Geri Dön
Politika İBB Başkan adayı Murat Kurum Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı’nda konuştu

İBB Başkan adayı Murat Kurum Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı’nda konuştu

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Eyüpsultan’da, "Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı’na katıldı. Kurum, "'İsrafı bitirdik.' deyip 175 milyon lira tabelalara reklam bütçesi ayırdıklarını görüyoruz. İsrafı dibine kadar yaptıkları, 550 milyon lira para harcadıkları o konserleri görüyoruz" dedi.

İBB Başkan adayı Murat Kurum Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı’nda konuştu

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum Eyüpsultan’da düzenlenen "Doğu ve Güneydoğu Anadolu İstişare Toplantısı'na katıldı. Bitlis Konfederasyonu ve Doğu Güneydoğu Üst Çatı Platformu Başkanı Selim Korkmaz, AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı Veysel Ayhan, DAKAV Başkanı Hüsamettin Korkutata eşlik etti. Kurum yaptığı konuşmada, 5 yıllık bakanlığı döneminde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun her bir şehrinde kendisinin eserleri olduğunu söyledi.

"BİZİM İŞARETİMİZLE DALGA GEÇİYOR"

İstanbul'un iş bilmez ellerde ve beceriksiz yönetim altında çok zaman kaybettiğini ifade eden Kurum, İstanbul'umuzun 5 yılı ziyan edilmiş, heba edilmiştir. Sadece reklamla, algıyla, polemikle, bu koca 5 yıl geçmiştir. 'İsrafı bitirdik.' deyip o boy boy dizdikleri arabalardan daha fazlasını, bir türlü kime verdiklerini açıklayamadıkları o araçların 2 katını bugün şimdi hizmet aracı olarak kullandıklarını görüyoruz. 'İsrafı bitirdik.' deyip 175 milyon lira tabelalara reklam bütçesi ayırdıklarını görüyoruz. İsrafı dibine kadar yaptıkları, 550 milyon lira para harcadıkları o konserleri görüyoruz. Yarı zamanlı belediyecilik yapan, arada sırada belediyeye uğrayan başkan çıkmış dün yine 'Bir parmak eksilterek, el mi sallanır?' demiş. Hani bizim işaretimiz var ya, Rabia işaretimiz. Üstüne tüm AK Parti'mizin seçmeniyle bu yetmezmiş gibi dalga geçip 'Allah size akıl fikir versin.' demiş. Bu nasıl bir kibirdir ya. Kibri emin olun, o aklının önüne geçmiş. Neyle dalga geçiyor, bizim işaretimizle dalga geçiyor. Ne var bu işarette? Bu işarette tek bayrak, tek millet var, tek devlet var, tek vatan var. Bunu neyinden rahatsız oldun? Sen bizim birliğimizden, beraberliğimizden mi rahatsız oldun? Sen git o yabancı büyükelçilerle masada olmaya devam et" dedi.

"BAŞKANINI ARKASINDAN HANÇERLEMEYE DEVAM ET"

CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden Ekrem İmamoğlu’na seslenen Murat Kurum şunları söyledi:

"Sen git, 5 yıldır olduğu gibi yol yürüdüğün, 'liderim' dediğin o genel başkanını, il başkanını arkasından hançerlemeye devam et. Sen yine git, o İstanbul'un kaynaklarını, İstanbul'a değil kendi emellerin, kendi geleceğin için çarçur etmeye devam et ama sabret, 31 Mart'ta senin o eş genel başkanını da, seni de süresiz tatile yollayacak bu millet."