Geri Dön
Politika İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Yıldız: Modern, belediye tarafından denetlenmiş pazar oluşturacağız

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Yıldız: Modern, belediye tarafından denetlenmiş pazar oluşturacağız

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız seçim çalışmaları kapsamında semt pazarını ziyaret etti. Yıldız, “Esenyurt, İstanbul’un tam merkezinde bir ilçe. Bugün bu dolaştığımız pazarda çocuklarıyla pazar yapmak için gelen vatandaşlarımız var. Kendileri eziyet çekiyor. Muharrem Yıldız olarak Esenyurt’un her mahallesine yapacağım semt pazarlarının alt katları otopark olacak. İnsanlar burada araba park etme sorunu yaşıyorlar. Modern, belediye tarafından denetlenmiş bir pazar oluşturacağız” diye konuştu.

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Yıldız: Modern, belediye tarafından denetlenmiş pazar oluşturacağız

İYİ Parti Esenyurt Belediye Başkan Adayı Muharrem Yıldız, seçim çalışmaları kapsamında Esenyurt Dolmuşçular Kooperatifi Başkanı Yücel Tanış’ı ziyaret etti. Yücel Tanış, Muharrem Yıldız’ı kendi koltuğunda ağırladı. Yıldız, “Gelin el ele verelim. Esenyurt’u kurtaralım. Sizlerden destek bekliyorum” dedi. Tanış ise “Sayın Başkanım kazanacağına inanıyorum. Bizde başkanımızın yanındayız” dedi. Ardından eski Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan’ı evinde ziyaret etti. Daha sonra semt pazarını ziyaret eden Yıldız, vatandaşlarla sohbet etti. Vatandaşların sorunlarını dinleyen Yıldız, “Gelin artık bir değişikliğe gidelim” dedi.

Yıldız, daha sonra Esenyurt Kurucu Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ı da evinde ziyaret etti.

“PAZARLARA GELİP ALIŞVERİŞ YAPAMAYANLAR VAR”

Yıldız, “Bugünkü ziyaretimiz Esenyurt’ta bir pazardı. Pazara geldiğimde vatandaşların yüzlerine bakmak istedim. Fakat kimin yanına yaklaştıysam meyve sebzeleri ya gram gram ya da tane tane almaya başlamışlar. Bu da artık insanlarda ciddi geçim sıkıntısı olduğunu gösteriyor. Pazarlara gelip alışveriş yapamayanlar bile var. Esenyurt’ta özellikle diğer bölgelere göre ekonomik düzeyi daha alt olan bölgedeyiz. En ucuz pazar olmasına rağmen alışveriş yapamıyorlar. Bu da ekonomik olarak çok daralmış oldukları ve nefes alamadıklarını gösteriyor. Herkes ‘artık değiştirmemiz gerekiyor, Esenyurt’ta değişmeli’ diyorlar” şeklinde konuştu.

“ESENYURT’TA HER MAHALLEYE KAPALI MODERN SEMT PAZARLARI YAPACAĞIZ”

Yıldız, “Esenyurt, İstanbul’un tam merkezinde bir ilçe. Bugün bu dolaştığımız pazarda çocuklarıyla pazar yapmak için gelen vatandaşlarımız var. Kendileri eziyet çekiyor. Muharrem Yıldız olarak Esenyurt’un her mahallesine yapacağım semt pazarlarının alt katları otopark olacak. İnsanlar burada araba park etme sorunu yaşıyorlar. Modern, belediye tarafından denetlenmiş bir pazar oluşturacağız. Evdeki kadınların çocuklarını bırakacak kimsesi yok. Pazara getiriyor ve eziyet çekiyor. Pazarların katlarına kreşler yapacağız. Belediye ekibimiz orada bekleyecek. Vatandaş gelip çocuğunu bırakacak, alışverişini yapacak. Alışverişi bittikten sonra çocuğunu alıp, mutlu huzurlu evine dönecek. Yaşlılar için ise iğne saati gelen var. Acil müdahale edilmesi gereken kişiler var. Buraya bir sağlık kabini oluşturacağız. Bu sağlık kabininde belediye personeli hazır bekleyecek. Pazar saati boyunca iğne saati gelene iğne, acil müdahale edilmesi gerekene müdahale etsin diye. Biri pazarda arkadaşına denk gelen olursa belediye olarak ona da bir alan hazırladık. Çay, kahveleri ücretsiz içebilecekleri bir alan hazırlayacağız. Burada oturup, sohbet etsinler diye. Esenyurt’ta her mahalleye kapalı modern semt pazarları yapacağız” ifadelerini kullandı.