Geri Dön
Politika Kurum: Kıbrıs’ı bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz

Kurum: Kıbrıs’ı bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu’nda bir otelde düzenlenen ‘1. Kentler ve Kültürler Buluşması’na katıldı. Programda konuşan Kurum, “Kıbrıs’ın Güney’inde Rum devleti varsa, Kuzey’inde de Türk devleti vardır. KKTC vardır. Ve bu hiçbir şekilde değişmedi, değişmeyecektir. Çünkü Kıbrıs, bizim milli davamızdır. Ve biz her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Biz Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in incisi, gözdesi yapacağız, bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Kurum: Kıbrıs’ı bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum Beyoğlu’nda bir otelde düzenlenen ‘1. Kentler ve Kültürler Buluşması’na katıldı. Programa Kurum’un yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek ve Kıbrıslı vatandaşlar katıldı.

“KIBRISLILAR YURT EDİNDİĞİ, MEMLEKET BİLDİĞİ TOPRAKLARI HİÇBİR ZAMAN BIRAKMAMIŞTIR"

Programda konuşan Kurum, “Ben ne zaman sizlerle buluşsam, ne zaman sizleri böyle karşımda görsem Kıbrıs’ımızın nasıl kurtulduğu aklıma düşer. Kıbrıs’ımızın kurtuluşu her şeyden önce Kıbrıs Türk halkının mazisinde şanlı bir sayfadır, şanlı bir dönüm noktasıdır. Kıbrıs’ın asil halkı geçmişte yaşanan belirsizliklere, zulümlere, işkencelere rağmen mücadelesinden asla vazgeçmemiş on yıllarca Rumlara karşı korkusuzca direnmiştir. Can vermiş ama asla hürriyetinden, egemenliğinden taviz vermemiştir. Boyun eğmemiştir. Kıbrıslılar yurt edindiği, memleket bildiği toprakları hiçbir zaman bırakmamıştır. 1974 Barış Harekâtı ile bu şanlı mücadele; Mehmetçiğimizin ve Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin kahramanlığıyla yerini kutlu bir zafere bırakmıştır. O günden bugüne sizler, Kıbrıs Türkü soydaşlarımız; istiklaline ve istikbaline sonuna kadar sahip çıkıp, bu zaferin haklı gururunu yaşadınız. Bizim için de hak ve eşitlik mücadelesinde nice zorluklara göğüs geren Kıbrıs Türkü'nün azmi ve dirayeti, ayrılmaz parçası olduğu Türkiye için gurur kaynağıdır, iftihar tablosudur" dedi.

“KIBRIS, BİZİM MİLLİ DAVAMIZDIR"

Kurum, “Her Kıbrıs meselesi gündeme geldiğinde elbette ki KKTC’nin dünyada tanınması hususu da gündeme geliyor. Bugün KKTC, adanın iki eşit parçasından biridir. Toprağıyla, nüfusuyla, demokrasisiyle, ticaretiyle, turizmiyle her alanda bir devlet olma hakkına ve hukukuna sahiptir. Her ne kadar bu gerçeği Rum tarafı sulandırmak istese de bu böyledir ve böyle olmaya devam edecektir. İşte bugün 144 ülkeden öğrencinin bulunduğu, 100’den fazla ülkeyle ticari ilişkilerin olduğu ve yine 100’den fazla ülkeden turistin geldiği KKTC, zaten dünyanın bildiği, tanıdığı bir coğrafyadır, yerdir. Kıbrıs’ın güneyinde Rum devleti varsa, kuzeyinde de Türk devleti vardır. KKTC vardır. Ve bu hiçbir şekilde değişmedi, değişmeyecektir. Çünkü Kıbrıs, bizim milli davamızdır. Ve biz her zaman Kıbrıs Türkü'nün yanında durduk, durmaya da devam edeceğiz. Maraş’ın açılımı da dâhil olmak üzere birlikte attığımız tarihi adımlarla milli davamızı yüceltmeye ve yükseltmeye devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde haksız ve hukuksuz tüm ambargolara rağmen biz Kıbrıs’ı Doğu Akdeniz’in incisi, gözdesi yapacağız, bambaşka bir cazibe merkezi haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

“BU ŞEHİR NE KADAR GÜÇLÜYSE TÜRKİYE VE KKTC O KADAR GÜÇLÜDÜR"

Kurum, “Biz şuna inanıyoruz. İstanbul bizim ülkemizin kalbi, ekonomimizin lokomotifi, medeniyetimizin başkentidir. Bu şehir ne kadar güçlüyse Türkiye ve KKTC o kadar güçlüdür. İşte biz bu anlayışla, İstanbullu kardeşlerimize hizmet etmek, eser üretmek için kutlu bir yolculuğa çıktık. Bizler tarihimizden aldığımız güç ve ilhamla, bu şehre değer katmak için geliyoruz. Nasıl ki 81 ilimizde gece gündüz demeden tüm sorunları çözmek için koştuysak, şimdi de İstanbul’umuzun problemleri için koşacağız, üreteceğiz. Bu şehrin bekleyen sorunları var ve biz bu sorunlara köklü çözüm üretmek üzere geliyoruz. Bu sorunların başında da sizler de çok iyi biliyorsunuz, kentsel dönüşüm ve ulaşım geliyor. 31 Mart’ta İstanbullular bize yetki verdikten hemen sonra, 1 Nisan’dan itibaren iş başına geçeceğiz. İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlarımızı uygulayacağız. Kentsel dönüşümdeki adımlarımızı kararlı bir şekilde atacağız. İstanbul’da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar vatandaşımızla el ele vereceğiz ve deprem korkusunu tamamen bitireceğiz. İstanbul’un trafik çilesini ve ulaşım sorununu da çözüme kavuşturmak için hızlıca hareket edeceğiz. İBB olarak, İstanbul’u trafik sorunlarının eziyet hâle geldiği bir durumdan çıkarmak için kararlı bir şekilde yatırımlar yapacağız" diye konuştu.