Geri Dön
Politika Binali Yıldırım: 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir

Binali Yıldırım: 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, "Göçmenler keyfi bir şey değil, gidecekler. Onların da planı yapıldı. Gittikleri zaman orada yaşam korkusu olmaması lazım. İnsanı bile bile ölüme gönderebilir misiniz? Bu insanlığa sığmaz. Onun için orada bir kuşak oluşturduk. Akdeniz’den Kamışlı'ya kadar 910 kilometre, 35 metre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturduk. Bu süreç başlamıştır, 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir" dedi.

Binali Yıldırım: 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir programı kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya geldi. İzmir'de bir otelde yapılan buluşmada Yıldırım, yaklaşan cumhurbaşkanlığı 2’nci tur seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Son 20 yılda ülkemizde terörün kontrol altına alınması ile beraber Doğu ve Güneydoğu'da yıllardır geri kalan altyapı, sağlık, eğitim hizmetleri eksikliklerini giderme imkanımız oldu. 12 yıl ulaştırma bakanlığı yaptık. Doğu ve Güneydoğu'da yaptığımız işler tam 2,5 kat oldu. İnsanlar, terörden başını kaldıramıyordu. O yüzden yollar, hastaneler yapılamıyordu. Batı ile Doğu arasında bir uçurum meydana getiriyordu. Kardeşliğimize zarar veriyordu, 'Devlet Doğu'yu unuttu, bakmıyor' gibi duyguya kapılıyordu. Batıda 'Bu terör canımız yakıyor, evlatlarımız şehit oluyor. Bunlara hiçbir şey vermeyin' gibi bir kutuplaşma ortamı vardı. 20 yılda yaptığımız onca iş var ama en önemlisi terörün bu ülkenin, Türkiye'nin gündeminden düşürülmesidir. 2010 hendek olaylarından sonra terör Türkiye'nin, hiç kimsenin gündeminde değil. 10'uncu sırada bile değil. İnsanın en kutsal hakkı yaşam hakkıdır. Mülteciler neden geliyor? Can güvenlikleri için koşa koşa geliyorlar. Ayıplamamak lazım. Terör topraklarımızda faaliyet yapamıyor. Bunun kalıcı olarak devam etmesi lazım" dedi.


'TÜRKLERİN, KÜRTLERİN 'PKK' DİYE SORUNU VAR'

Binali Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Terörün faaliyetlerinin, özellikle PKK faaliyetlerinin sona ermesi, bazılarını rahatsız etti ve hoşuna gitmedi. Bunun başında Irak'ı, Libya'yı, Afganistan'ı 'Demokrasi getireceğiz' diye işgal eden, ülkeleri perişan eden emperyal ülkeler Türkiye'de böyle bir hedef ve sevda peşindeler. Türkiye'de terörün amacı ne Kürtlerin derdidir ne Türklerin derdidir. PKK'nın 'Kürtler' diye bir sorunu yok. Türklerin, Kürtlerin, 'PKK' diye sorunu var. Yıllardır kaynaklarımızı tüketti, insansımızı yok etti. Askerimizi şehit etti. Bizi birbirimizden soğuttu, kardeşliğimize zarar verdi. Bunları arka planda bölgemizde, Orta Doğu'da operasyon düşünceleri olan emperyal ülkelerin kaynakları ile yapıyorlar. Türk, Kürt, Laz, Çerkez fark etmez. Bin yıl önce bu topraklarda biz akit yaptık. Birbirimizin mezhebini, etnik kimliğini sormayacağız, yaşadığımız topraklar ortak. Mülkün sahibi Allah'tır. Birbirimizi bağlayan değerlerimiz belli. Rabbimiz bir, peygamberimiz bir, mukaddes kitabımız bir. Biriz, beraberiz, kardeşiz. Bu ölçüleri ortaya koyduktan sonra Kürt'müş, Türk'müş, Laz'mış, Arap'mış ne önemi var? Kürt olarak doğan çocuk kendi mi karar veriyor? Bu ayrıştırmalardan biz çok yara aldık, zarar gördük. Bu topraklarda 1500 yıl geriye gidin isyanlardan neler çekti, kardeş kavgalarından neler çekti? Mezhep savaşlarından Avrupa 100 yıl savaştı. Hiçbir şey elde etmedi. Enerjimizi, kardeşliğimizi büyütmek için kullanmalıyız."

'SEÇİMİN KAYBEDENİ ABD, AVRUPA BİRLİĞİ ÜLKELERİ, FETÖ VE PKK'DIR'

Siyasetin ucunda millete hizmet varsa bir anlam ifade ettiğine dikkati çeken Yıldırım, "Bize verilen desteğe göre destek verseydik İzmir'e çivi çakmazdık. Bunu yapabilir miyiz? Hizmette siyaset olabilir mi? Hizmet insana yapılır. İnsanı yücelt ki devlet yücelsin. 14 Mayıs'ta Kılıçdaroğlu'na İzmir yüzde 63, Cumhurbaşkanımıza yüzde 31 vermiş. İzmir'e bu zamana kadar yapılan hizmetlere bakın. Çevre yolu, şehir hastanesi, Konak Tüneli, Sabuncubeli Tüneli, İstanbul- İzmir Otoyolu, İZBAN, Kuzey Otoyolu'na bakın. Bunlar bizim görevimiz. Oy verdi, vermedi hesabına girmedik. Şimdi de girmeyiz. 28 Mayıs'ta, seçimde herkes kazanacak. Türkiye kazanacak, İzmir kazanacak. Bu seçimin kaybedeni yok. Kaybedeni ABD, Avrupa Birliği ülkeleridir. FETÖ terör örgütü ve bölücü PKK'dır. Zinhar Kürt vatandaşlarımızı PKK ile karıştırmayın. PKK bir ölüm makinesi. Kürt kardeşlerimize de Türklere de en büyük zararı veren budur. Ayrılıklar, ayrıştırmalar bize zarar verir. Kardeşlik bir olmak gücümüzü artırır" dedi.

'GÜVEN VE İSTİKRAR, GÜÇLÜ LİDER VE HÜKÜMETLE OLUR'

"3 gün sonra seçim yapacağız. 14 Mayıs'ta seçim yaptık. Meclisi seçtiniz, karar verdiniz. İzmir'de milletvekillerimizi seçtiniz. Meclis, Cumhur İttifakı çoğunluğuna sahip oldu. 323 milletvekili. Diğer ittifakın da gerçi onların içerisinde bedavacılar girdi. Onları çıkarsak ittifakta bir şey kalmıyor" diyen Yıldırım şöyle konuştu:

"Zahmetsiz yemek olmaz. 37 vekil var emekleri, gayretleri yok ama milletvekili oldular. İzmir'deki CHP'li kardeşlerimiz onlara çalıştı. 28 vekil içinde 10 kişi kaldı. 4 tane içeriye aldığı misafirlere verdiler. Oyu CHP'li kardeşlerimiz verdi. Ülkede güven ve istikrarın devam etmesi çok önemli. Güven, istikrar, öngörülebilirlik olmayan, belirsizlik olan ülkede hiçbir şey düzgün gitmez. Güven ve istikrar güçlü lider ve hükümetle olur. Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2017'den beri devrede. Vaktinde seçim yapıldı. Gönül arzu ederdi ki 14'ünde bu seçim bitsin. İnsanlara bir daha zahmet vermeyelim. Bu milletin kararı. Saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok. İzmir olarak 14 Mayıs'ın telafisini yapabiliriz. Böyle bir fırsat geldi. Yüzde 32'yi yüzde 40 yapabiliriz. Verdiğimiz oy ile geleceğimize karar veriyoruz. Cumhurbaşkanı açık ara önde birinci seçimi tamamladı. Sadece Kılıçdaroğlu ile arasında 2,5 milyondan fazla fark var. Ama Anayasa'ya göre ilk tur için salt çoğunluk yani seçime katılanların yarısından bir fazlasının oyunu alma şartı koyduk. 260 bin oy eksiği var. İzmir'in 3 milyon üzerinde seçmeni var. İzmir, Cumhurbaşkanımıza 964 bin oy verdi. Toplamın 3'te 1'i. İzmir bu açığı rahatlıkla kapatabilir, Türkiye'nin hiçbir yerine gerek kalmadan kapatabilir. Çünkü İzmir'in özeti burada. Bu eksiği biz kapatıp Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı biz seçtik İzmir'de, diyelim."

'PARTİLER YARIŞMIYOR, TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ YARIŞIYOR'

Zorlukların geçmişte de olduğunu bundan sonra da olacağını belirten Yıldırım, "Dünyada belirsizlik var. Bu belirsizliklerde ülkede güçlü lidere, siyasi tecrübeye ihtiyaç var. O yüzden Sayın Cumhurbaşkanımızın bu seçimlerde kazanmasını istemiyorlar. 'Son 20 yılda Türkiye bize itaat eden ülke olmadan çıktı' diyorlar. Cumhurbaşkanımız 200 devlet başkanının olduğu Birleşmiş Milletler'de, 'Size, 5 ülkeye bu hakkı kim verdi? Bu yanlış değişmeli, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Herkes içinden söylerken, Cumhurbaşkanımız bunu aleni söyledikten sonra diğerleri de tekrar etmeye başladı. Ezilen mağdur milletlerin hislerine tercüman olan bir Türkiye ve bir lider var. Cumhurbaşkanımıza haksızlık yapılıyor. Elimizi vicdanımıza koyalım. En büyük hak yaşam hakkıdır. İnsanlar köyüne, yaylasına gidemiyordu. Can korkusundan evladı dağa çıkıyor, akıbeti belli değildi. Hiçbir şey yapmadıysa Erdoğan ve arkadaşları bu akan kanı durdurdu, alçak terörü kontrol altına aldı. Bizim seçimimiz bir parti seçiminden çok daha büyük bir boyut kazandı. Partiler yarışmıyor, Türkiye'nin geleceği yarışıyor. İzmir'de yapacağımız güzel çıkış Türkiye'de dalga dalga yayılacak hem İzmir kazanacak hem Türkiye kazanacak. Bu seçimin kaybedeni olmayacak. Tek üzülecek olan FETÖ, PKK terör örgütü ve onların arkasındaki ağababaları. Onların dışındaki bu seçimden herkes kazançlı çıkacak. Biz de bu terör örgütlerin hepsiyle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

'BURADA KALACAK DEĞİLLER'

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu coğrafya bizim kaderimiz, başka bir yere gitme şansımız yok. İstismar edilen şeyler var. Göçmenler keyfi bir şey değil, gidecekler. Onların da planı yapıldı. Gittikleri zaman orada yaşam korkusu olmaması lazım. İnsanı bile bile ölüme gönderebilir misiniz? Bu insanlığa sığmaz. Onun için orada bir kuşak oluşturduk. Akdeniz'den Kamışlı'ya kadar 910 kilometre, 35 metre derinlikte güvenlik kuşağı oluşturduk. Orada evler yapıldı, okullar yapılıyor. Yerel polis eğitildi. Kamu hizmetleri hazırlandı. Peyderpey gidiyorlar. Suriye'de barış sağlanır da biliyorsunuz Esad sadece ülkenin 3'te 1'ine hakim belirli bir etnik gruba hitap ediyor. Ülkenin tamamına hitap eden bir yönetim tesis edilirse, bunun için biz de Rusya da İran da çalışıyor; süreç çok daha hızlanacak, inşallah onlar da memleketine gidecek. Bu vatan başka bir şeydir. Bunlar gidecek, burada kalacak değiller. Tabii ki biz kendi vatandaşımızın hak ettiği imkanları onlara verecek değiliz. Bu abartılıyor, istismar ediliyor. Bu süreç başlamıştır, 1 milyon mülteci gidecek noktaya gelmiştir. Çünkü orada evler, okullar yapıldı, İdlib'in kuzeyinde okular kurudu. Oraya yerleşiyorlar. Bu süreci Cumhurbaşkanımızın kuracağı hükümet takip edecektir."

'ENFLASYON, ÜLKEDE OLABİLECEK EN KÖTÜ ŞEYDİR'

Yıldırım, "Ekonomik sıkıntıları yok sayamayız. Bu sıkıntı bütün dünyanın sıkıntısı. Covid-19'dan sonra peydah oldu. Bunun da doğal sonucu enflasyon. Enflasyon nedir bilmeyen ülkelerde 10 kat enflasyon oldu. Bizim 90'lı, 70'li, 80'li yıllardan yüksek enflasyon tecrübemiz var, meseleye daha sakin yaklaşabiliyoruz ama onu da düşüreceğiz. Bu doğru yol değil. Enflasyonu kontrol altına alıp, taşların yerine oturmasını sağlamamız gerekiyor. Enflasyon, ülkede olabilecek en kötü şeydir. Haksız servet transferidir. Bununla da mücadelemiz devam edecek. İnşallah 28 Mayıs'tan sonra oluşan güçlü irade ile cumhuriyetimizin 100'üncü yılına iyi çıkış yapacağız. Bunu da sizlerle başaracağız" diye konuştu.

MUHTARLAR VE STK TEMSİLCİLERİ İLE BULUŞTU

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin kanaat önderleri ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bir araya gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Buca ilçesine geçti. Burada muhtarlar ve STK temsilcileri ile buluşan Yıldırım, Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı'nın yoğun bir kampanya dönemi yaşadığını söyledi. 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimi yapıldığını belirten Yıldırım, "Her iki seçimde Türkiye'de milletimiz 'Cumhur İttifakı' dedi ve 323 milletvekilini Mecliste bizim ittifakımıza verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan açık ara birinci oldu. Kılıçdaroğlu ile arasında 2.5 milyondan fazla oy var. Anayasa 50 artı 1 şartından dolayı seçim tamamlanamadı. Pazar günü yapacağımız seçim bu şartı yerine getirmek olacak. 260 bin oy lazım. Buca bile bunu tek başına halledebilir. Geçen seçimde 'Ben oy vermedim' diye pişmanlık duyan varsa önünüze bir fırsat geldi bunu değerlendirin. Türkiye 100'üncü yılına girerken demokratik bir şekilde seçimini yapsın ve 100'üncü yılda yönetecek kadroları belirlesin istedik" dedi.

Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Seçim tarihleri açıklandıktan sonra Millet İttifakı'nın benim tabirimle 'menfaat ittifakının arkasında güçler var. PKK dağ kadroları 'Tayyip Erdoğan gitsin' diye avaz avaz bağırıyor. Niye Gitsin? 'İHA'lar ve SİHA'lardan kafamızı dışarı çıkaramıyoruz' diyorlar. Çıkarıp, ne yapacaksın sivil insanları öldüreceksin. Mehmet’imizi şehit edeceksin. Terörle ilgili aldığımız tedbirler bunların canını yakmış. FETÖ'cüler o koroya katıldılar."

'İZMİR'DE SAĞLIK ADINA, ULAŞIM ADINA NE VARSA ALTINDA BİZİM İMZAMIZ VAR'

İzmir'de yerel yönetimlere eleştirilerde bulunan Yıldırım, "İzmir'de 25 yıldan fazla yerel yönetimlerde Cumhuriyet Halk Partisi var. Onun belediyeleri var. İzmir'in hali ortada. 2014'te aday oldum. 'Kentsel dönüşüm' dedim, 'rantsal dönüşüm' dediler, önümüzü kestiler. Deprem oldu, 117 canımızı verdik. O çalışmaları başlatsaydık bugün başka bir İzmir görecektik. Konak Tüneli'ni yapacaktık, mahkemede soluk aldılar. Statları yapacağız, mahkemede soluğu aldılar. İzmir'de sağlık adına, ulaşım adına ne varsa altında bizim imzamız var. Depremzedelere ev vermişler, oy çıkmadı diye kapı dışarı ediyorlar. İnsanlıktan nasibini almamışlar, insanlık bu değil. Bunlara insanlık dersi gösterme zamanı geliyor. İzmir'de kimin ne eseri var diye bakarsak Kılıçdaroğlu ile belediyelerinin eseri var mı? Eseri olmayanın yerinde yeller eser" dedi.

TAKSİCİLERİN TALEPLERİNİ DİNLEDİ

Yıldırım, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nı ziyaret ederek taksici esnafın taleplerini dinledi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ve taksici esnafın yer aldığı ziyarette konuşan Binali Yıldırım, Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) konusunu başbakanlığı döneminde iki defa uzattıklarını belirtip, "Ama şimdi Cumhurbaşkanımız daha cömert davrandı, hepsini kattı. Onun bu cömertliğine karşılık vereceğiz, daha cömert olacağız. Söz veriyorum" diye konuştu.

ERDOĞAN İLE MAHALLE SAKİNLERİNİ TELEFONLA GÖRÜŞTÜRDÜ

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, İzmir’in Menderes ilçesi Küner Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu. Etkinlikte Yıldırım’ın yanı sıra MHP İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti milletvekilleri Şebnem Bursalı ve Mahmut Atilla Kaya yer aldı. Yıldırım, vatandaşların yoğun ısrarı üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, "Burası İzmir’in Küner Mahallesi. Burası İzmir’in mahalleleri arasında en yüksek oyu veren yer. Pazar günü de yüzde 95’i taahhüt eden bir mahallemiz. Ben 'Sayın Cumhurbaşkanımızı sizinle görüştürmeye çalışacağım ama bu size pahalıya mal olur' dedim. Onlar da ‘Yeter ki sesini duyalım’ dediler. Biliyorum, Sivas’ta programdasınız. Ben sizi Küner halkıyla baş başa bırakıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da telefondan mahallelilere seslenerek, "Küner sakinlerine Sivas’tan en kalbi duygularla sevgilerimi, selamlarımı yolluyorum. Burada da bugün çok muhteşem bir miting gerçekleştirdik. 100 bini aşkın Sivaslı Yiğidoların katıldığı bir mitingi gerçekleştirdik. Şu anda mitingten çıktık. Küner yüksek oy veren bir yer olmasına rağmen, diyoruz ki sadece Küner yetmez. İzmir’in geneli için çok farklı bir havayı, neticeyi teneffüs etmek istiyoruz. Artık herhalde İzmir’i Kılıçdaroğlu’na bırakmaktan bıkmışlardır” ifadelerini kullandı.

‘ÖNEMLİ OLAN İZ BIRAKMAKTIR’

Binali Yıldırım Küner, Mahallesi sakinlerine yaptığı konuşmasında makam ve mevkiinin gelip geçici olduğunu ifade ederek, "Önemli olan iz bırakmaktır. Kimisi oturduğu koltukta iz bırakır kimisi de is bırakır. Bizler iz bırakmak için çalıştık, çabaladık” dedi.

Yıldırım, vatandaşlarla sohbet ettiği sırada bir kişinin telefon kullanmadığını söylemesi üzerine, "Sen dünyanın en mutlu insanısın. Yat kalk şükret. Telefon şimdi telefon olmaktan çıktı, emziğe döndü” diye konuştu. Daha sonra yeniden sözlerine devam eden Yıldırım, "Bunlar laftan anlamıyorlar. O halde bunların anladığı dilden konuşmanın zamanı geliyor. İnşallah onu da başaracağız, yaptıkları haksızlıklara son vereceğiz. Sözü uzatıp zurna yapmaya lüzum yok. İş bellidir, karar bellidir, aday bellidir. Hayırlı uğurlu olsun. Artık pazar gününü iple çekiyoruz. Öyle bir cevap vereceğiz ki, Kandil’dekilerin sesi soluğu kesilecek. Pensilvanya’dakilerin gıkı çıkmayacak. Onların arkasında ipini ellerinde bulanların da heveslerini kursaklarında bırakacağız” diye konuştu.

'SÖZ UÇAR ESER KALIR'

Binali Yıldırım, "Bu sevgi, bu coşku, bu heyecan olduğu müddetçe bizi karada, havada, denizde, İzmir’de, Türkiye’de kimse durduramaz. Küner’de de Develi’de de Recep Tayyip Erdoğan sevgisi hiç değişmez. Küner’de biz 90’ları da gördük. Küner’e 95 yakışır. Küner, Develi, Dereköy, Yeniköy, Akçaköy, Çatalca, Şaşal köylerine ilk işimiz doğalgazı götürmek. Siz her şeyin en güzeline layıksınız. Size hizmet etmek bizim için ibadettir. Cumhurbaşkanımız ne diyor; ‘Halka hizmet, Hakk’a hizmettir.’ Bizim sözümüz öbürlerininkine benzemez. Ne diyorlar? ‘Sana söz’ diyorlar. Acaba kime söz verdin? Senin hiçbir sözünü yerine getirdiğini görmedik? Bunların hepsini pazar günü sandığa biriktirin. Enerjinizi burada harcamayın. Demek ki söz uçar, eser kalır. Binlerce eserimiz var bu topraklarda. İzmir’de bugün sağa, sola, önünüze, arkanıza bakın bizim eserlerimizi göreceksiniz. İşimiz hizmet, gücümüz millettir” diye konuştu.

BİNALİ YILDIRIM TORBALI'DA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Menderes'teki programının ardından Torbalı ilçesinde miting gerçekleştirdi. Miting programında Yıldırım'ın yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, AK Parti İzmir milletvekilleri yer aldı. Torbalılara hitap eden Yıldırım, "Torbalı pazar günkü müjdeyi bugün haber veriyor. 14'ünde bir seçim yaptık. 14'ündeki seçime giderken bunlar ne dediler? 'Yüzde 60 ile geliyoruz' dediler. Olmadı 38'e düşürdüler. Çıkıp televizyonlara bir de yalan yanlış bilgiler verdiler. Fakat millet 14 Mayıs'ta ne dedi? Torbalı'daki bir kardeşimiz bana yazmış ben de size okuyayım; '14 Mayıs'ta yüze vurdu ifadesi, ben size söylemiştim bir tanesi. Reis yine kazanacak o en iyisi, Torbalı'dan duydu Binali Bey bu sesi'. Aday olunca Kemal Bey ne oldu? Kandil'den PKK'lılar bülbül gibi ötmeye başladılar. Ne dediler? 'Tayyip Erdoğan gidecek, hapishaneler boşalacak, teröristler serbest kalacak. Selahattin Demirtaş dışarı çıkacak. Güneydoğuda özerklik, yerel yönetim kurulacak. Artık şu işi bitirin çünkü bu İHA'lardan, SİHA'lardan kafamızı kaldıramıyoruz tepemize bombalar yağdırıyorlar'. Onlar bırakıyor, FETÖ'cüler sazı ele alıyor. Onlar da ne diyor? '15 Temmuz'un intikamını alacağız' Bu topraklar için 40 bin şehit verdik. 15 Temmuz'da alçak FETÖ kalkışmasına karşı ay yıldızlı bayrağını eline alan 7'den 70'e herkes meydanlara indi mi? Reisine sahip çıktı mı? Ay yıldızlı bayrak inmedi, ezanlar dinmedi. 14 Mayıs'ta bunlar dersini aldıktan sonra mecliste çoğunluğu kaybettiler. 323 tane Cumhur İttifakı milletvekili çıkarttı” dedi.

'BU KADAR KISA SÜREDE BU KADAR DÖNÜŞ TEHLİKELİDİR'

Milletvekili Genel Seçimi sonuçlarına dikkati çeken Yıldırım, "Baktılar 14 Mayıs'ta pabuç pahalı. Meclis gitti. Cumhurbaşkanlığında da 2,5 milyon daha az oy aldılar. Bu sefer havaları indi. Ayakları yere değmeye başladı. Bununla kalmadılar. 'En milliyetçi benim, en ülkücü benim, biz teröre karşıyız, FETÖ'yle siz arkadaş oldunuz' dediler. Bu kadar kısa sürede bu kadar dönüş tehlikelidir. Kazaya uğrarsınız, virajı alamazsınız, şarampole yuvarlanırsınız. Bu kadar keskin dönüş olmaz. Bunlar Torbalı'nın insanlarını akılları bir şeye ermez mi zannediyor? Torbalı bunu yer mi?  Milletin adamı adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan'ı Türkiye Yüzyılı'nın Cumhurbaşkanı olarak tekrar seçiyor muyuz? Bu seçimler öyle bir seçim ki bu seçimin kaybedeni yok, kazananı Türkiye. Türkiye kazanacak, İzmir kazanacak ama ülkemizi bölmeye çalışanlar, terör örgütleri ve onun arkasındaki ülkeler kaybedecek. Sandıkları ağzına kadar dolduracağız. Cumhurbaşkanımızı tekrar rekor oyla seçiyoruz tamam mı? Torbalı, torbanın eksik kalan kısmını da dolduralım mı?” ifadelerini kullandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ da, "14 Mayıs'ta bu aziz millet, tüm oyunları bozan millet oldu ve 28 Mayıs'ta yine bu millet tüm oyunlara tek cevabını verecek. Ne diyecek? Recep Tayyip Erdoğan. Sadece ve sadece şunu istirham ediyorum. 14 Mayıs'ı fersah fersah geçmemiz lazım. Onun için şurada dört gün kaldı. Rekorların rekorunu kırıp Cumhurbaşkanımızı yüksek oyla Torbalı'dan, İzmir'den seçmeye hazır mıyız? Işte sizde bu aşk, sizde bu inanç oldukça bizi kimse durduramaz. Rabbim sizlerden razı olsun” diye konuştu.