Geri Dön
Politika Birol Aydın: İstanbul’un imar namusuna kastedenlerin sükuneti getirmeleri mümkün değil

Birol Aydın: İstanbul’un imar namusuna kastedenlerin sükuneti getirmeleri mümkün değil

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, yerel seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da esnaf ziyaretinde bulundu. Aydın, “Burada yaşayan insanlarımız yorgun İstanbul da yorgun. İnsanlarımızın bu karamsarlığını ve yorgunluğunu çekip üzerlerinden almamız gerekiyor. Bu da ancak bir zihniyet değişikliği ile olabilecek bir şeydir. Bir gözü dolar bir gözü Euro görenlerin, gördüğü her yeşili dolar yeşili zannedenlerin, İstanbul’un imar namusuna kastedenlerin İstanbul’a huzur ve sükuneti getirmeleri mümkün değildir. Onun için 31 Mart’tan sonra İstanbul’u yeni bir anlayışla buluşturmamız gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın, 31 Mart yerel seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar’da esnafla bir araya geldi. Aydın’a Saadet Partisi Bağcılar Belediye Başkan Adayı Erhan Açıkgöz de eşlik etti. Aydın, esnaf ziyareti sonrası diğer partilerin stantlarını da ziyaret etti.

18 Mart 1915’te Çanakkale’de bütün emperyal güçlerin Türkiye’nin üzerine geldiğini söyleyen Saadet Partisi İBB Başkan Adayı Birol Aydın “Ecdadımız, atalarımız destansı bir direnişle Çanakkale Zaferi’ni kazanıp, Çanakkale’yi geçilmez yaptılar. O gün bugündür onları hayır ve minnet ile yad ediyoruz. Çünkü Çanakkale olmasaydı İstanbul da Türkiye de olmayacaktı. Dolayısıyla şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz. O ruhu yaşamayı, o ruhu anlamayı, o ruh üzerinden Türkiye ve İstanbul’un değerini kıymetini de bilmeyi Cenab-ı Hak bize lütfetsin” diye konuştu.

“DÜNDEN BUGÜNE İSTANBUL’A BÜYÜK BİR İHANET OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ”

Tarihi seçimin arifesinde olunduğunu belirten Aydın, “13 gün kaldı. İstanbul deyince aklımıza Türkiye geliyor. Türkiye anlamlı ve değerli kılan İstanbul’un varlığıdır. İstanbul’u Türkiye’den çekip çıkarırsak, Türkiye anlamını yitirir. Büyükşehir dünyanın baş şehridir. Bu şehri koruyup, kollamamız lazım. Her düşüncenin ve anlayışın burada hizmet yapma ihtimalinin olmadığını bilmemiz gerekiyor. Biz İstanbul’da yaşayanların daha iyi bir hayatı hak ettiğine inanıyoruz. Dünden bugüne İstanbul’a büyük bir ihanet olduğunu görüyoruz. İstanbul beton ve asfaltla adeta istila edilmiş durumda. Burada yaşayan insanlarımız yorgun İstanbul da yorgun. İnsanlarımızın bu karamsarlığını ve yorgunluğunu üzerlerinden çekip almamız gerekiyor. Bu da ancak bir zihniyet değişikliği ile olabilecek bir şeydir. Bir gözü dolar bir gözü Euro görenlerin, gördüğü her yeşili dolar yeşili zannedenlerin, İstanbul’un imar namusuna kastedenlerin İstanbul’da huzur ve sükuneti getirmeleri mümkün değildir. Onun için 31 Mart’tan sonra İstanbul’u yeni bir anlayışla buluşturmamız gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘İSTANBUL’DA YAŞAYANLARIN SIKINTILARINI GİDERECEK BİR KARARLILIKTA OLMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

Gazze’de yaşananlara ilişkin de açıklamalarda bulunan Aydın, “Türkiye’nin değeri Gazze ile anlamlıdır. Filistin’e kol kanat geremeyen bir İstanbul, Mescid-i Aksa’ya kol kanat geremeyen bir Ayasofya, Ayasofya değildir, İstanbul da İstanbul değildir. Bu bilinç ile derlenip toplanmaya, bugün İstanbul’da yaşayan insanların var olan sıkıntılarını giderecek bir kararlılık içinde olmaya ihtiyacımız var. Adaletin, refahın, üretimin yeniden sokağımıza gelmesi gerekiyor” dedi.