Geri Dön
PolitikaCumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ile telefonda görüştü. Görüşmede Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin hayatını kaybetmesi nedeniyle üzüntülerini iletti. Erdoğan ayrıca, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile de bir telefon görüşmesi yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan peş peşe önemli görüşmeler

İletişim Başkanlığı tarafından sosyal medyadan yapılan paylaşımda, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Vekili Muhammed Muhbir ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın beraberindeki heyet üyeleriyle birlikte elim bir helikopter kazasında yaşamını yitirmeleri nedeniyle üzüntülerini iletti, taziyelerini sundu ve sabır diledi. Türkiye’nin bu acılı günlerde İran’ın yanında olduğunu ve İran halkının kederini paylaştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin bundan sonraki süreçte de İran’a yönelik komşuluk ve kardeşlik hukukunun gereğini yerine getirmeye devam edeceğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reisi ve Abdullahiyan’ın Türkiye ve İran ilişkilerine katkılarının daima hatırlanacağını söyledi" ifadelerine yer verildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, AZERBAYCANLI MEVKİDAŞI ALİYEV İLE GÖRÜŞTÜ

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede Türkiye ile Azerbaycan ilişkileri, bölgesel ve küresel gelişmelerin ele alındığı kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki barış sürecinin olumlu istikamette ilerlemesinden duyduğu memnuniyeti ifade ettiği ve Türkiye’nin süreci yakından izlediği belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede sağlanacak adil ve kalıcı barışın hem Azerbaycan hem Ermenistan hem de bölge ülkeleri için yeni bir iklimi beraberinde getireceğini kaydetti.