Geri Dön
Politika Erdoğan: CHP'de yapay zekanın sözü partiye gönül vermişlerden daha fazla geçiyor

Erdoğan: CHP'de yapay zekanın sözü partiye gönül vermişlerden daha fazla geçiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'nin bazı belediye başkan adaylarının belirlenmesinde yapay zekadan faydalanmasına ilişkin, "Dünya değişti, Türkiye değişti, şehirlerimizin çehresi değişti. Ama ülkemizdeki muhalefet anlayışı hiç değişmedi. Bilhassa ülkenin 2'nci büyük partisi sıfatına sahip CHP bırakın olumlu yönde değişmeyi bölücülerle, terör örgütü mensuplarıyla iş birliğine girecek kadar rotasını kaybetmiştir. Üzülerek görüyoruz ki CHP'de bölücülerin ve yapay zekanın sözü bu partiye yıllarca emek vermiş, bu partiye gönül vermiş insanların sözünden daha fazla geçiyor" dedi. Yayını izlemek için aşağıdaki youtube linkini tıklayabilirsiniz...

Erdoğan: CHP'de yapay zekanın sözü partiye gönül vermişlerden daha fazla geçiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi'nde partisinin Genişletilmiş İl Seçim İşleri Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ülkemizin önemli bir seçimi öncesinde burada bir araya gelişimiz sıradan bir parti programının olma ötesinde anlama sahiptir. Milletimizin önüne yeni hedefler, yeni vizyonlar koyarken buna uygun kadrolar yetiştirmeyi ve bu kadroların işlerini yapacağı mekanları hazırlamayı da ihmal etmiyoruz. Biz sadece AK Parti'ye 18'inci seçimini kazandırmak, Cumhur İttifakı'nı bir kez daha zafere ulaştırmak için çalışmıyoruz. Bununla birlikte Cumhuriyetimizin ilk asrını acısıyla tatlısıyla geride bırakan Türkiye'nin 2'nci asrının yol haritasını oluşturuyoruz. Genel merkezimizle, il, ilçe, belde, mahalle, köy teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, meclis grubumuzla, belediye kadrolarımızla, davamıza gönül vermiş tüm kardeşlerimizle bu şuur içinde çalışmalarımızı yürütmeli, bu kararlılıkla hedeflerimize yürümeliyiz" dedi.

'ESKİ TÜRKİYE DÖNEMİNİ TAMAMEN KAPATIYORUZ'

İktidarları döneminde gerçekleştirdikleri demokrasi ve kalkınma atılımlarının, bundan sonraki vizyonlarının altyapısı olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Asıl işimiz yeni başlıyor. Türkiye Yüzyılı yeni başlıyor. Bizden önceki kuşakların, bizim, bizden sonraki kuşağın yaşadığı eski Türkiye dönemini tamamen kapatıyoruz. Tek parti faşizminin, darbelerin, cuntaların, zulümlerin, koalisyonların, krizlerin Türkiye'sini bir daha geri gelmemek üzere tarihin tozlu raflarına kaldırıyoruz. Artık devir, Türkiye Yüzyılı devridir. Hamdolsun Türkiye Yüzyılı'nın ayak sesleri gümbür gümbür geliyor. Hala eski Türkiye özlemi içinde olanların yüreğine her seçimde bir acaba hevesi dolduğunu biliyoruz. Seçim sonrası hakikatler yüzlerine bir tokat gibi inince kös kös yerlerine dönüyorlar. Emin olun bu seçimde de birilerinin yüreği kıpır kıpırdır. İstiyorlar ki önce belediye yönetimlerini ele geçirsinler ardından ülkeyi yeniden huzursuzluğa, istikrarsızlığa, kaosa sürükleyip merkezi yönetime göz diksinler. Sanmayın ki belediye yönetimini şehirlere hizmet etmek için istiyorlar. Böyle bir düşünceleri kesinlikle yok" diye konuştu.

'BÖLÜCÜLERİN SEMBOLLERİ ALTINDA MİTİNG YAPMAKTAN UTANMIYORLAR'

Muhalefetin derdinin belediyeler üzerinden elde edecekleri rantı yağmalamak olduğunu söyleyen Erdoğan, "Seçim sonuçları istedikleri gibi çıkarsa bu tabloyu programsız, projesiz, emeksiz bir şekilde iktidarın kucaklarına düşmesini sağlamak için de kullanacaklardır. Dünya değişti, Türkiye değişti, şehirlerimizin çehresi değişti. Ama ülkemizdeki muhalefet anlayışı hiç değişmedi. Bilhassa ülkenin 2'nci büyük partisi sıfatına sahip CHP bırakın olumlu yönde değişmeyi bölücülerle, terör örgütü mensuplarıyla iş birliğine girecek kadar rotasını kaybetmiştir. Üzülerek görüyoruz ki CHP'de bölücülerin ve yapay zekanın sözü bu partiye yıllarca emek vermiş, bu partiye gönül vermiş insanların sözünden daha fazla geçiyor. İstanbul'da bölücü örgütün uzantılarıyla el ele kol kola yürümekten, bölücülerin sembolleri altında ortak miting yapmaktan utanmıyorlar. Neyin karşılığında Kandil'le uzlaşıldığını, allayıp pulladıkları Kandil uzlayıcısı için bu noktada bölücü örgütün uzantılarına ne vadettiklerini kimse bilmiyor. CHP'nin içine düştüğü bu vahim tablo AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak bizim sorumluluğumuzu daha da artırmaktadır" ifadelerini kullandı.

'TIPIŞ TIPIŞ OY VERECEKSİNİZ' DAYATMASINDA BULUNMANIN YERİ ASLA YOKTUR'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde milletin eşsiz irfanıyla ülke iradesini yeniden kendilerine vererek bir felakete müsaade etmediğini kaydetti. Erdoğan, "Şimdi aynı durum belediyeler için geçerlidir. Allah'ın yardımı ve milletin desteği ile belediyelerde de bu köhne siyaset anlayış itibariyle yörüngesini kaybetmiş partilere şehirlerimizi teslim etmeyeceğiz. Tabi bunun için hep birlikte çok çalışmamız gerekiyor. Seçim, unutmayın 2 yerde kazanılır; birincisi sahadır, sokaktır, evlerdir, iş yerleridir, insanın olduğu her yerdir. 2'ncisi sandıktır. Saha çalışmalarını iyi yürütemez, oy verme günü sandığa çok sıkı sahip çıkamazsak elimizdeki seçimi de kaybederiz. Unutmayınız bizim siyaset anlayışımızda vatandaşa 'tıpış tıpış oy vereceksiniz' dayatmasında bulunmanın yeri asla yoktur. Hiçbir insanımız bize oy vermeye mecbur ve mahkum değildir. Biz çok çalışarak, her bir insanımıza ulaşarak, şehrimizin her bir karışını alın terimizle sulayarak gönüllere girerek sandıkta o oyu alacağız" dedi.

'BİZİM KİMSENİN OYUNDA GÖZÜMÜZ YOK'

Erdoğan, bugüne kadar yaptıklarıyla, bundan sonraki projeleriyle; vatandaşları, şehirleri en iyi kendilerinin yöneteceklerine ikna edeceklerini belirterek, "Aksi takdirde kimse bizim karakaşımıza kara gözümüze bakıp ta oy vermez. Sizler teşkilatlarımızın seçim işleri ve seçim koordinasyon merkezleri sorumluları olarak bu konuda birinci derece sorumluluk sahibisiniz. İl ve ilçe teşkilatlarımız, milletvekillerimiz, belediye başkan ve meclis üyesi adaylarımız gece gündüz saha da koştururken onları siz yönlendirecek, stratejiyi siz hayata geçireceksiniz. Vatandaşlarımızı mutlaka sandık başına gitmeye teşvik etmekten, sandıktan her şeyin usulüne göre yürümesine sağlamaya, sonuçların resmen ilanı aşamasına kadar sürece tüm safhalarıyla hakim olmamız gerekiyor. Aksi takdirde gönüllerde kazandığımız seçimi sandıkta kaybederiz. Bizim kimsenin oyunda gözümüz yok. Ama bize verilmiş tek bir oyun zayi edilmesine de rıza gösteremeyiz. En küçük bir zafiyet, en küçük bir gaflet, en küçük bir boşluk, hiç şüpheniz olmasın mutlaka aleyhimize kullanılacaktır. Çünkü kimi yerlerde karşımızda diğer pek çok nakisalarıyla, arızalarıyla beraber ahlaktan da yoksun siyaset haramileri vardır. Meydanı bu siyaset haramilerine bırakmayacağız" diye konuştu.

'TÜRKİYE ÖZGÜR VE DEMOKRATİK BİR ÜLKEDİR'

Erdoğan, hep birlikte gece gündüz çalışarak 31 Mart'ta milli iradenin sandıktan en sağlıklı şekilde tezahürünü temin edeceklerini bildirerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Seçim gününe kadar da sahaya damgamızı vuracağız. Medya ve sosyal medya başta olmak üzere modern iletişim yöntemleri elbette önemlidir. Ama yarım asra yaklaşan siyasi tecrübemizle biliyoruz ki sahada yoksanız sandıkta esameniz okunmaz. AK Parti kurulduğu günden bu yana girdiği her seçimden birinci çıkmayı hem saha hem sandık hakimiyeti sayesinde başarmıştır. İnşallah 31 Mart'ta da hem ülke geneli hem de büyükşehir, il, ilçe, belde düzeyinde birinciliği yine kimseye kaptırmayacağız. Her seçim döneminde olduğu gibi 31 Mart sürecinde de kendi akıllarınca milleti kandırmaya çalışan birileri yine meydanlara çıkmış görünüyor. Bunlar sokakta 'ben şu partiden adayım ama aslında gönlüm AK Parti veya Tayyip Erdoğan'dan yana' diyerek insanlardan destek istiyor. Hep söylediğimiz gibi Türkiye özgür ve demokratik bir ülkedir. İsteyenin istediği partide siyaset yapma ve aday olma hakkı vardır. Herhangi bir partide bir müddet siyaset yaptıktan sonra yolunu ayırıp başka istikamete gidenlerin de yolu artık orasıdır."

'KORSAN SİYASET YAPMAYA KALKANA ‘EYVALLAH’ DEMEYECEĞİZ’

Erdoğan konuşmasının devamında, "Şunu da açık ve net söylüyorum; 'Ben seçimi kazanırsam kazandıktan sonra yine AK Parti'de olacağım' diyen sirk cambazlarına asla prim vermeyiniz. Bunlar sirk cambazı. 'Ben şimdi buradan aday oldum ama seçimden sonra yine AK Parti'ye gideceğim' diyen sirk cambazlarına da aldanmayın. Biz işimize bakacağız. Biz şuanda yoğun bir şekilde çalışacağız ve Allah'ın izniyle de 31 Mart akşamı gümbür gümbür sandıkları patlatarak yolumuza devam edeceğiz. Geçmişte AK Parti'de bulunup ta hangi sebeple olursa olsun başka partiye gidenler için de aynı durum geçerlidir. Bu durumdaki hiç kimsenin AK Parti veya bizim adımıza konuşma, oy isteme hatta böyle bir imada bulunma hakkı yoktur. AK Parti şahısların değil, bir davanın, ülkeye ve millete hizmet uğruna adanmışlığın partisidir. Her kim AK Parti çatısı altında bu kadim davaya hizmet ediyorsa başımızın üstünde yeri vardır. Ama AK Parti'den ayrılıp ta bu partinin gölgesinde korsan siyaset yapmaya kalkana da kimse kusura bakmasın eyvallah etmeyiz" ifadelerini kullandı.