti alabiliyor. Yetmedi insanları etnik kökenlerine göre ayrılıyorlardı. Bugün herkes ben Kürdüm diyebiliyor. Kimsenin kendisini gizlediği, ‘ben Kürdüm ama’ diye başladığı cümleleri kullanmadığı bir Türkiye’yi 21’inci yüzyılın başlarından itibaren, geçmişte karşılaştığımız tecrübelerle beraber bugün Tayyip Erdoğan ortaya koydu." dedi.

'BİZ BİR SINAVDAYIZ'

Bakan Soylu, birçok konuda sınav verildiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bugün batıda ne varsa Doğu, Güneydoğu’da hemen hemen hepsi var. Biz bir sınavdayız. Neyin sınavındayız? Yokluk ile varlığın sınavındayız, zenginlik ile yoksulluğun sınavındayız, makam ile hiçliğin sınavındayız, tevazu ile kibrin sınavındayız. Bizim bir sorumluluğumuz daha var; İyilikleri anlatacağız, kötülüklerden sakındıracağız. Bize ne yetmez? Sadece Diyarbakır’ın huzur yetmez. Çünkü Diyarbakır sadece Diyarbakır değildir. Diyarbakır Erbil, Bağdat, Halep, Şam ile Ortadoğu ile Türkiye’nin her tarafı ile ilişki kurmuş kadim bir şehir. Bizim liderimiz bir devrim lideridir. Devrimleri gerçekleştirmiştir. Kimsenin yapılamaz dediklerini yapmıştır. Kimsenin gerçekleştiremediklerini gerçekleştirmiştir. Onun için bugün Allah’a şükürler olsun. Terörün arkasında kim var? Terörün arkasında Amerika var. Bu kadar net söylüyorum. Bunu burada söylemiyorum. Her yerde söylüyorum. Son 2-3 yılda 2 milyar dolar PYD’ye yardım yaptı. Peki PYD kim? Alman istihbarat raporunda PKK’nın Suriye şubesi konumunda. Yani bir terör örgütüdür. Bütün bunlara karşı yıllarca diz çökertilen Türkiye bütün bunlara karşı dimdik ayakta. Buna hep beraber devam edelim. Diyarbakır’a her geldiğinde hem Diyarbakır’a hem tüm Türkiye’ye büyük mesajlar veren Cumhurbaşkanımız, Diyarbakır’a her geldiğinde eserler ve hizmetler ile gelen Sayın Cumhurbaşkanımız yine Diyarbakır’da bizlerle beraber buluşacak."

'HOLLANDA’DA FATURALAR 5 AY ÖNCE 200 EURO İKEN BUGÜN BİN EURO OLDU’

Dün akşam Hollanda’ya gittiğini hatırlatan Bakan Soylu, "Orada da bir Türk kardeşimiz Bakan. Ben onu ziyarete gittim. Adalet ve Güvenlik Bakanı orada herkesin huzurunda bana şunu söyledi; ‘faturalar 5 ay önce 200 Euro’yken şimdi bin Euro oldu. Bütün dünya sıkıntı yaşıyor ama dünyayı ilk kez böyle yakaladık ve güçlü bir liderle yakaladık. Onlar patinaj yapacaklar Tayyip Erdoğan Türkiye'yi buradan bir fırsatla çıkaracak. Bizim bir tek kırmızı çizgimiz var; O da terördür. Terörünün dışında herkes istediğini söyleyebilir. Herkes istediğini ortaya koysun. Diyarbakır daha yeni başladı. Tarihsel olarak bütün zenginliklerini hem geleceğimize hem de coğrafyamıza nakş edecek. Bunu hep beraber nakş edeceğiz. Geçen gün burada icazet törenine katıldım. Eskiden öyle bir fotoğraf verilseydi kıyamet kopardı. İnadına vereceğiz. Vermeye de devam edeceğiz. 26 tane Hakkarili çocuğumuz bugün tıp fakültesini kazandı. Oh demeyeyim de ne diyeyim ben. Altyapımız kuvvetli olduğu için 1 yılda 150 milyardan 250 milyar dolara ihracatımız çıktı. Sırtlarını Amerika’ya dayamışlar korkuları yok. Oh, Çin’de üretimi yapıyor. Rusya’dan da enerjiyi alıyorlar. Sonra ‘biz büyük devletiz’ diyorlar. Ne olacak bu kış kim donacak. Biz bugün Afganistan’a iyilik treni gönderiyoruz. Pakistan’da sel oldu. Daha 4-5 ayda ancak çekilir diyorlar. Gemi gönderiyoruz. Uçak ve tren köprüsü kurduk” diye konuştu.