Geri Dön
Politika Kurum: Hasta yakınlarının konaklayacağı 8 tane Hasta Yakını Konaklama Merkezleri'ni inşa edeceğiz

Kurum: Hasta yakınlarının konaklayacağı 8 tane Hasta Yakını Konaklama Merkezleri'ni inşa edeceğiz

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi'nde düzenlenen iftar programına katıldı. Programda konuşan Kurum, “Hastanelerimizin yakınlarına hasta yakınlarının konaklayacağı 8 tane 'Hasta Yakını Konaklama Merkezleri'ni inşa edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm masraflarını biz karşılayacağız. Afet esnasında da sağlık çalışanlarımıza hizmet verecek. Hep birlikte güzel ve güçlü bir İstanbul'da yaşamak istiyoruzö dedi.

Kurum: Hasta yakınlarının konaklayacağı 8 tane Hasta Yakını Konaklama Merkezleri'ni inşa edeceğiz

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum'u, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Av. Osman Develioğlu, Başhekim Prof. Dr. Alpaslan Mayadağlı ve Rektör Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu karşıladı. İftar programından önce yatan hasta bölümünde bulunan hastaları ve refakatçilerini ziyaret eden Kurum, hastaların sağlık durumları hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

“SİZLERLE MESAİ ARKADAŞI OLMAKTAN DOLAYI HER ZAMAN ONUR DUYDUK, GURUR DUYDUK"

Kurum, “Sizler bizim hep beraber çalıştığımız mesai arkadaşımız oldunuz. 5 yıllık bakanlık görevi vazifemizde gittiğimiz her selde, her afette, depremde sizlerle birlikte mücadele ettik. Sizler yakınlarınızı kaybettiniz ama hüznünüzü içinize attınız, milletimizin yardımına koştunuz. Çok kıymetli, çok değerli bir vazife görüyorsunuz. Bu anlamda biz, sizlerle çalışmaktan, sizlerle mesai arkadaşı olmaktan dolayı her zaman onur duyduk, gurur duyduk. İyi ki varsınız, iyi ki bu ülkenin böylesi güçlü sağlık çalışanları var. İyi ki bu ülkenin büyümesi için, gelişmesi için dertlenen kardeşlerimiz var diyorum. Ve tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum" diye konuştu.

“150 BİN SAĞLIK ÇALIŞANIMIZLA BİRLİKTE GÜNLERCE, AYLARCA KARDEŞLERİMİZİN YARDIMINA KOŞTUK"

Kurum, “6 Şubat sabahı 4.18'de uyandığımızda 11 ilimizi, 14 milyon vatandaşımızı etkileyen depremde, 150 bin sağlık çalışanımızla birlikte günlerce, aylarca Malatyalı, Elazığlı, Hataylı, Adıyamanlı, Kahramanmaraşlı, Osmaniyeli, Gaziantepli kardeşlerimizin yardımına koştuk. Hastanelerin zarar gördüğü, sağlık ocaklarının yıkıldığı bir zamanda arkadaşını, evladını, yakınını kaybeden sağlık çalışanlarımızın hızlı bir şekilde vatandaşımıza yardım elini uzatmak, şifa verebilmek adına acılarını unutup yapmış olduğu çalışmalara şahit olduk. Bu çok önemliydi. İşte biz böyle bir milletiz. Zor günlerde bir olmayı, beraber olmayı, tek yürek olabilmeyi bilen bir milletiz" şeklinde konuştu.

“8 TANE 'HASTA YAKINI KONAKLAMA MERKEZLERİ'Nİ İNŞA EDECEĞİZ"

Bezmialem Vakıf Üniversite'sinin büyük bir kısmının bu yıl sonu tamamlanacağının altını çizen Kurum, “Gençliğimiz, doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız burada çok daha güvenli bir şekilde hastalarımıza bakacak. Deprem esnasında 7 gün 24 saat bu hastanemiz faaliyet gösterecek. Yine hastanelerimizin yakınlarına hasta yakınlarının konaklayacağı 8 tane 'Hasta Yakını Konaklama Merkezleri'ni inşa edeceğiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tüm masraflarını biz karşılayacağız. Afet esnasında da sağlık çalışanlarımıza hizmet verecek. Biz adım atarken topyekun, ayrıntılı bir bakış açısıyla sağını, solunu, önünü, arkasını düşünecek ve farklı pencerelerden bakacak anlayışla bu hizmetleri İstanbul'a yapacağız. Hep birlikte güzel ve güçlü bir İstanbul'da yaşamak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

“KENDİ GELECEĞİMİZİ DEĞİL İSTANBUL'UN GELECEĞİNİ DÜŞÜNECEĞİZ"

Kurum, “Her zaman milletin yanında olan, her zaman zor gününde milletin elini tutan ve millet bizi nerede görmek istiyorsa orada olan anlayışla bu hizmetleri yapacağız. İstanbul ile ilgileneceğiz. Kendi geleceğimizi değil İstanbul'un geleceğini düşüneceğiz. Hep birlikte İstanbul'un geleceğini inşa edip, 'Türkiye Yüzyılı'nda parlayan İstanbul'u hep birlikte o güzel yarınlara kavuşturacak adımları atacağımızı buradan ifade ediyor ve sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramı'nı tebrik ediyorum" dedi.