Geri Dön
Politika İmamoğlu: Türkiye'nin kötü giden sürecini, bir oyla değiştirebilirsiniz

İmamoğlu: Türkiye'nin kötü giden sürecini, bir oyla değiştirebilirsiniz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Şile'de düzenlenen halk buluşmasında konuştu. İmamoğlu, "İsterse Ankara'dan 17 değil, 27 bakanla gelsin. Bir de yetmedi, aday var. Yetmedi, üstüne seçilmiş, herkesin cumhurbaşkanı olması gereken Cumhurbaşkanı var. E hoş geldi, sefa geldi. Ne yapacağız? Güzel bir misafirperverlik yapacağız. Ne zaman? 31 Mart'ta" dedi.

İmamoğlu: Türkiye'nin kötü giden sürecini, bir oyla değiştirebilirsiniz

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Şile’de ve Tuzla'da düzenlenen Halk Buluşmalarına katıldı. Şile’de sağanak yağış altında toplanan kalabalığa seslenen İmamoğlu, “İsterse Ankara'dan 17 değil, 27 bakanla gelsin. Bir de yetmedi, aday var. Yetmedi, üstüne seçilmiş, herkesin cumhurbaşkanı olması gereken Cumhurbaşkanı var. E hoş geldi, sefa geldi. Ne yapacağız? Güzel bir misafirperverlik yapacağız. Ne zaman? 31 Mart'ta. Nasıl? Oy farkı büyüyecek, oy farkı büyüyecek. 23 Haziran misafirperverliğinizi hatırlıyorsunuz değil mi? Yetmez onlara bu sefer. Yeter mi? Yetmez. Daha fazlasını istiyorlar. Yapacağız mı? Bir avuç insan kaybedecek mi? Millet kazanacak, millet. İstanbul'da, halkın ittifakı kazanacak. Şile'de, Şile ittifakı kazanacak. İstanbul'da, milletin ittifakı kazanacak. İstanbul'da memur kazanacak, işçi kazanacak, emekçi kazanacak, öğrenci kazanacak, işsiz kazanacak, emekli kazanacak. Çünkü onların görmediklerini, biz görüyoruz. Onların duymadıklarını, biz duyuyoruz. Biz halkçıyız halkçı. Halkçı belediyeciyiz biz. İsrafçılar kaybedecek. Rantçılar kaybedecek. Halkçılar kazanacak. Bereket kazanacak, bereket" ifadelerini kullandı.

“KUMPASLA, YALANLA LEKE ATMAYA KALKIYORLAR"

Şile'nin ardından Tuzla'da düzenlenen halk buluşmasına katılan İmamoğlu, “Bu kardeşinizi 5 senedir, soruşturdular mı? Soruşturdular. Teftiş yolladılar mı? Yolladılar. Müfettiş yolladılar mı? Yolladılar. Ekrem İmamoğlu’nu tam bin 19 kez soruşturdular, müfettiş yolladılar. Yollasınlar başımızın üstüne. Bizi teftiş edecekler bundan rahatsız değiliz. Didik didik ettiler. Bizden önceki 5 sene bu şehrin her kurumuna 140 kez geldiler, bizim dönemimizde tam bin 19 kez. 20 senedir hiç gelmedikleri kurumları dolaştılar mı? Dolaştılar. 5 sene mercekle baktınız, aşağıdan baktınız olmadı, yukarıdan baktınız olmadı. Didik didik ettiniz, her tarafından çekiştirdiniz. Mahkemelere verdiniz, mahkemelerde hapis cezası bile verdiniz Ekrem İmamoğlu’na, verdiler mi? Baktılar gene olmuyor, 1 hafta kala Ekrem’e leke atmaya çalışıyorlar. Kumpasla, yalanla leke atmaya kalkıyorlar. Allah şahit, ramazan ayında söylüyorum; onlar leke atsınlar, toz kadar konmaz bana toz" diye konuştu.

“İSTANBUL'DAN GÜÇLÜ BİR GENÇLİK ATEŞİ DAHA YAKALIM"

Gençlerin sandığa küstüğünü, oy kullanmaya gitmediğini ifade eden İmamoğlu, “Sevgili gençler, lütfen kendinize gelin. Bakın; Türkiye'nin kaderi, sizin elinizde. Türkiye'nin tarihini, Türkiye'nin kötü giden sürecini, bir oyla değiştirebilirsiniz. Ben, bütün gençlerimizi sandığa davet ediyorum. Hakkınızı kullanın. Sizin haklarınızı koruyan, sizlere burs veren, sizlere yurt açan, gençlerin önünü açan, gençliğe istediği projeleri yapan bize destek olun. Tuzla'da genç belediye başkanımıza destek olun. İstanbul'da, İmamoğlu'nun ikinci dönemine destek olun. Biz, sizlerle birlikte, İstanbul'dan güçlü bir gençlik ateşi daha yakalım. Hep beraber bu gençlik ateşi, Türkiye'nin talihsiz süreçlerini değiştirsin" dedi.