Geri Dön
Politika Mansur Yavaş: Ankaramızı sporun da başkenti yapacağız

Mansur Yavaş: Ankaramızı sporun da başkenti yapacağız

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Bizler Ankara'mızı sporun da başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve sağlıklı bir toplum oluşması için bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum" dedi.

Mansur Yavaş: Ankaramızı sporun da başkenti yapacağız

ABB Başkanı Yavaş, Keçiören ilçesinde Altınpark 100'üncü Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin açılışına katıldı. Burada konuşan Yavaş, Cumhuriyet'in 100'üncü yılı hatırasını yaşatmak için tesise '100'üncü Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi' ismini verdiklerini belirterek, "Bugün spor dolu bir tesisi daha Ankara'mıza kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. 2011 yılında bakımsızlıktan çatısı çöken, sonrasında ise yıllarca atıl durumda bekletilen bu tesisi ayağa kaldırmak içim göreve gelir gelmez çalışmalarımıza başladık. Yaptığımız çalışmalarımızın ardından Türkiye'nin en büyükleri arasında olan bu tesisimizi tekrar Ankara'mıza kazandırdık. Tesisimizde kadın ve erkek bölümleri ayrı ayrı olmak üzere 2 adet yarı olimpik yüzme havuzu ve 2 adet eğitim havuzu bulunuyor. Ayrıca, 330 metrekare alana sahip 2 adet fitness salonunda en kaliteli ekipmanlarla hizmet vermeye başlıyoruz. Yine tesisimize 2 adet kickbox, tekvando ve benzeri savunma sporlarının yapılacağı alanlar, aletli pilates salonu, yoga, zumba, step, aerobik ve serbest spor alanları; salon futbolu, masa tenisi, ve dart etkinlik alanları hizmete açılıyor" ifadelerini kullandı.

'ÜLKEMİZ İÇİN YENİ ŞAMPİYONLAR YETİŞECEK'

Tesisten vatandaşların yanı sıra EGO Spor, ASKİ Spor, Fomget Spor ve ABB Spor Kulübü sporcularının faydalanacağını belirten Yavaş, "Bu sayede tesisimiz, ülkemiz için yeni şampiyonlar yetiştirilmesine de büyük katkı sunacak. Bizler Ankara’mızı sporun da başkenti yapmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan uzak kalması ve sağlıklı bir toplum oluşması için bunun ne kadar önemli olduğunun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Altınpark 100'üncü Yıl Yüzme Havuzu ve Spor Kompleksi'nin Ankaralılara hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Spor kompleksinin açılışını yapan Yavaş, daha sonra kompleksin içindeki spor alanlarında incelemede bulundu.

'BİZ EKMEKLE OYNAMAYIZ'

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, partisinin Bağlum Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı. Yavaş'a CHP Keçiören Belediye başkan adayı Mesut Özarslan da eşlik etti. Burada Keçiörenlilere seslenen Yavaş, 5 yılda eski dönem kadar asfalt ve kavşak yaptıklarını söyleyerek, "Ama ben bunları belediyecilik olarak görmüyorum. Şöyle tarif ediyor kanun; doğumundan ölümüne kadar, beldesinde yaşayanların tüm ihtiyaçlarıyla ilgilenir. Dolayısıyla evet yolları yapacaksınız ama bir şeyi daha yapacaksınız; beldedeki herkesin her türlü derdine derman olacaksınız. Biz gelmeden de bir sürü iftiralarla uğraştık. Mesut başkanım da bunlarla uğraşıyor. İşçileri atacaklar diye korkutuyorlar. Halbuki 2019 yılında Keçiören Belediye başkanı geldiği zaman 600 kişiyi işten attı değil mi? Ben de Belediye Meclisi'nde meydan okudum. 'Varsa bir tane işten attığım çıkarın' diye. Bir tanesini bulamadılar. Çünkü biz ekmekle oynamayız. Alın teri ile çalışan herkes bizim mesai arkadaşımızdır. Buradan söz veriyorum. Oldu ki Mesut başkanımız işten attı. Ben onu işe alacağım. Var mı ötesi" dedi.

'RAKİBİM MAL VARLIĞINI AÇIKLAMALI'

Ardından, geçtiğimiz günlerde mal varlığını açıkladığını hatırlatan Yavaş, "Artık belediyeler üzerindeki bu şaibelerin kalkması için elimizden geleni yapıyoruz. Ben açıkladım. Ama bakın rakibim hala açıklamıyor. Açıklayacak çünkü o da kamu malı kullandı, 4 dönem belediye başkanlığı yaptı. İlk dönemki ile şimdiki mal varlığını çıkıp açıklaması lazım. Yoksa şaibe altında kalır, kul hakkına girer. Bizler harcadığımız bu paraların şeffaf bir şekilde görülmesini sağladık ve Türkiye de örnek aldı. Yaptığımız bu çalışmalar sonunda Dünya Başkent Belediye Başkanları Birliği ödülünü aldık. Artık bir ülkede zengin ve fakir arasında bu kadar uçurum varsa unutmayın ki bunun tek sebebi yolsuzluklar ve israftır. Başka hiçbir sebebi yoktur. Çatır çatır kul hakkı yeniyor. Buna artık göz yummayalım. Bunun artık sonunun gelmesi lazım. Çatır çatır israf yapılıyor. Bunun artık bitirilmesi lazım. Seçildiğim günden itibaren tek araba ile gezdim. Ankara'da hiçbir yerde fotoğrafımı görmediniz. O konvoylarla gezenler sizin paralarınızla geziyor. Kendi paraları ile gezsinler. İş başına geldiğimizde baktık; şirketlerde lüks arabalar kiralanmış. Bizim kendi şirketlerimizde araba kavgası var; 'O Audi'ye biniyo, ben Passat'a, öbürü bilmem neye biniyor' diye. Alayını sattım geçtim. Herkes aynı arabaya biniyor. Varsa parası gitsin alsın kendi arabasını" diye konuştu.

'BİZİM YAPTIĞIMIZI HÜKÜMET DAHİ YAPMIYOR'

Yavaş, AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Turgut Altınok'un 'Mansur Yavaş'ın projesi yok' eleştirisine de değinerek, "Ama burada bunu derken bir de şunu diyor; 'Ben Başkent Kart çıkaracağım, para yükleyeceğim.' Yahu 4 yıldır ben yapıyorum, Allah'tan kork. En son 'Kantin Kart çıkaracağım' dedi. Onu da 2 yıldır uyguluyorum. Dolayısı ile neyi gösteriyor, 'Projesi yok' derken 'mansuryavasneyaptı.com'a girmiş, usul usul tırtıklayarak benim projelerimi 'proje' diye söylüyor. Belediyecilik asfalt, beton değildir, yaşadığı kentte huzur sağlamaktır. Yeminle söylüyorum; seçildiğimden itibaren bir Allah'ın kuluna, bize oy vermeyenleri rencide edecek tek bir kelime konuşmadım. Huzur, bereket geldi Ankara'ya" ifadelerini kullandı.

Ardından bazı belediyelerin yaptığı kırtasiye yardımlarını eleştiren Yavaş, "Kırtasiye yardımı şöyle yapılıyor; çantaları bir esnaftan alıyorlar, içine defteri doldurup, çantanın arkasına 'nokta nokta belediye başkanının armağanıdır' diye yazıyorlar. O çocuk o çanta ile okula gittiğinde biliyor ki ailesi ihtiyaç sahibi. O çocuğu küçük yaşta ezmeye ne hakkınız var. İşte biz kırtasiye yardımını kartlara para yüklemek sureti ile yapıyoruz. Hem kırtasiyeler ayakta kalıyor esnaf olarak. Bakın Türkiye'de örneği yok. 200 bin aileye doğal gaz yardımı veriyoruz. Niye veriyoruz; çünkü pandemiden sonra işsizlik arttı. Peki bu insanlar ne yiyip ne içecek. İşte belediye başkanı bunları dert eden insanlardır. Ve bizim bu yaptığımızı hükümet dahi yapmıyor. Türkiye'de yapan başka bir belediye başkanı da yok" dedi.

'ANKARA'NIN BAŞARI HİKAYESİNİ HEP BİRLİKTE YAZACAĞIZ'

Ankara Büyükşehir Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 2024-2029 Projeleri Tanıtım Töreni'nde konuştu. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesi tekrar seçildiği takdirde 2029 yılına kadar yapacağı projeleri kamuoyu ile paylaşan Yavaş, "Biz, hep insandan söz ettik. Bizden söz ettik. Ankara'dan çok, Ankara'da yaşayan insanlardan söz ettik. Bir şehrin silueti, alt yapısı, ulaşımı, şekli şemali, kültürel ve sanatsal çehresi elbette çok değerlidir. Hepsi için yapacaklarımız var. Ama bizim bunları yaparken tek bir amacımız var, insanı hayatın içine katmak. Yani bizim projelerimiz insanımız için, biz çılgın projeler peşinde değiliz. Aklı başında, ahlaka uygun, geleceğe umut olacak işler yapmanın derdindeyiz. Kime sorsanız bilir. Projeler 3 çeşittir. Kısa, orta ve uzun vade. Önce bugünü sonra yarını sonra da belki bir nesil sonrasını düşünerek iş yapar, projeler üretirsiniz. Ama bizden önce bugün için yapılması gerekenler yarım kalmış ve geleceğin en değerli işleri gözden çıkarılmış. Halbuki görmek iki türlüdür. Biri gözüne ilişir, diğeri yüreğine. Ben yüreğime düşenle gördüm, onun peşinden gittim. Tüm bu görevleri insan için yaptım. Niyet güzel olunca gayret hakkını bulur. Bu yüzden bizim tüm görevlerimizde niyet, en önemli yerde durur" dedi.

'KADINLARIMIZA HPV AŞISI UYGULAMASI BAŞLATACAĞIZ'

Sağlık alanında önemli adımlar atacaklarını dile getiren Yavaş, şunları söyledi:

"Alzheimer hastalarını ve yakınlarının yaşam kalitelerini artırmak için yatılı konuk evi açacağız. Yeni açacağımız İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi ile büyüklerimizin sosyal ve bağımsız bir yaşam sürmesini sağlayacağız. Dünyanın ve memleketimizin en büyük sorunlarından biri olan obeziteyle mücadele için yeni bir planımız var. Diyetisyen yardımı projemizle toplum sağlığımızı ve farkındalığımızı artıracağız. En önemli konulardan biri de kadınlarımızın sağlığı. Biz biliyorsunuz ilkleriyle ünlü bir belediyeyiz. Yine Türkiye'de bir ilke imza atacağız. Rahim ağzı kanserini önlemek amacıyla, 30 yaş altı ve sosyal destek alan kadınlarımıza HPV aşı uygulamasını başlatacağız. Halk Sağlığı Eylem Planı projemizi de hayata geçireceğiz. Çeşitli üniversite temsilcilerinden oluşturulacak bilim kurulu eşliğinde, sağlık alanında iş birliği ve dayanışma içerisinde iyileştirmeler yapacağız. Batıkent'te Türkiye'nin en büyük otizm merkezini açacağız. Bununla birlikte engelsiz spor merkeziyle ve engelsiz yaşam köyü projemizle kentimize değer katacağız. Büyüklerimiz için kuracağımız Ata Evleri ve Kıdemliler Lokali ile onların sosyal refahını artırıp daha aktif zaman geçirmelerini sağlayacağız. Sokak hayvanları konusunda da kentte ortak aklı sağlamamız gerektiğinin farkındayım. Bu konuda kanunlar ile çerçevelendirilmiş çalışmalarımıza devam ediyoruz. 2 bin 500 köpek kapasiteli Mamak Gökçeyurt Köpek Yaşam Alanı'nı hayata geçireceğiz. Köpek gezdirme, mama depolama alanı dışında ailelerimiz çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilecek ve sahiplenme yapabilecekler. Ayrıca Türkiye'de ilk kez, özel veterinerlerle iş birliği yaparak 80 binden fazla kısırlaştırma yapmıştık, bu sayıyı daha da artıracağız."

'EŞİT ŞARTLARDA BÜYÜYEN ÇOCUKLAR YETİŞTİRMEK İÇİN DESTEK OLACAĞIZ'

Yavaş, 5 yıl boyunca tarım sigortası desteği vererek üreten kadınlara sosyal güvence sağlayacaklarını kaydederek, "Yine bir ilki gerçekleştirerek tarımsal pazarlama ve danışmanlık merkezi açacak ve çiftçilerimize sektörel olarak da destek olacağız. Çubuk Yazır'da ürün işleme ve depolama tesisi açarak hasat yapan çiftçiye değer katacağız. Tarım kadar hayvancılığı da önemsiyor ve geliştirilmesine katkı sunuyoruz. Özellikle hayvan ithalatını azaltmak ve ekonomiye katkı sağlamak için 'Buzağılar Ölmesin' projesini hayata geçiriyoruz. Kadınların korunmaya değil, korunmaya ihtiyaç duymadığı bir geleceğe ihtiyacı var. Bu nedenle, ekonomik büyümede kadınların rolünü artırmak ve daha fazla kadının iş dünyasında söz sahibi olması için Kadın İş Gücü Merkezi açacağız. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak sağlıklı bireyler yetiştirmek için doğum öncesinden başlayarak anne adaylarımıza destek olmak amacıyla 'Gebelik Okulları' kuracağız. Yerel eşitlik konusunda önemli adımlar atma adına, 'Kadın Meclisi' projesini hayata geçiriyoruz. Ankara'da alınan her kararda kadınların da payı olması için çalışıyoruz. Ayrıca, anne ve çocuk sağlığını güçlendirmek adına 'Anne Çocuk Sağlığı Merkezleri' kuruyoruz. Ankara'da kadınların kentte güvenle yaşaması için Panik Butonları, ışıklandırma çalışmaları ve Şeffaf Duraklar uygulamalarını artırıyoruz. Başkentimizde birçok noktada açacağımız yeni Aile Yaşam Merkezlerimizle ailelerimize sosyal aktivite ve eğitim imkanları sunuyoruz. Yeni dönemde ayrıca 100 yeni kreş hedefliyoruz. Ailelerimizin akılları çocuklarında kalmasın istiyoruz. Eşit şartlarda büyüyen çocuklar yetiştirmek için onlara destek olacağız" diye konuştu.

'TAVRIMIZ NETTİR'

Yavaş, yeni dönemde de şeffaf, hesap verebilir, katılımcı bir şekilde Ankara'yı yönetmeye devam edeceklerini belirterek, şöyle konuştu:

"Ankaralının parasını kendi paramız gibi harcamaya devam edeceğiz. Kimseyi ayırmadan, herkesin başkanı olarak görevimizi sürdüreceğiz. Kahramankazan'dan Kızılcahamam'a, Kalecik'ten Haymana'ya, Evren'den Bala'ya kadar tüm Ankara'ya eşit hizmet götüreceğiz. Sizler de, kentimizi hak ve adaletle bir beş yıl daha yönetmeye hazır mısınız? Ortak akılla Ankara'yı geleceğe taşımak için bizlere destek olacak mısınız? Allah'ın izni, sizlerin desteğiyle bunu hep birlikte başaracağız. Beş yıl boyunca ne mutlu ki sizin başınızı öne eğecek tek bir işimiz olmadı. Ne mutlu ki, üstümüze tek bir leke dahi sürülmeden dönemimizi tamamladık. Şimdi yeni başlangıçlar zamanı. Bunun için sizlerden ilçe adaylarımıza destek olmanızı ve ilçe sayımızı artırmanızı istiyoruz. Belediye Meclisi'nde Meclis Üyesi sayımızı artırmanızı istiyoruz. El ele verip Ankara'yı bir bütün olarak ayağa kaldırmak istiyoruz. Şurada kaldı 20 gün. El birliğiyle, bir saniye bile kaybetmeden kapı kapı dolaşacağız. Ankara'nın başarı hikâyesini hep birlikte yazacağız. Yeni dönemde de bu kenti Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'e yakışır, dünya başkentleriyle yarışır bir kent haline getirmek için hep birlikte çalışacağız. Geçen seçim yaşananları biliyorsunuz. 'İşçileri işten atacaklar, su sayaçlarını PKK'lılar okuyacak gibi yalanlarla' uğraştılar. Şimdi bu yenileceğini anlayınca paniğe kapılanların yaptığı şey. Yine seçim yaklaşırken benzer şeyler başladı. Biz net bir şekilde hiç kimse ile ittifak yapmadık. İttifakımız milletledir. Biz Ankara halkının tertemiz oylarına talibiz bunu herkes bilsin. Siyaset mühendislikleri ile çantadan fil çıkarmaya hiç kimse uğraşmasın. Kirli siyasete alet olanların geçen dönem olduğu gibi ancak elleri kirlenir. Türk bayrağı ile sıkıntısı olmayan, İstiklal Marşını gururla söyleyen, milli takım yendiği zaman sevinçle ayağa kalkan herkesle beraberiz. Tavrımız nettir. Türk milletiyle, bayrağımızla, İstiklal Marşı’mızla problemi olan hiç kimse yanımıza yaklaşamaz. Bunu sorgulamak isteyenler Ankara'da aday çıkarmayan partinin neden aday çıkarmadığını sorgulasınlar. Bizim için eli kanlı teröristler fark etmiyor. Bunun adı PKK olur, bunun adı HÜDA-Par olur. Tavrımız nettir. Artık bu seviyesiz siyaseti bırakmalarını istiyorum. Yapacakları ile Ankara halkından oy istesinler. Biz belediyeye gelen hiç kimseye kimliğini sormuyoruz. Ne mezhebi, ne soyu, ne rengi bizi ilgilendirmiyor. Değil mi ki 6 milyon insandan biz oy alıyoruz. Her birine eşit hizmet etmek durumundayız. İnşallah seçildikten sonrada tüm Ankara'yı kucaklayacak şekilde 6 milyon insanın dertleri ile dertlenecek ve Mansur Yavaş belediyeciliğini herkese öğreteceğiz. Sosyal belediyecilik ile belediye yeniden tanıştı. Ve inşallah bu model tüm Türkiye'ye yayılacak" dedi.